МВР

Пресцентър

 

25 февруари 2021

Първо място за Академията на МВР в професионално направление „Национална сигурност“

Награждаване на най-добре класираните университети в страната според Рейтинговата система за 2020 година

Онлайн дискусия за промяна във висшето образование и връчването на традиционните награди на най-добрите за 2020 г. висши учебни заведения в България се състоя днес. В нея се включиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, Николай Вълканов - зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Георги Стойчев - ръководител на консорциума, който изготвя рейтинга на висшите училища в България, ректорите на водещи университети в страната.
За пореден път Академията на Министерството на вътрешните работи получи Първо място в професионално направление „Национална сигурност“ в награждаването на най-добре класираните университети в страната според Рейтинговата система за 2020 година. Ректорът на академията доц. д-р Иван Видолов благодари за отличието и подчерта, че Рейтинговата система е един от стимулите да се полагат усилия за усъвършенстване на обучението.
В рамките на формата участниците обсъдиха възможностите висшето образование да формира бъдещи специалисти за бизнеса и съответните предизвикателства в осъществяването на тази цел. Бе посочено, че в последните години се наблюдава свиване на висшето образование като брой студенти и завършили, но се подобрява качеството и реализацията в бизнеса, разпределят се по-добре на пазара на труда. Бяха споделени и добри практики от доброволното обединение на университетите, без да се губи тяхната самостоятелност, което води до коректно партньорство в изследователски програми и проекти.

 


Изображения

 25 февруари 2021 | 17:10