МВР

Пресцентър

 

13 февруари 2020

Резултати от Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, проведена днес в община Долни Дъбник, с. Бъркач

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната безопасност е проведена днес в община Долни Дъбник. Действията са осъществени от служители на  ОДМВР – Плевен и РУ Долни Дъбник, под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен.

В хода на акцията бяха изградени контролно-пропускателни пунктове на входа и изхода на село Бъркач. За времето от 6 часа до 10:30 часа са проверени 11 адреса, автомобили и превозни средства с животинска тяга, както и 13 лица, в това число с две и повече висящи досъдебни производства и лица, влияещи на оперативната обстановка и идентифицирани като проблемни в селото.   

Извършена е проверка за незаконно добити дърва за огрев в имот, обитаван от 40-годишен. Констатирано е наличие на дърва за огрев без контролна горска марка и документи за законен произход. Взето е отношение от служители на ДГС. Съставени са два акта по чл. 213, ал.1, т.1 и т.2 от Закона за горите.

В хода на акцията са проверени 15 моторни превозни средства.  Съставени са актове и фишове за установени нарушения по Закона за движение по пътищата.

При провеждане на специализираната операция са задържани с полицейска мярка до 24 часа трима - 21-годишен, 16-годишен и 17-годишен, като съпричастни към извършена кражба.

 

Изображения

 13 февруари 2020 | 16:14