МВР

Пресцентър

 

23 февруари 2021

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност бе проведена на територията на община Брусарци

Действията са осъществени под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана

Екипи от служители на РУ - Лом и ЗЖУ- Монтана проведоха специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и контрол по спазване на разпоредбите на ЗДвП и Кодекса по застраховане на територията на три населени места на община Брусарци - селата Крива бара, Киселево и Василовци. 

В хода на полицейската акция са извършени проверки на 23 обекта, 59 МПС и 64 лица. Разкрити са 5 престъпления и са образувани 4 преписки. Установени и иззети са вещи, предмет на кражби по 2 досъдебни производства – моторен трион „Щил-18” и 2 чувала с различна по вид домакинска посуда. Установени са 3 адреса, на които се съхранява незаконна дървесина и един, от който са иззети 84 литра алкохол без необходимите документи. В полицейския арест за 24 часа са задържани двама рецидивисти от с. Крива бара - на 31 г. и 39 г. Предстои прокуратурата да поиска удължаване на мярката за задържане до 72 часа, а след това и постоянна мярка „задържане под стража”. Установени са и двама жители на с. Крива бара, закупили някои от откраднатите вещи.

В хода на извършените проверки за установени нарушения са съставени 4 акта  - един по Кодекса за застраховане и 3 - по Закона за горите.

Резултатите от полицейската операция бяха оповестени от зам. директора на ОДМВР Монтана комисар Димитър Мишонов, началника на РУ Лом гл. инспектор Огнян Иванов, окръжния прокурор Росен Петков и районния прокурор Емил Овчаров. Те бяха на място в с. Крива бара, където проведоха разговори с кмета на населеното място Илиян Иванов.


Изображения

 23 февруари 2021 | 17:19