МВР

Пресцентър

 

10 август 2018

Специализирана полицейска операция на територията на Бургаска област

При акцията срещу водачи, неспазващи Закона за движение по пътищата, са констатирани 59 нарушения

Специализирана полицейска операция за установяване на водачи, нарушаващи Закона за движението по пътищата, се проведе на територията на Бургаска област. 

В хода на акцията, стартирала снощи с 11 плаващи полицейски пункта, са проверени 239 моторни превозни средства и 287 души. Установени са три случая, от общо проверени 173 водачи, за шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила и два случая  - над 1,2 промила.

При проверките са констатирани 59 случая за нарушаване разпоредбите на Закона за движение по пътищата, като в 30 от тях водачите са санкционирани с акт, а в 29 - с фиш. Отнети са шофьорските книжки на петима водачи и са свалени регистрационните табели на три моторни превозни средства. Образувани са пет бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила  и шест бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества.

 

По- характерни случаи:

Трима шофьори са проверени на различни места в Слънчев бряг и станало ясно, че двама от тях са седнали зад волана, след употреба на алкохол, а един – водач на такси, след употреба на кокаин. В Несебър били установени мъж и жена, управляващи колите си след употреба на наркотични вещества. Служители на РУ – Приморско са засекли трима нарушители, двама – седнали зад волана под въздействие на наркотични вещества, и един – след употреба на алкохол. В Созопол мъж бил хванат да шофира след употреба на канабис, а пък в селата Дебелт и Ясна поляна – двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол.

Всички нарушители са задържани 24-часови полицейски мерки и срещу тях са образувани бързи полицейски производства.

Операцията ще продължи през целия летен сезон.

 

Изображения

 15 август 2018 | 07:35