МВР

Пресцентър

 

18 февруари 2021

Столични полицаи установиха и задържаха извършител на хулигански действия в автобус на градския транспорт

На 35-годишния мъж Софийската районна прокуратура е постановила задържане до 72 часа и е повдигнала обвинение

 

За броени дни столични полицаи установиха самоличността на извършител на хулигански действия и го задържаха, въпреки опита му да се укрие и променения му външен вид. Полицейското разследване започнало след сигнал за грубо нарушаване на обществения ред, постъпил на 15 февруари - около 17.30 часа, в автобус, движещ се по линия № 280, мъж изтръгнал с ръце стъкло на прозорец на автобуса, извадил чук и счупил стъкла на врати на превозното средство, а след това, замахвайки с чука, отправил закани към шофьора, след което избягал.

В оперативно-издирвателните действия по случая се включили служители на столичното Седмо РУ и на сектор „Издирване“ в СДВР. Не след дълго разследващите влезли в следите на извършителя – 35-годишен, криминално проявен и осъждан. Той бил задържан на адрес, за който няма адресна регистрация.

В днешния ден, прокурор при Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия за хулиганство - престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, както и за противозаконно повреждане на чужди движими вещи – престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК. Постановено е задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Изображения

 18 февруари 2021 | 17:47