МВР

Пресцентър

 

10 юни 2021

Турнир по стрелба за жени, служители на силовите ведомства

ГДНП е сред съорганизаторите на формата, проведен във Варна

Приключи IV Турнир по стрелба за жени, служители на Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и службите от сектор „Сигурност“. Той се проведе във Варна и е продължение на учредения през 2018 г. турнир „8 март“.
В индивидуалното класиране от първите 15 места 8 са заети от представителките на отборите на МВР, а в отборното - 4 от първите 10 места.
Първо място в отборното класиране отвоюва единият от тимовете на НСО,  второ - на КСО-МО, а на трето и четвърто - отборите на АМВР.
В индивидуалното класиране бяха отличени дамите от двата отбора на НСО, следвани от състезателката на екипа на ГДГП.
По време на церемонията по награждаването зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Благородна Макева поздрави участничките и подчерта, че  класирането в челните места на отборите на Академията на МВР, които са и най-младите участници в турнира, доказва, че турнирът постига своето предназначение -  да насърчава повече млади момичета и жени да кандидатстват за служба в структурите на МВР и в силовите ведомства.

В Четвъртото издание на турнира участваха повече от 50 жени в 24 отбора от 15 структури. Със свои отбори се представи и МВР, сред които бяха тези на ГДНП, Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ГДГП, Академията на МВР и Областните дирекции ва МВР в Русе и Варна. Турнирът се проведе на два етапа – стрелба по две мишени от дистанция 10 метра и по една мишена от дистанция 7 метра., като за класиралите се до 8 място има и бонус упражнение, изстрел по мишена на дистанция 5 метра.

 


Изображения

 10 юни 2021 | 10:16