МВР

Пресцентър

 

07 юли 2020

Благодарение на бързата реакция на пожарникари от Търговище са спасени два човешки живота

Русенски огнеборци спасиха една от най-емблематичните сгради в града

 

Два екипа на РСПБЗН - Търговище се отзовали незабавно на сигнал, постъпил в 6.23 часа тази сутрин - за възникнал пожар в апартамент на последния пети етаж на жилищен блок на бул. „Митрополит Андрей“ в областния град. Пристигналите незабавно на място пожарникари влезли през терасата в жилището, като използвали автомеханична стълба. В една от стаите намерили паднал 45-годишен мъж, а в съседно помещение -  70-годишния му баща. И двамата били в съзнание. Своевременно огнеборците ги извели от жилището, обхванато от гъст дим, на безопасно място. По-младият, обгазен, е откаран в болница от екип на „Спешна помощ“. Понастоящем опасност за живота и на двамата няма. По предварителна информация, пожарът е възникнал от незагасена цигара, а благодарение на професионалната реакция на противопожарните екипи жилището е спасено.

 

Припомняме, че вчера към 15.27 часа, в главния оперативен център на РДПБЗН – Русе, чрез тел. 112,  бе получено съобщение за пожар в сградата на Държавна опера Русе. Към мястото на инцидента незабавно са изпратени пет екипа с  противопожарни автомобили и автомеханична стълба, а впоследствие и допълнителни сили и техника. При пристигане огнеборците установяват, че произшествието е възникнало на покрива на сградата, където са били извършвани ремонтни дейности. Персоналът в сградата и работниците са евакуирани, спасен е и техен колега, останал на покрива. На място веднага е сформиран временен оперативен щаб, ръководен от директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Русе комисар Валентин Красналиев. Изключено е електрическото захранване, осигурено е постоянно водоснабдяване, районът е отцепен бързо от екипи на полицията, получено е съдействие и от служители от Община-Русе, освободили ограничителните прегради за достъп към площада. След детайлно уточняване на обстановката, с цел ограничаване на разпространението на огъня, са въведени няколко гасителни и охранителни линии от три различни посоки. Пожарът е локализиран около 18 часа, в рамките на покрива над сцената, след което са извършвани действия по доизгасяване, разчистване и дежурство на местопроизшествието до 8 часа тази сутрин. Благодарение на бързите, точни и прецизни действия на 38 пожарникари, работили без прекъсване до сутринта в среда с висока температура и падащи горящи отломки от дървената покривна конструкция, не е допуснато разпространение на огъня и нанасяне на по-значителни щети на една от най-емблематичните сгради в града. Тепърва ще се изясняват причините за възникване на пожара, днес предстои оглед от оперативна-дежурна група от служители на ОДМВР – Русе и експерти от РДПБЗН – Русе.

Министър Маринов: Партньорството между местната власт и правоохранителните органи води до по-добри резултати в полза на обществото

Вътрешният министър откри днес сградата на РУ – Троян, реновирана по проект по Оперативна програма „Региони в растеж” ‪2014-2020 година

 

„Обновената сграда осигурява по-добри възможности и условия на труд за колегите, които се грижат за сигурността на гражданите и гостите на Троян. Положителните резултат в общата ни мисия за просперитет не биха били възможни без доброто партньорство между местната власт и правоохранителните органи“. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който днес официално откри реновираната сграда на РУ – Троян. Той припомни, че осигуряването на модерна работна среда и техника е сред приоритетите на ръководството на вътрешното ведомство и в този смисъл изрази надежда, че с мерките по енергийна ефективност ще бъде освободен финансов ресурс, който да бъде вложен в обновяване на оборудването, с което в районното управление работят близа 80 служители на МВР и на други структури от системата на сигурността. Вътрешният министър връчи плакет на МВР на кмета на Троян Донка Михайлова с благодарност за доброто взаимодействие и отправи пожелания за здраве към гражданите и колеги си, които работят за сигурността на града.

В присъствието на областния управител Ваня Събчева, административния ръководител на Окръжна прокуратура - Ловеч Валентин Вълков, директора на ТДНС - Ловеч Христо Христов, главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, началника на кабинета на вътрешния министър Михаил Златанов и директора на ОДМВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов кметът Михайлова изрази уважение към труда на служителите на МВР ден след професионалния им празник.

 

 

След официалната церемония министърът на вътрешните работи коментира актуални въпроси пред представители на медии. Във връзка с интензивния трафик на ГКПП - Кулата над 15 допълнителни екипа на полицията са насочени да подпомагат движението към граничния пункт, съобщи министър Маринов и посочи, че допълнително са командировани и служители на ГД „Гранична полиция“.

Държа всеки положен извънреден труд да бъде обезщетен - финансово или с почивни дни. Разбира се, извънреден труд трябва да се полага, когато е абсолютно необходимо, каза вътрешният министър по повод исканията на синдикалните организации в МВР. Той подкрепи правото на протест, подчертавайки добрия диалог със синдикатите, и изрази надежда да бъде намерено законово решение на техните искания.

Без да коментира водени разследвания, във връзка с циркулираща информация за предполагаемо събиране на лични данни за действащ служител на МВР, вътрешният министър заяви: Когато служител на МВР е застрашен, той ще бъде защитен. Това беше и смисълът на предложените промени в Закона за МВР – предоставяне на тази възможност, а не действия в посока закриване на НСО.

 

 

 

Реновираната сграда на РУ - Троян

 

Ремонтните дейности са извършени по проект „Повишаване на енергийната ефективност на сградите на РУ Троян“ и са на стойност 556 086 лева без ДДС. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. по приоритетна ос „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“.

Главната цел е постигане на по-висок клас на енергопотребление, намаляване на крайното енергийно потребление, намаляване на разходите за енергия и косвено намаляване на парниковите газове, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите, осигуряване на по-добра работна среда на служителите и подобряване мобилността на хората с увреждания.

От момента на нейното построяване през 1986 г., сградата на РУ Троян не е ремонтирана или реновирана в такъв мащаб. Сградата на РУ Троян се състои от три тела: административна част на четири етажа, ниско тяло на един етаж където е разположена „Паспортна служба“, и пристройка на два етажа, в която са разположени гаражи и работни помещения.

В сградата на РУ Троян работят ежедневно повече от 72 човека, които обслужват около 40 000 жители от две общини  - Троян  и Априлци, разпределени в 2 града и 24 села. Освен служители на РУ Троян, тук се помещават и структури на Окръжен следствен отдел и ДАНС.06 юли 2020

Криминалисти на ОДМВР-Хасково задържаха 46-годишна жена за извършено от нея тежко криминално престъпление

С постановление на Окръжна прокуратура, мярката й за задържане е удължена до 72 часа

На 4.07.2020 г. в 03.47 ч. в РУ – Хасково е получен сигнал за намерено в апартамент безжизнено тяло на 68-годишна жена от Хасково.  Пристигналите на място полицейски и медицински екипи  са констатирали смъртта на жената – тялото било увито в чаршаф и изнесено на улицата.  Назначената аутопсия показала, че жената е починала от наранявания вследствие на нанесен преди три дни побой.  

По случая веднага било образувано досъдебно производство, а разследването по него започнало от криминалисти на ОДМВР-Хасково, под наблюдението на прокуратурата.  В рамките на предприетите оперативни действия е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, проведен е следствен експеримент , назначена е и съдебномедицинска експертиза.

Като заподозряна за извършеното престъпление, за срок до 24 часа била задържана дъщерята на жертвата. След привличането й в качеството на обвиняема, с постановление на наблюдаващия прокурор, на обвиняемата е постановено задържане до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане  под стража“ спрямо нея.

 

 

06 юли 2020

Информационен бюлетин

Информационен бюлетин - 06 юли 2020

София. Служители на Трето РУ задържаха криминално проявен мъж за притежание на наркотични вещества. Униформените спрели за проверка 35-годишен, у когото при извършения обиск открили  полиетиленова топка с кристално вещество. След извършените процесуално-следствени действия в жилището му е намерена електронна везна. Резултатът от направената експертна справка показал, че веществото е  амфетамин – 20 грама. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 354А от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ .

 

 

ОДМВР-София. Високоградусов алкохол с невалиден бандерол и парфюми без документи са иззети при полицейска операция в Ботевград. Полицейската операция на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София е проведена на 3 юли на територията на община Ботевград. В един от инспектираните търговски обекти са установени и иззети 14 флакона с парфюми с логото на известни търговски марки, без надлежни документи за произход. В друг търговски обект- за продажба на алкохол и тютюневи изделия, са установени бутилки с високоградусов алкохол, облепени с български бандерол с изтекъл срок на валидност. Нередовните акцизни изделия са иззети по надлежния ред. По случаите са регистрирани преписки.

 

20 незаконно пребиваващи чужди граждани са задържани на територията на областта на 3 юли. Първата група- четирима мъже и седем деца, представящи се за афганистанци, била установена в гориста местност в землището на елинпелинското село Побит камък.  Други деветима чужденци без документи за самоличност- трима мъже, жена, непълнолетен младеж и четири деца, са  установени при обход на служители от РУ- Ихтиман в района на пътен възел „Вакарел“ на автомагистрала „Тракия“. Пред служителите от група „Миграция“ те също заявили, че са от Афганистан. След приключване на работата с тях чужденците са настанени в специализирани институции.

 

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен установиха и задържаха 54-годишен мъж за извършено на 4 юли тежко криминално престъпление – причиняване на смъртта на 48-годишна жена от Търговище. Той е заловен в дома му в сливенския квартал „Дружба“ и първоначално е задържан за срок до 24 часа. Направил е пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. Извършителят е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, предл. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК. С прокурорско постановление арестът му е удължен за срок до 72 часа, с оглед предстоящо внасяне в съда на искане за налагане на постоянна мярка за задържане спрямо обвиняемия.

 

Плевен. На 3 юли около 15.40 часа на  ул. "Ал. Стамболийски" в Левски е извършена проверка на 43-годишен. Мъжът доброволно предал кибритена кутия, съдържаща бяло кристалообразно вещество, по негови данни - метамфетамин. При последващо претърсване в дома му е открит плик с марихуана, а в шкаф в избено помещение – засадени 6 растения от рода на конопа, отглеждани при специални условия - лампи, вентилатори и термометър. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Мъжът е задържан в РУ - Левски за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

33-годишен е задържан с дрога в ареста на РУ- Левски. Той бил засечен в събота към 22.40 часа на улица в града. При вида на униформените мъжът доброволно е предал хартиен свитък, съдържащ бяло кристалообразно вещество – по негови данни пико. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Работата по документирането му продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Плевен.    

 

Вчера, минути след полунощ, отново на улица в Левски полицаите спрели за проверка 27-годишен местен жител, който предал два свитъка, съдържащи бяло кристалообразно вещество и кафява смолиста маса – по думите му пико и екстракт от марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал. 3 от НК.

 

 

Благоевград. В качеството на обвиняем е привлечен 36-годишен мъж от Самоков, съпричастен към извършването на кражба от автобус, паркиран в района на автогара в Благоевград. На 3 юли от превозното средство  била извършена кражба на една мъжка чанта с 385 лв , ключове за МПС на стойност около 300 лв., очила и други вещи на обща стойност около 900 лв. След проведени оперативно-издирвателни действия служители от Първо РУ Благоевград установили и задържали автора на деянието. По случая било образувано досъдебно производство, на задържания е повдигнато обвинение по чл. 196, ал.1 от НК, а мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

 

Служители на РУ-Сандански установиха и задържаха извършител на побой. На 4 юли около 22 часа в полицейското управление постъпил сигнал за открит в безпомощно състояние пастир в местността „Бел камин“ край селото. Незабавно към мястото на инцидента е изпратен дежурен екип, който установил, че пострадалият е с нанесени множество рани и е откаран в болнично заведение. В хода на предприетите незабавни действия разследващите влезли в дирите на извършителя  – 39-тодишен мъж от с. Катунци, и го задържали. По първоначални данни побоят бил провокиран от стара вражда между двамата мъже – спор за районите на пасищата, които ползвали. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129, ал.1 от НК за причинена средна телесна повреда.

 

 

Кърджали. Шестима са задържани в РУ-Кърджали за хулигански действия при два скандала. Около 14.30 часа на 5 юли в кв.“Възрожденци“ възникнал спор между две младежки компании. Свадата прераснала в сбиване, четиримата си разменили удари, а един от тях извадил законно притежаван газов пистолет, без да произвежда изстрели. Младежите на 17, 18, 19 и 24 г. са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ с оглед данни за извършено престъпление по чл.325, ал.1 от НК. За същото деяние в РУ-Кърджалии за срок до 24 часа са задържани двама мъже на 25 и 46 г. Около 20 часа на 5 юли след скарване двамата нанесли удари на 28-годишен. Инцидентът станал в училищен двор в областния град. Работата по случая продължава.  

Стара Загора. На 5 юли около 20 часа в РУ - Казанлък е получено съобщение за приет във ФСМП - Казанлък пациент, пострадал след сбиване в с. Шейново. На място е установено, че около 19 часа на същата дата е възникнал скандал, прераснал в бой, между 16-годишен младеж и 30-годишния му чичо. Според първоначалните данни непълнолетният е нанесъл на роднината си удар с желязна тръба в областта на главата, мъжът е настанен в болница с опасност за живота. Непълнолетният също е е настанен за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129 от НК.

 

 

Търговище. При извършено на 4 юли около 15 часа претърсване и изземване в дома на 35-годишенместен жител са намерени 3 петлитрови туби с прекурсори: метиламин и други химически вещества, които могат да се използват за синтез на наркотични вещества. Мъжът е известен на полицията, осъждан. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1, от НК. Действията по разследването продължават.

 

 

Хасково. 42-годишен мъж от Съединение е задържан за противозаконно подпомагане чрез осигуряване на транспорт на 35 чужди граждани,  да преминат през страната в нарушение на закона. Районна прокуратура Свиленград го е привлякла като обвиняем. На 4 юли към 18 часа служители от участъка в Любимец спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“. В товарния отсек на колата, шофирана от задържания мъж, са установени 35 лица без документи за самоличност, на видима възраст от 17 до 30 години. По техни твърдения - 33 от Афганистан и двама от Пакистан. Образувано е досъдебно производство по чл.281 л.1 от НК.  Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.  Процесуално-следствените действия по случая продължават под ръководството на Районна прокуратура – Свиленград.

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

06 юли 2020

Информационен бюлетин - 03 юли 2020

Бургас. Водач попадна в ареста за предложен подкуп. Вчера служители от РУ – Камено спрели лек автомобил „Форд Ескорт“, с бургаска регистрация.  С цел да осуети полицейската проверка мъжът зад волана – на 33 години от руенското село Вресово - подхвърлил в служебния автомобил банкнота с номинал 50 лева. Водачът е задържан за срок до 24 часа и по случая е образувано бързо производство.

Вещества за производство на синтетична дрога иззеха жандармеристи при проверка, извършена вчера. Около 21.10 часа, в района на централната ж.п. гара, служителите задържали 30-годишен мъж и жена на 23 години, и двамата от Бургас. В един от саковете на мъжа униформените намерили множество пособия и прекурсори за производство на метамфетамин: стъклени колба, чаша и огнеупорен капак със следи от изгаряне по него; две пластмасови бутилки със солна киселина, алуминиево фолио; фуния и др. Бургазлиите са задържани със заповеди за задържане за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо РУ.

Полицаи от бургаското Първо РУ разкриха и задържаха извършител на кражба. Посегателството било извършено на 23 юни – от незаключен автомобил „Рено Меган Сценик“, паркиран до езерото Вая, била отнета чантичка с лични документи и мобилен телефон, собственост на 50-годишен бургазлия. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 31-годишен, криминално проявен, от Бургас. Той е задържан за срок до 24 часа. Направил е пълни самопризнания за стореното и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

Велико Търново. Горнооряховски криминалисти установиха и задържаха 36-годишен мъж, извършил три кражби от жилища в града. На 30 юни, съдействие в районното управление потърсили две жени от железничарския град, които обяснили, че от дамските им чанти, оставени в коридори на жилищата им, са били откраднати пари. Деянията са извършени по сходен начин, като извършителят проникнал и в двете жилища през незаключени входни врати. От проведените действия по разследването е установено, че автор на престъпленията е 36-годишен мъж от с. Овча Могила, известен на полицията и осъждан. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. В хода на разследването станало ясно, че два дни по-рано той е извършил и трета идентична кражба. След доклад на материалите в прокуратурата му е повдигнато обвинение. С постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение до 72 часа.

София-област. Двама мъже са задържани с наркотици в района на училище. В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества, в района на учебно заведение в Божурище, служители на РУ - Сливница предприели проверка на двама мъже. При личния обиск, у единия - на 34 години от с. Пролеша, намерили две полиетиленови пликчета с бели бучки с общо тегло около 3 грама, реагиращи на амфетамин, и малко количество суха зелена тревиста маса, дала положителна реакция на марихуана. Извършен е оглед  и мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.

Криминално проявен казанлъчанин е задържан непосредствено след извършена кражба в Копривщица. Около 11 часа вчера, жител на Копривщица съобщил в полицейския участък, че е откраднат велосипедът му, оставен от него пред учебно заведение в града. След незабавни издирвателни действия служителите на реда влезли в дирите на извършителя - криминално проявен младеж на 18 години от Казанлък. Отнетият велосипед също е намерен и иззет по надлежния ред. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е регистрирана преписка за извършено престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

Плевен. Снощи, към 21.15 часа, в дворно място в непосредствена близост до оградата на частен имот в с. Долни Вит, са установени 108 растения от вида на конопа. Извършено е претърсване и изземване при условията на неотложност, като е иззета листната маса от стъблата. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „в“, ал. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в Районна прокуратура – Плевен. Работата по случая продължава.

Вчера, около 18.25 часа, в полицията в Долни Дъбник постъпил сигнал за извършен побой и грабеж на непълнолетен в село Дисевица. Според информацията, на пътя между село Градина и Долни Дъбник бил нападнат 17-годишен, от когото след употреба на физическа сила е отнет мобилен телефон. В резултат на проведените оперативни действия са установени и задържани в рамките до 24 часа извършители на деянието – двама 16-годишни от село Бъркач. Откраднатият телефон е предаден с протокол за доброволно предаване. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от НК и е уведомена прокуратурата. Продължава работа разследващ полицай.

Кърджали. Криминалисти от РУ - Крумовград разкриха извършители на грабеж. Около 20 часа снощи, на спирката в село Пелин, двама нападатели нанесли побой на 20-годишен, откъснали златния му синджир и избягали. При направени проверки и проведени оперативни и издирвателни действия разследващите задържали двама мъже  - на 20 и 45 години, съпричастни към случая. Образувано е досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс за грабеж и работата продължава разследващ полицай.

Кюстендил. Служители на РУ-Рила задържаха с полицейска заповед до 24 часа 43-годишен дупничанин за нарушаване на ограничителна заповед. Малко преди 15.00 часа вчера, той посетил жилището на майка си в с. Драгодан, където след скандал е последвала физическа саморазправа. Пристигналият автопатрулен екип задържал мъжа в близост до къщата. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ - Кюстендил е започнато досъдебно производство за отправена закана от 46-годишен мъж за убийство на баща му. Инцидентът е възникнал в апартамента им в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Благодарим Ви, че посетихте сайта на Министерството на вътрешните работи и цитирате коректно информацията на Пресцентъра

 

 

 

03 юли 2020

Информационен бюлетин - 02 юли 2020

Бургас. При проведена специализирана полицейска операция в близост до паркинг в комплекс „Градина” за времето от 00.00 до 3.20 часа на 1 юли, служители от РУ – Созопол извършили проверка на 26- годишен мъж от Карлово. У него те намерили и иззели свивка със суха зелена тревна маса /канабис/, пликче с две оранжеви на цвят хапчета / екстази/ и плик с бяла бучка с неправилна форма /амфетамин/. Плик с 35 зелени на цвят хапчета / екстази/ и три пликчета с бяло кристалообразно вещество /MDMA/ са иззети и от 22-годишен софиянец. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случаите са образувани бързи производства.

Около 7.10 часа вчера, на разклона за м.с. „Върли бряг” в посока Бургас, служители от Четвърто РУ – Бургас спрели за проверка лек автомобил „БМВ 320”, с бургаска регистрация, управляван от 27-годишен криминално проявен бургазлия, с когото се придвижвал и втори криминално проявен негов съгражданин. В багажника на автомобила е открита раница с прекурсори за приготовяне на наркотични вещества, електронна везна, колба и кутия с прахообразно вещество. Намерени и иззети са и три кутийки с прахообразни вещества /метамфетамин/. Бургазлиите са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В. Търново. Таблетки, субстанции и съдове за производство на наркотични вещества иззеха служители на РУ-Велико Търново при предприети вчера процесуално-следствени действия в жилище в областния град. В апартамента, обитаван от 39-годишен мъж, те открили близо 10 грама бяла прахообразна субстанция, 21 таблетки, реагиращи при полеви наркотест на амфетамин, различни опаковки, съдържащи течност със силен натрапчив мирис, котлон, колби и съдове със следи от амфетамин. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, а работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.

Смолян. В РУ-Смолян е образувано бързо производство срещу жител на града за притежаване на високорискови наркотични вещества. При извършена вчера около 21.40 часа проверка, в обитаваното от него жилище е намерен полиетиленов плик, съдържащ суха тревна маса с общо брутно тегло 19.43 грама. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на марихуана. 33-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.    

Кюстендил. Двама 17- годишни младежи са задържани в полицейския арест за грубо нарушаване на обществения ред и арогантно отношение към съседи, преминаващи граждани и полицейски служители. При задържането им те оказали съпротива. Заплахите и заканите им за убийство спрямо служителите на реда по време на задържането им продължили и в кюстендилската болница, където били откарани за освидетелстване предвид видимо неадекватното им състояние. Единият непълнолетен вече е попадал в полезрението на инспекторите от Детска педагогическа стая с противообществени прояви. По случая е образувано досъдебно производство.

Вчера служители на РУ-Дупница са задържали 26-годишен мъж от с. Яхиново за притежание на наркотични вещества. При извършената проверка от него са иззети 13.9 грама канабис и 10.7 грама амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство..

Враца. Снощи към 22 часа е подаден сигнал за възникнал скандал между двама местни жители в центъра на с. Габаре, при който 50-годишен мъж е стрелял с ловна пушка и е наранил в коляното 24-годишния си опонент. Пострадалият е транспортиран до болницата в Бяла Слатина. Нападателят е отведен в полицейското управление, установено е, че оръжието е незаконно притежавано. По случая е образувано досъдебно производство.

Сливен. 16 килограма нелегален тютюн и 1740 къса цигари без бандерол са иззети при операция на полицията в Нова Загора. Акцията е проведена на 1 юли в района на общинския пазар, с цел противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия. На една от сергиите е установен криминално проявен мъж, предлагал тютюн и саморъчно свити цигари без бандерол. Иззети са общо 16.3 кг ситно нарязан контрабанден тютюн и 87 пликчета с по 20 цигари без бандерол. 63- годишният нередовен търговец е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Служители на Районно управление и сектор „Пътна полиция“ в Сливен установиха двама водачи, управлявали в насрещното движение на автомагистрала „Тракия“. На 1 юли в РУ-Сливен постъпил сигнал- видео клип, изпратен от гражданин - лек автомобил „Опел“ с прикачено туристическо ремарке се движи в аварийната лента в насрещното движение на автомагистрала „Тракия“. В резултат на предприетите  незабавни действия е установено, че нарушението е извършено в землището на с. Дядово, а малко по-късно е установен  водачът  на автомобила - на 20 годишен жител на  с. Селиминово. Съставен му е акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата, като санкцията е глоба в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от управление на МПС. През вчерашния ден от служители на сектор „Пътна полиция“- Сливен и участък „Надежда“, съвместно с колегите им от ОДМВР- Стара Загора, е установен и 32- годишен водач от Сливен, управлявал лек автомобил „Опел Астра“ в платното за насрещно движение по автомагистрала „Тракия“. Автомобилът е бил засечен около 21 часа на 30 юни на територията на ОДМВР-Стара Загора.

Перник. Вчера в полицията е подаден сигнал от 52-годишен италиански гражданин, живеещ от няколко години в Перник, че докато пазарувал в голям магазин в областния град, му е бил откраднат портфейлът. По негови данни, вътре е имало лични документи, дебитни и кредитни карти, документи на автомобил и около 900 евро. Криминалистите предприели незабавни действия за изясняване на случая и издирване на извършителя. В хода на работата е установено, че портфейлът на мъжа е паднал в района на касата при заплащане на покупките, а  70-годишна перничанка прибрала и занесла в дома си изгубената вещ. Портфейлът с  всичко в него е иззет и върнат на собственика. Започнато е досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на прокуратурата.

 

Благоевград. На 1 юли служители на РУ-Сандански и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Благоевград извършили съвместни проверки в търговски обекти в Сандански – целта била предлагане на стоки без съгласието на притежателя на търговската марка. В хода на инспекцията в два магазина на ул. „Македония“ са открити и иззети общо 300 артикула - тениски, якета и суитчъри, продавани без изричното съгласие на правопритежателя. Образувани са две досъдебни производства по чл.172Б, ал.1 от НК.

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 

02 юли 2020

Информационен бюлетин - 1 юли 2020 година

Велико Търново. За часове свищовски полицаи установиха и задържаха трима съпричастни в извършването на грабеж. Сигнал за престъплението постъпил вчера около обяд - на улица в Свищов, със сила от 79-годишна жена е бил отнет златен ланец. В резултат на стартиралите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, час по-късно тримата свищовлии – на възраст 17, 42 и 48 години, били задържани в полицейския арест. При последвали претърсвания в жилищата им, в дома на единия е намерен златният накит. Работата по документиране на случая продължава под ръководството на районната прокуратура.

 

София-област. Фалшиви стоки са иззети при съвместна операция на служители на РУ - Костинброд и НАП. В хода на извършените вчера проверки, в магазин за дрехи в града, инспектиращите се натъкнали на множество предлагани за продажба облекла, брандирани с различни защитени търговски марки. При последвалото претърсване на магазина, на складово помещение и на втори магазин в столицата са установени и иззети общо 524 артикула, неправомерно обозначени с логото на чужди търговски марки. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура.

 

Хасково. Специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера в РУ Харманли. Действията са осъществени под надзора на Районната прокуратура. В хода на акцията е задържан 49-годишен мъж, познат на органите на реда. При процесуално-следствените действия в жилището му в Симеоновград са намерени 2 станиолови топчета марихуана, с тегло 4 грама, и пликче с 2 грама жълтеникаво кристалообразно вещество – метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Плевен. В условията на неотложност вчера е извършено претърсване и изземване на жилище в града. Задържани са тримата обитатели – на  42, 23 и  39 години. Намерени и иззети са 3 полиетиленови плика с около 100 г бяло кристалообразно вещество, други два – със суха зелена тревиста маса с характерни белези на канабис, общо около 2 г, три 10-литрови пластмасови туби с течност, 5 пластмасови контейнера с 100 мл неустановено вещество, 2 стъклени бутилки от 1 литър с надпис „Ацетон“, два пластмасови контейнера, съдържащи натриева основа и електронна везна. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза на иззетите вещества. В хода на действията е извършено претърсване и на друг адрес в Плевен, обитаван от 42-годишния. Оттам е иззето около 1 г бяло кристалообразно вещество и електронна везна. За престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК е образувано досъдебно производство, работата по него продължава под ръководството на прокуратурата.

 

17-годишен  е задържан за притежание на наркотик. Снощи, към 20.00 часа на улица в града криминалисти от Първо РУ – Плевен спрели за проверка тийнейджъра и при личен обиск от него са иззели 20 полиетиленови свивки, съдържащи близо 15 г суха зелена тревиста маса с характерни белези на канабис. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза на иззетите вещества. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура - Плевен за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работа разследващ полицай.

 

Неправоспособен е засечен зад волана на автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Около 16.10 часа вчера, в село Рибен е спрян "Сеат Кордоба", управляван от 15-годишен, неправоспособен. При извършената проверка е установено, че регистрационните табели са издадени за лек автомобил "Ауди 80". Извършен е оглед на местопроизшествието и са иззети двете регистрационни табели. Уведомен е дежурен прокурор в плевенската районна прокуратура. Образувано е бързо производство.  Продължава работа разследващ полицай.

 

Пазарджик. Извършител на палеж на микробус е установен и задържан от служители на полицейския участък в Ракитово. Сигнал за случилото се бил получен вчера сутринта - на около километър преди курортното селище „Цигов чарк“ пламнал микробус „Мерцедес“. На място пристигнали екипи на пожарната и полицейския участък в Ракитово. Въпреки намесата на огнеборците возилото изгоряло напълно. При извършения оглед криминалистите установили, че се касае за умишлен палеж. В резултат на разследването по „горещи“ следи полицаите установили, че автор на палежа е 37-годишиен от Велинград. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа и по случая е започнато досъдебно производство.

 

Видин. Четирима жители на Димово, извършвали незаконна сеч на дърва, са  задържани вчера с полицейска мярка за срок до 24 часа. Мъжете били засечени около 11.40 часа, в местността „Режов дол“ в землището на Тополовец, при съвместна проверка на служители от РУ-Кула и горското стопанство. На мястото униформените установили два товарни автомобила „ГАЗ“ – с видинска и монтанска регистрация, и четири моторни триона. В едното превозно средство имало натоварени четири кубика благун. При огледа разследващите констатирали извършена сеч без редовно писмено позволително на 380 дървета с диаметър от 10 до 42 сантиметра. Автомобилите, трионите и дървесината били иззети по надлежния ред. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

На 30 юни, около 11 часа, в РУ-Кула постъпил сигнал от служител на видинското горско стопанство за унищожени фиданки (акация), засадени през април т.г. в землището на Шишенци. При последвалия оглед на местопроизшествието разследващите констатирали, че 10 000 фиданки с височина от 40 до 70 см на площ от 31 декара в имот, стопанисван от ТП ДГС-Видин, са изсъхнали след напръскване с неустановен към момента препарат. Разследването по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство по чл. 236 от Наказателния кодекс.

 

Монтана. Полицаи от РУ–Вършец предприеха незабавни действия във връзка с клип, публикуван на 29 юни в социалните мрежи, показващ нехуманно отношение към животни - във врачешкия кв. „Изток“ двама души са впрегнали два коня, удрят ги с метална верига и дърпат поводите им в противоположни посоки с цел едното от четириногите да осъществи надмощие. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия служителите на реда са установили автора на видеоклипа – 24-годишен, както и двамата извършители на деянието - на 27 и на 29 години, всички жители на квартала. Извършен е оглед, разпитани са свидетели и е образувано досъдебно производство по чл. 325 б, ал. 2, т. 3 от НК. Двамата извършители са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Работа по случая продължава.

 

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

01 юли 2020

МВР в медиите

Акценти

Листовка, предназначена за транзитно преминаващите през страната ни чуждестранни водачи, се връчва на граничните ни пунктове при влизане в страна

Изготвената брошурата е част от провежданата превентавни дейност на „Пътна полиция“ и цели водачите да са информиран за правилата на движение у нас и въведените санкции при нарушения на ЗДвП

 

Днес стартира поредна превантивна кампания, свързана със спазването на Закона за движение по пътищата. В рамките й, на български, турски, немски и английски език е подготвена листовка, която е насочена най-вече за транзитно преминаващите през страната ни чуждестранни водачи. В нея са описани новите промени в Закона за движение по пътищата, както и глобите за водачите, които не ги спазват. Изведени са и редица указания за закупуване на винетни стикери, за шофиране с включени светлини, за използване на предпазни колани, както и за спазване на всички временни забрани и указания и разпорежданията на МВР. От днес започва раздаването на листовките по най-натоварените гранично-пропускателни пунктове в страната – ГКПП-Калотина, Кулата, Маказа, Дунав мост, поясни Росен Рапчев - гл.инспектор в сектор „Контрол на пътното движение“. Листовката има изключително превантивен  ефект, тъй като летните месеци за изключително натоварени. Тези листовки имат за цел  да информират  особено преминаващите чужди граждани какви мерки и санкции следва да понесат при нарушаване на новите разпоредби в  закона. Основно ги информираме за задължителните разпоредби за движение със залепен винетен стикер, също така с включени постоянни светлини, сложени предпазни колани,  че спирането в аварийната лента на магистралите трябва да става само и единствено при аварирали автомобили и най-новите санкции при шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества и предоставяне на автомобила на водач, който не е правоспособен, обясни Рапчев. Той припомни, че според новите изменения в закона, за подобен вид нарушения санкциите са изключително строги - прекратяване на регистрацията и временно спиране от  движение на колата. В този смисъл е много важно гражданите на чужди държави, които пресичат територията на България, да бъдат информирани. Той уточни, че автомобил, чиито номера се налага да бъдат свалени, не може да се предвижва по територията на България. Единственият начин санкциониран  автомобил  да напусне наша територия е да се качи на репатрак или друго превозно средство. Такива случаи вече имаме и собствениците на тези коли ги оставят  на платени паркинги в страната, посочи още Рапчев. По думите му най-честите нарушения, които чужди граждани правят на наша територия е навлизане след въведена временна забрана за организация за движение по пътищата. Това са забраните за движение на тежкотоварни автомобили по магистралите, каквито има в момента на Витиня. Доста от чуждите товарни автомобили не се съобразяват  с  поставените забрани и заради това търпят тези сериозни санкции. Това е целта на тези листовки - още на самия вход  на страната тези хора да бъдат запознати със законовите промени. 

Създадена е организация и листовките се раздават още при паспортния контрол, като в документа на водача се поставя и изготвената брошура.  На ГКПП –Калотина са оставени 100 000 листовки, уточни началникът на граничния пункт Светослав Костадинов. Той обясни, че бройката е толкова голяма, защото само през неделния ден през пункта са преминали около 40 000 души. През летния туристически сезон - месеците юли, август и септември, през  граничния пункт преминават изключително голям  брой лица и  автомобили. В тази връзка сме взели всички необходими мерки за осигуряване на достатъчно персонал  от  служители и автоматизирани работни места, на които да се извършват сигурни и ефикасни гранични проверки, обясни Костадинов. Той припомни, че граничният пункт е външна граница и контролът  е изключително важен  за всички граждани тук и във вътрешността на страната. По думите му предприетите организационни мерки са достатъчни, за да може преминаващите да не чакат  дълго време.  В момента работят  6  трасета за леки коли, 1 за товарни и 1 за автобуси. Има още три трасета, които ще бъдат отворени, ако се получи струпване на автомобили.

 

 

15 авг 2017

Кампании

Финансова подкрепа за децата на загинали и пострадали служители на МВР

Подпомаганите от благотворителната кампания на министерството 92 деца получиха по 300 лева по случай пролетните празници. На седем от тях, завършващи средното си образование, бяха преведени и по 700 лева

 

Средствата са набрани в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

По 300 лева получиха всички 92 деца, подпомагани от инициативата към днешна дата. Финансовата помощ по повод пролетните празници стана възможна благодарение на всички дарители, които са опора в ежедневието на децата, споделящи обща съдба.

Традиция е всяка година част от набраните средства да бъдат заделени за децата от кампанията, които завършват средното си образование. През 2020 г. на седем зрелостници – момичета и момчета от градовете Велико Търново, Кърджали, Кюстендил, Разград, Смолян, София и Стара Загора - бяха преведени по 700 лева.

Благороден жест в дни на изпитания направи служител на Второ РУ – СДВР към децата на своите колеги, жертвали себе си в името на служебния дълг. Полицаят, работещ на първа линия в условията на извънредно положение, дари за кампанията на МВР индивидуалната си награда в размер на 650 лева, осигурена от правителството.

Благодарим на всички хора, засвидетелствали своята подкрепа с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си. Дори и в трудни дни, със своята безкористност превръщат добротата в действие и грижа към момчетата и момичетата на полицаите и пожарникарите, завещали ни пример за доблест.

 

 

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

04 май 2020

Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.
Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Справка за постъпили суми от мобилни оператори за първото тримесечие на 2016 г., за дарения в полза на децата на загиналите и инвалидизирани служители на МВР

Мобилен оператор сума получена за период 01.01.2017г.- 31.03.2017г. сума получена за период 01.04.2017г.- 30.06.2017г. сума получена за период 01.07.2017г.- 30.09.2017г.  сума получена за период 01.10.2017г.- 29.12.2017г.   сума получена за период 01.01.2018 г.-27.03.2018 г.  сума получена за период 01.04.2018 г.-30.06.2018 г.   сума получена за период 01.07.2018 г.-30.09.2018 г.   сума  получена за период 01.10.2018 -31.12.2018 г.  сума получена
за период 
01.01.2019г.-
31.03.2019г.
сума 
получена за
период
01.04.2019г.
30.06.2019г.  
сума 
получена за
период
01.07.2019г.
30.09.2019г.  
сума 
получена за
период
01.10.2019г.
31.12.2019г 
1.БТК ЕАД  6 200,33 лв.  7 640,50 лв.  148,95 лв.  182,90 лв.  2936,13 лв.  3059,21 лв.  286,79 лв.  255,73 лв.  3054,51 лв.  5234,07 лв.  1581,20лв.  386,80лв.
2.А1-Мобилтел ЕАД 10 875,00 лв.  1 816,00 лв.  152,00 лв.  44,00 лв.  1583,00 лв.  1405,00 лв.  161,00 лв.  91 лв.  6270,00 лв.  1899,00 лв.  1934,00лв.  260,16лв.
3.Теленор България ЕАД 12 172,00 лв.       67,00 лв.    74,00 лв.  13,00 лв.  4851,00 лв.  293,00 лв.  210,00 лв  95 лв.  6549,00 лв.  1627,00 лв.  1091,00лв.  114,00лв.
                       

 

Информация за събрани суми по единната сметка на МВР, в полза на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР , чрез удържане на суми от месечното възнаграждение на служителите

2020 г.

Януари
Февруари
Март
Април
Май
Юни

2019 г.

Януари
Февруари
Март
Април
Май
Юни
Юли
Август
Септември
Октомври
Ноември
Декември

2018 г.

Януари
Февруари
Март
Април
Май
Юни
Юли
Август
Септември
Октомври
Ноември
Декември

2017 г.

Януари
Февруари
Март
Април
Май
Юни
Юли
Август
Септември
Октомври
Ноември
Декември

2016 г.

Февруари
Март 
Април 
Май 
Юни 
Юли 
Август 
Септември 
Октомври 
Ноември 
Декември 

 

12 дек 2019

МВР е партньор в регионална кампания на ОССЕ за повишаване на осведомеността срещу насилието, основано на пола

 

Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа (ОССЕ) започна кампания в три страни от Югоизточна Европа - България, Румъния и Унгария, срещу насилието над жени. У нас за начало бе избрана датата 25-и ноември 2019 г., когато се отбелязва Международния ден срещу насилието над жени.

Кампанията е с продължителност 3 седмици, а партньори от страна на България са МВР, ГДНП, Националният институт на правосъдието и Върховната касационна прокуратура. Тя е насочена както към полицейските служители, така и към обществото и самите жертви. Целта е повишаване на осведомеността по въпросите на насилието над жени, както и насърчаване на подаването на сигнали.

През последните години се увеличават сигналите за домашно насилие на телефона за спешни повиквания 112. Само през 2018 година те са били 31 166 – отчита МВР. Апелът не само към пострадалите, но и към техни близки, познати, съседи е да сигнализират, когато имат информация за случаи на домашно насилие.

25 ное 2019

Престъпността няма пол: запознайте се с най-търсените жени в Европа

Дали жените са способни да извършват тежки престъпления като мъжете? Жените-бегълци, представени на уебсайта „Най-издирваните в Европа“, доказва, че са. Престъпниците - и от двата пола - в тази нова кампания на правоохранителните органи на ЕС са издирвани за тежки престъпления като убийства, трафик на наркотици, измами, кражби и трафик на хора. Търсим информация, която да ни помогне да ги открием и да ги накараме да поемат отговорност за своите престъпления.

 

Много изследвания са проучвали дали полът играе роля при извършването на престъпления. По-голямата част от тях разглеждат пола на жертвата, но по-рядко - на престъпника. Въпреки това, през последните десетилетия броят на жените, ангажирани с престъпна дейност, се увеличава, макар и с по-бавни темпове от този на мъжете.

Маскарад на престъпността

Общо 22 държави членки на ЕС подбраха едни от най-търсените бегълци, които да бъдат включени в тази кампания. Фокусът е върху историята зад престъплението, като се започне с пълна маска, покриваща лицето на беглеца. Докато историята се развива, части от маската изчезват, оставяйки зрителя да гадае пола на престъпника.

Целта е да се привлекат възможно най-много посетители на www.eumostwanted.eu/crimehasnogender. Опитът ни показа, че колкото повече очи гледат търсените бегълци, толкова по-голям е шансът някой да постави последното парче от пъзела, което ще доведе до намирането и арестуването на издирвания човек. Информацията може да бъде изпратена анонимно чрез уебсайта, директно до разследващите на национално ниво, които търсят беглеца.

Този подход се оказа успешен през последните три години. След всяка голяма комуникационна кампания няколко издирвани бегълци са били арестувани или са се предавали, защото натискът върху тях и/или техните близки е станал твърде голям. От стартирането на проекта са арестувани 69 престъпници, чиито снимки са били публикувани на уебсайта. В поне 21 от случаите това се дължи на информация, получена от широката общественост чрез уебсайта.

Най-търсените в Европа е инициирана от Европейската мрежа на екипите за активно издирване на укриващи се от правосъдието лица (ENFAST) през януари 2016 г. с пълната подкрепа на Европол. Членовете на ENFAST са специализирани в намирането на престъпници - бегълци, които са заподозрени или са осъдени за тежки престъпления и са обект на Европейски заповеди за арест.

Ако разпознавате някои от най-търсените бегълци в Европа, мъж или жена, можете да помогнете на полицията да направи Европа по-безопасна.

18 окт 2019