МВР

ОД Разград

 

10 октомври 2019

Шест сигнала, свързани с предстоящите избори, са постъпили до момента в ОДМВР-Разград

Във връзка с предстоящото провеждане на избори за общински съветници и за кметове на 27.10.2019г. и на втори тур на 03.11.2019г в ОДМВР Разград са предприети всички необходими мерки за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите и опазване на обществения ред. До момента в ОДМВР – Разград са получени шест сигнала във връзка с предстоящите избори. По всички сигнали е извършена проверка, като по никой от тях не са установени данни за извършено престъпление или административно нарушение. И шестте сигнала са докладвани на прокурор и заедно със събраните материали са изпратени в прокуратурата. Това съобщи на брифинг днес заместник директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов. Той посочи, че общо през месец септември са разкрити 50 престъпления. Установените извършители са 56 лица (вкл. регистрирани през предходни периоди), от които 35,7% имат и предишни криминални прояви, а 30% са безработни. През месеца са регистрирани 6 престъпления за притежание и разпространение на наркотични вещества, както и четири престъпления за управление на МПС след употреба на наркотици. Общото количество наркотични вещества, установено през септември, е 4,15 грама амфетамин, 1,5 грама опиат, 20 гр. марихуана и 20 кг канабис зелена маса.

През септември са проведени 37 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП.

Пътно-транспортната обстановка се е подобрила по всички показатели през септември в сравнение със същия период на 2018 година. От 01.09.2019 г. до 30.09.2019 г. на територията на Област – Разград са настъпили общо 48 ПТП, от които 15 тежки, с 3 загинали и с 18 ранени лица.

Основната причина за настъпилите тежки катастрофи е несъобразената скорост и отнемането на предимство, уточни началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Божидар Божков. През септември на територията на Област Разград са констатирани общо 728 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС. Най-фрапиращ е случаят от 25.09.2019г. - в 23.56 ч. в с.Ушинци, водач на автомобил с румънска регистрация се е движил със 124 км/ч, при ограничение на скоростта за населено място от 50км./ч.

Участие в брифинга взе и главен инспектор Светломир Димитров от ОУ"ПБЗН". Пред медиите той посочи, че през изминалия летен сезон пожарите са се увеличили тройно в сравнение със сезон 2018. Екипите са реагирали на близо 400 произшествия. В допълнение главен инспектор Димитров припомни и препоръките за внимателно боравене с огън - на открито и през предстоящия отоплителен сезон.

 

Изображения

 10 октомври 2019 | 14:27