МВР

ОД Разград

 

Над 150 нарушения са засечени при проверки на автобуси и камиони в Разградско

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“ се проведе на територията на ОДМВР-Разград от 10 до 17 февруари. В хода на проверките контролните органи ще следиха за спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ.

По време на организираната от ROADPOL полицейска операция са проверени 176 ТИР-а, от които 167 с българска регистрация, 6 с регистрация в ЕС и 3 с регистрация в държави извън ЕС. Проверени са и 59 автобуса. Установените нарушения за скорост са общо 86, а за неизползване на обезопасителни колани - 18.

В хода на контролната дейност при товарните автомобили са констатирани 3 случая на тахографски нарушения и един, в който са превишени установените часове за шофиране. 10 водачи са били с нередовни документи.

Общият брой засечени нарушения са 151. Връчени са 11 електронни фиша.

От 17 до 28 февруари ще се проведе специализирана полицейска операция за проверки на превозни средства, използващи уредби, позволяващи работата на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ.

 

17 фев 2020

Стрелците от ОДМВР-Разград завоюваха призови места на зонално първенство

 

Зонално състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР се проведе в Русе на 13 февруари 2020 г. Надпреварата се състоя в стрелбищния комплекс в сградата на ОДМВР – Русе и в нея участваха отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи от областите Русе, Търговище, Силистра, Разград и Шумен.

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение. Системата за провеждане на полицейска стрелба включва 16 изстрела, които се изпълняват с най-малко два пълнителя. Стрелящите използват само служебно зачисленото им оръжие. В индивидуалното класиране при мъжете представителите на ОДМВР-Разград завоюваха първо и трето място – съответно Иван Атанасов от РУ-Разград и Йордан Йорданов от РУ-Кубрат.

Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение по стрелкова подготовка. Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар за 2020 година, утвърден от Спортна асоциация – МВР. Заключителният етап на Републиканския преглед ще се проведе от 23 до 26 юни в ОДМВР-Варна.

 

14 фев 2020

Стартира конкурсът на ОДМВР-Разград „Живот без дрога”

 

За 21-ва поредна година ОДМВР-Разград организира конкурс за най-оригинално послание срещу наркотиците „Живот без дрога”. От своя старт през 2000 г. до сега инициативата претърпя промени, като към традиционния музикален модул през 2012 г. се прибави и спортен модул. Целта на конкурса е да се осъществява превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите, да бъдат насочени младите хора към осмисляне на свободното им време с творчески и спортни изяви вместо рисково поведение в обществото.

За първи път тази година наред със спортния модул ОДМВР-Разград организира конкурс за плакат на тема „Живот без дрога”. В изработването на постер, носещ авторско послание по темата, могат да се включат ученици от V до XII клас от учебните заведения в Разградска област. Сроковете за включване в инициативата и датите на провеждане на конкурса са подробно описани в приложения СТАТУТ.

 

12 фев 2020

Близо 3000 наказателни документа за нарушения по пътищата са съставени през януари в ОДМВР-Разград

1271 нарушения на скоростните режими от водачи на МПС са констатирани и заснети през месец януари на територията на област Разград. Това съобщи на брифинг днес началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Божидар Божков. Пред медиите той цитира три фрапиращи случая:

  • На 31.01.2020г. в с.Благоево,, при ограничение от 50км./ч. за населено място, водача на л.а. „Фолксваген Пасат“ с разградска регистрация е управлявал посоченото МПС със 96км./ч.;
  • На 23.01.2020г. по път I-2, в близост до „разсадника“, в посока от гр.Разград, като при ограничение от 90км. за извън населено място, водача на л.а. с марка „БМВ“ и с русенски регистрационен номер е управлявал посоченото МПС със засечена скорост от 135км./ч.;
  • На 23.01.2020г. по път I-2, в близост до „разсадника“, в посока от гр.Разград, като при ограничение от 90км. за извън населено място, водача на л.а. с марка „БМВ“ и с разградски регистрационен номер е управлявал посоченото МПС със засечена скорост от 135км./ч

През януари 2020 г. са съставени общо 2969 документа /АУАН и глоби по фиш/ за извършени нарушения по ЗДвП, като броя на съставените такива документи за същия период на 2019 г. е 2146. Наблюдава се ръст с 821 документа или с 38,25%. От 01.01.2020 г. до 31.01.2020 г. на територията на Област Разград са настъпили общо 42 пътно-транспортни произшествия, от които 6 тежки с един загинал и с 8 ранени лица.

Намаление с 31,37% се отчита при регистрираните криминални престъпления през първия месец на годината, съобщи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев. Общо през януари са разкрити 58 престъпления. Установените извършители са 58 (вкл. регистрирани през предходни периоди), от които 28% имат и предишни криминални прояви, а 55% са безработни. 36 лица са били задържани в поделенията на ОДМВР-Разград за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 от ЗМВР.

През януари са проведени 29 специализирани полицейски операции за противодействие на престъпленията, опазване на обществения ред, осигуряване на безопасността на движението и намаляване на предпоставките за настъпване на тежки ПТП.

 

12 фев 2020

ЗА ОД НА МВР РАЗГРАД

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО