МВР

ОД Разград

 

17 септември 2020

Демонстрация на тактическите възможности на ПП техника на въоръжение в РСПБЗН

Атрактивни демонстрации на мъжество, бързина, опит и работа със специализирана техника – така накратко може да бъде обобщена тазгодишната кулминация на събитията, посветени на професионалния празник на огнеборците от РДПБЗН-Разград.

Първи умения показаха юношите от клуба по пожароприложен спорт. Индивидуално и по двойки те направиха изкачване с щурмова стълба на четириетажна учебна кула, а след това демонстрираха техника и опит в дисциплината „100-метрова пътека с препятствия“.

След това „бойна тревога“ вдигна дежурната смяна на пожарната, която пристигна на мястото с 30-метровата автомеханична стълба и още един специализаран автомобил. Пред гостите огнеборците показаха какво се случва на практика, ако гори многоетажна сграда и трябва да спасяват граждани от нея. Буквално секунди след като „евакуираха“ хората от четириетажната кула, реално произшествие изстреля екипа на една от пожарните на работа.

Запомнящ се финал на тазгодишните демонстрации постави ръководителят на клуба по пожароприложен спорт инспектор Димитър Димитров. От разгънатата на максимума от 30 метра стълба, на върха на която бе развят българският трибагреник, той се спусна по въже и разпъна знаме с надпис „Честит празник“.

Събитието уважиха заместник-кметът Добрин Добрев и директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев.

Изображения

 30 септември 2020 | 11:22