МВР

ОД Русе

 

23 ноември 2020

ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОВЕРКИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА ПО СПАЗВАНЕТО НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

През изтеклата седмица униформените са съставили 100 предупредителни протокола, посетили са адреси на над 850 карантинирани, проверяват се търговски обекти за спазване на работно време ​

 

 

Ръководството на ОДМВР – Русе е създало организация и са мобилизирани всички средства, с които разполага, за да подпомогне населението, държавните и регионалните институции, във връзка с координирането и реализирането редица дейности за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Нашата обща цел е да защитим живота и здравето на българските граждани, да контролираме и съдействаме за спазване на противоепидемичните мерки.

В цялата област се извършват полицейски проверки, като се осъществява строг контрол за спазване на въведените мерки, според указанията в заповедите на Министерството на здравеопазването и решенията на Областния щаб.

/повече по темата в линка - В ХОД СА АКТИВНИ ЕЖЕДНЕВНИ ДЕЙСТВИЯ НА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ/

 

През изминалата седмица на територията на ОДМВР – Русе, екипите на полицията са извършили проверки по адреси на общо 859 карантинирани лица.

Оказано е съдействие на РЗИ в15 случая за установяване на адреси и лица с положителен резултат за Коронавирус, както и за контактните им лица. Осигурено е още и съдействие на инспектори от РЗИ за посещение на карантинирани лица.

Униформените са съставили 100 предупредителни протокола по ЗМВР, с оглед на неизпълнение на изискванията - за носене на предпазни маски и други защитни средства, спазване на дистанция и т.н.

Започнати са 6 проверки по сигнали за нарушаване на изискванията и  на здравните власти.

Екипи на полицията са участвали в почивните дни в съвместни проверки с представители на РЗИ в търговски обект, намиращи се в гр. Русе, за спазване на работното време, наложено със заповед на здравния министър. Посетени са нощни клубове и ресторанти, като нарушения не са били констатирани.

Контролната дейност на служителите на МВР продължава.

 

 


ОДМВР – РУСЕ АПЕЛИРА КЪМ ВСИЧКИ ВАС


Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите и въведените правила!

Погрижете се за себе си, за близките си и за околните!

Борбата с вируса е отговорност на всеки един от нас!

 

 

Изображения

 23 ноември 2020 | 16:04