МВР

ОД Русе

 

17 ноември 2020

СПЕЦАКЦИЯ НА ОДМВР – РУСЕ, НАСОЧЕНА СРЕЩУ НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО, БЕ ПРОВЕДЕНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАДОВЕТЕ РУСЕ, ВАРНА И АЛФАТАР

При реализираните полицейски действия, под надзора на Окръжната прокуратура в Русе, са иззети наркотици, пособия за разфасоване, разтегляне и разпределянето им, мобилни телефони, компютри и са задържани двама мъже 

Под надзора на Окръжна прокуратура – гр.Русе в края на миналата седмица бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с разпространението и притежанието на наркотични вещества на територията на гр. Русе, гр. Варна и гр. Алфатар в Силистренско.

В рамките на операцията, от служителите МВР са извършени оперативно-издирвателни и процесуални действия за установяване на лица разпространяващи наркотични вещества – хероин, метамфетамин и марихуана. При реализираните действия в Русе са установени и задържани двама мъже – русенец на 51 г. и мъж от Варна на 44 г, а в хода на последвалите процесуални действия са извършени претърсвания на 7 адреса и 3 автомобила, на територията на трите населени места. Полицаите са иззели общо около 150 гр. хероин, 120 гр. метамфетамин и около 7 кг суха тревна маса – марихуана, а още и мобилни телефони, преносими компютри, пособия за разфасоване, за разтегляне и за разпределяне на наркотичните вещества.

На двамата мъже е взета мярка задържане под стража за срок от 72 часа. Предстои и искане на постоянна мярка.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Русе.

 

 

Изображения

 17 ноември 2020 | 10:22