МВР

ОД Русе

 

02 март 2021

СПЕЦОПЕРАЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ТРИ РАЙОННИ УПРАВЛЕНИЯ В РУСЕНСКО СЕ ПРОВЕДОХА В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА

Действията по противодействие на конвенционалната престъпност са реализирани под надзора на Окръжна прокуратура-Русе, от съвместни екипи на ОДМВР, Регионалната дирекция по горите и Регионалната дирекция Автомобилна администрация

 

 

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места бе проведена в четвъртък и петък миналата седмица на териториите на Първо и Второ РУ в Русе, както и в района на РУ – Бяла. В действията, реализирани под надзора на Окръжна прокуратура-Русе, са взели участие екипи служители от различни подразделения на ОДМВР- Русe, като за проверките са съдействали и инспектори от русенските подразделения на РДГ и РДАА.
В хода на операциите служителите на МВР са проверявали за незаконна сеч и нерегламентирано съхранение и транспортиране на дървен материал,  посегателства срещу собствеността на гражданите, управление на МПС от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или упойващи средства, на нерегистрирани МПС и други нарушения на ЗДвП, нарушения на закона за българските лични документи, също за нарушения на акцизните режими, спазването на карантинни режими и въведените ограничения във връзка с извънредната обстановка, както и други дейности с цел превенция на конвенционалната престъпност. Наред с това установяване и на лица, извършители на престъпления, лица обявени за издирване, местно и общодържавно, проверки по Закона за гражданската регистрация.

На територията на Първо РУ, на четири адреса в русенския квартал Средна кула, екипите са установили незаконна сеч и съхранение на дървесина от общинския горски фонд, като намереният материал бил без контролна марка и без необходимите документи.
В хода на акцията си полицаите от Първо РУ са установили няколко лица, извършители на криминални престъпления. Заловени са двама /мъж на 29 години, известен на органите на реда и жена на 21 г./, които са извършили две кражби на парични суми от бусове, оставени незаключени в района на ул. Борисова. Установен е още и извършител /известен на полицията мъж на 31 г./, отнел от адрес в Русе на ул. Хан Омуртаг електрическа триколка на стойност 1200 лв, като превозното средство е било открито и върнато на стопанина. 18-годишен, също известен на полицаите, пък е бил заловен за кражби от товарен автомобил и от бензиностанция. Предмети на посегателствата му били акумулатор и алкохол. В рамките на операцията, при извършваните проверки на автомобили и МПС, е бил спрян 31-годишен водач на лек автомобил и в него са намерени 10 таблетки екстази.

От служителите на Второ РУ са установени и задържани 5 лица, извършители на различни престъпления, две досъдебни производства са образувани за притежание и разпространение на наркотични вещества – едното за марихуана /окол 10 гр/, а другото за метемфетамин /около 25 грама/. 

На територията на Бяла, служителите от местното районно управление по време на реализираната спецоперация също са установили случай, свързан с наркотици. На адрес в града те са спрели за проверка автомобил, управляван от 24-годишен техен познайник, у когото са открили количество марихуана, а при продължилите действия по разследването в жилището му са открити 20 грама марихуана, саксии с разсад и оборудване за отглеждане и разфасоване на готов наркотик.

По време на операциите, от полицейските екипи са извършвани и масирани превантивни проверки на лица, престояващи на и в близост до пътните платна, по протежението на главните артерии път І-5 / Русе – В.Търново/ и І-2 / Русе – Варна/, с оглед извършване на нерегламентирани дейности, проституиране, просия, престъпни посегателства от МПС и т.н.

 

 

Действията на служителите на ОДМВР – Русе по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция на територията на малките населени места в областта продължават, в хода на планирани и други специализирани полицейски операции.

 

Изображения

 02 март 2021 | 09:20