МВР

ОД Русе

 

ЗНАЧИТЕЛНО КОЛИЧЕСТВО НАРКОТИЦИ ОТКРИ И ИЗЗЕ ПОЛИЦИЯТА ПРИ СПЕЦОПЕРАЦИЯ В БЕЛЕНСКО ​Поредната специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, бе реализирана от служители на ОДМВР – Русе, в рамките на няколко дни.
В хода на извършените действия на 9 ноември в землището на с. Кривина, в земеделска нива в местността "Бабин кладенец", полицаи от РУ – Бяла са установили разположени найлони с различни размери и дървени плоскости, върху които е била поставена разстлана зеленикава тревна маса. В близост до нивата е имало паркиран товарен автомобил "Форд Транзит" с великотърновска регистрация, с който мъж се е опитал да избяга. Когато е видял полицаите той се е качил в превозното средство и потеглил към съседната нива, но е бил задържан от служителите на реда. Установена е самоличността му, 30-годишен мъж от гр. Свищов. При последвал оглед на място, освен найлоните и разположените върху тях растения, са открити и празни съдове с различна вместимост. Извършените полеви наркотестове на произволно взети растения, от разположените върху найлоните, са дали положителна реакция за марихуана.
Предприети и реализирани са още поредица от опаративно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия от страна на полицията, при които са извършени претърсвания на адреси в гр. Свищов и в с. Кривина, където са открити още количества зелена тревна маса в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса, също реагиращи на марихуана. Общото количество на иззетите наркотици е около 18 килограма.
По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Бяла. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.
Работата по разследването продължава, като се изяснява съпричастността и на други лица към престъпната дейност.
 

13 ное 2019

График на мобилните екипи от ОДМВР-Русе за месец ноември 2019 година ​ ​


През месец ноември 2019 година 
мобилните екипи от ОДМВР-Русе ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в областта по следния график:
   

населено място

дата

час*

с. Щръклево
с. Нисово
с. Кошов
с. Божичен


14.11.2019 г.


10:00 - 15:00 ч.

с. Пиргово
с. Мечка
с. Тръстеник
с. Екзарх Йосиф


21. 11.2019 г.


10:00 - 15:00 ч.

с. Пепелина
с. Табачка
с. Широково
с. Острица


28.11.2019 г.


10:00 - 15:00 ч.


 
* Гражданите ще се уведомяват, чрез кметовете или представителите на съответната местна администрация за местата на срещите и по-конкретни часове.

Ръководството на ОДМВР – Русе въведе и реализира организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември 2017 година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън областния град. Целта е хората да имат възможност пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място или според района по местоизвършване на деянието/нарушението и се предприемат действия за проверка. Сигналите, касаещи други институции, служителите препращат по компетентност към звената на съответните държавни или местни администрации.

 

 

12 ное 2019

В ДЕНЯ НА ПОЛИЦЕЙСКИЯ ПРАЗНИК СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ОДМВР – РУСЕ ОТНОВО ЗАВОЮВАХА ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ В СЪСТЕЗАНИЯТА ПО ПОЛИЦЕЙСКА ЛИЧНА ЗАЩИТА И КАРАТЕ ЗА СЛУЖИТЕЛИ НА МВР

Русенските полицаи се връщат с 5 купи и 10 медала от първенствата, проведени вчера и днес в гр. Смолян

 

 

В изпълнение на Вътрешните правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчната и състезателната дейност на служителите в МВР и утвърдения спортния календар на „Спортна асоциация – МВР“ за 2019 година, вчера и днес в град Смолян се проведе НАЦИОНАЛНА КУПА „БЪЛГАРИЯ“ по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР.

Служители от Областна дирекция на МВР – Русе, отново взеха участие в първенствата. Русенската дирекция представиха петима състезатели - Александър Йорданов, Светослав Бодуров, Теодор Иванов, Станислав Георгиев, Милен Атанасов, под ръководството на Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита в ОДМВР – Русе.

 

Състезанията са организирани и проведени по правилата за полицейска лична защита – съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2019 г. и за карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF), публикуван на сайта: www.karatebg.org.

 

Представителите на русенската областна дирекция за пореден път показаха боен дух и спортно майсторство, като отново се представиха блестящо и се връщат с общо 5 купи и 10 медала от първенствата.

В отборното първенство по полицейска лична защита и двата тима на ОДМВР - Русе завоюваха призови места. Шампионската титла взе отборът „ОДМВР – Русе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров, които са настоящите (през последните три години) национални шампиони и трети на световното за 2018 г.

Вторият русенски отбор „ОДМВР – Русе ІІ“, в състав Теодор Иванов и Станислав Георгиев, зае трета позиция на призовата стълбица.

В индивидуалното класиране в „карате“, шампионската позиция на първото място в категория до 75 килограма, завоюва русенският състезател Светослав Бодуров. В категорията до 84 килограма служителят на ОДМВР – Русе Александър Йорданов се класира на второ място.

В отборното класиране на карате ОДМВР – Русе завоюва втора позиция.

 

 

 

 

 

 

 

*****

Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

 

08 ное 2019

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО