МВР

ОД Русе

 

16 ное 2018

18 ноември - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМИНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПТП

Акция на доброволци от БЧК и пътни полицаи в Русе

 

 

Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия* се отбелязва с молитви за успокоение на изгубените човешки души и за съхраняване живота на ранените в инциденти на пътя.

Пътна полиция за поредна година се присъединява към Националния съвет на религиозните общности в България и със своите партньори кани всички да посетят храмовете на своите вероизповедания, за да споделят всеобщата цел - да пазим живота си и този на другите, когато се движим по пътищата.

У нас молитвите ще бъдат отслужени:

  • в петък (16 ноември 2018 г.) – в храмовете на мюсюлманското изповедание
  • в събота (17 ноември 2018 г.) – в храмовете на еврейската общност
  • в неделя (18 ноември 2018 г.) – в християнските храмове.

 

********************************

 

В деня на Световния дан за възпоминание, служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Русе ще участват съвместно с доброволци на Българския младежки Червен кръст в акция, насърчаваща правилното поведение на пътя и припомняща на водачите на превозните средства за адекватните мерки за пътна безопасност и оказване на първа долекарска помощ, при възникнала необходимост.

Инициативата ще се състои в неделя от 10 до 11 часа на ул. Плиска в гр. Русе. Ще бъдат раздавани листовки с препоръки към участниците в движението.

 


* С Резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

Ръководството на ОДМВР – Русе проведе работни срещи с кметове на населени места в Русенска област

Тема на разговорите бе взаимодействието между местната власт и полицията при обезпечаване на обществения ред и сигурността, както и осигуряването на безопасността по пътищата

 

 

 

Днес ръководството на ОДМВР – Русе проведе работни срещи с кметове на общински центрове и населени места в Русенска област.

Директорът на ОДМВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов и заместникът му комисар Илиян Енчев днес се срещнаха с кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Те обсъдиха взаимодействието между местната власт и полицията при обезпечаване на реда и сигурността, както и осигуряването на безопасността по пътищата във връзка с провежданите протестни шествия и други граждански прояви през последните дни, с цел обезпечаване на безпрепятственото провеждане на предстоящите подобни събития, за да не бъде допуснато ограничаване на демократичните права на гражданите и да се гарантира добър обществен ред.

Подобни срещи днес се състояха и между началниците на всички районни управления при ОДМВР – Русе с кметове или техни заместници в Русенска област.

Проведените до момента заявени протестни действия в Русе и областта са преминали при добър обществен ред, при спазване на законите и указанията на полицейските служители. 

Там където протестите са заявени в общините и е спазен редът, полицейските служители ще организират движението, за да не се създава затруднение на останалите граждани и ще съблюдават стриктно за опазването на обществения ред и законите.

От ОДМВР – Русе е създадена организация за недопускане на нерегламентирани действия, провокации и прояви, които ограничават правата и свободите на останалите граждани или нарушават законите. Служителите на реда ще действат съобразно правомощията си. От полицията припомнят, че няма протест, който да разрешава блокирането на магистрали и главни пътища, законите трябва да важат за всички и в този смисъл е задължително спазването на дадените от служителите указания.

Опазването на добър обществен ред е условие за гарантиране на сигурността, живота и здравето на всички хора.

 

 

 

 

 

14 ное 2018

РУСЕНЦИ С ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ ПЪРВОТО СИ УЧАСТИЕ В ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ОРИЕНТИРАНЕ ЗА РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ ​

Завоювани са 9 медала и две купи

 

 

 

Отборът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе /РДПБЗН/ взе участие в провеждането на Купа „КНСБ” и Държавно първенство за работници и служители - 2018 година. Спортното събитие се състоя на 3 и 4 ноември 2018 година, със състезателен център с. Главан, почивна база „Марица-Изток”.

Организатори на проявата са били Българска работническа федерация „Спорт и здраве”, Българска федерация по ориентиране и КНСБ при Мини „Марица-Изток ЕАД”.

 

Това бе първото участие на отбор от РДПБЗН-Русе в Държавното първенство и нашите състезатели се представиха блестящо.

 

В индивидуалните състезания при жените, Лидия Иванова завоюва два сребърни медала, а Мария Събева – два бронзови. При мъжете Николай Халачев грабна сребро, а Бисер Цирков се класира на трето място и бе удостоен с бронзов медал.

 

В отборната надпревара на държавното първенство русенци също завоюваха призови места. Дамският ни тим, в състав Лидия Иванова и Мария Събева, са се класирали втори, вземайки купа и сребърни медали. При мъжете, нашият отбор в състав Анатоли Николов и Николай Халачев също е успял да заеме втора позиция и състезателите ни донесоха още два сребърни медала и купа.

 

 

 

05 ное 2018

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО