МВР

ОД Русе

 

21 фев 2020

График на мобилните екипи от ОДМВР-Русе за месец февруари 2020 година ​ ​


През месец февруари 2020 година 
мобилните екипи от ОДМВР-Русе ще осъществяват срещи и прием на граждани в населените места в областта по следния график:
   населено мястодатачас*с. Борисово
с. Ряхово
с. Бабово
с. Бръшлен
24.02.2020 г.
10:00 - 15:00 ч.


с. Пиргово

с. Мечка
с. Божичен
с. Тръстеник
26.02.2020 г.
10:00 - 15:00 ч.


с. Просена
с. Хотанца
с. Ново село
с. Тетово
 

28.02.2020 г.


10:00 - 15:00 ч.

 
* Гражданите ще се уведомяват, чрез кметовете или представителите на съответната местна администрация за местата на срещите и по-конкретни часове.

Ръководството на ОДМВР – Русе въведе и реализира организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември 2017 година, мобилни екипи от служители в отделите “Криминална полиция” и “Охранителна полиция” ежемесечно посещават малките и по-отдалечени села и градове в Русенска област.

Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления, извън областния град. Целта е хората да имат възможност пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни  институции. След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място или според района по местоизвършване на деянието/нарушението и се предприемат действия за проверка. Сигналите, касаещи други институции, служителите препращат по компетентност към звената на съответните държавни или местни администрации.

 

 

ПОЖАРНИКАРИТЕ ПРИПОМНЯТ ПРЕПОРЪКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ПРЕЗ ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН

 

Неизменно изводите от пожарната обстановка през есенно-зимния пожароопасен сезон сочат, че най-често пожарите възникват в жилищно-комуналното стопанство и са вследствие на небрежност и подценяване на мерките за пожарна безопасност.

Водещите причини при характерните за сезона пожари са вследствие амортизирани или технически неизправни отоплителни уреди и съоръжения към тях. Зачестяват тежките инциденти вследствие неправилна употреба на отоплителни уреди на твърдо гориво! Най-често жертви на пожари са възрастните хора и децата!

Обърнете внимание на основните съвети на пожарникарите!

Не пестете от своята безопасност!

При опасност незабавно съобщете на телефон 112 - единния европейски номер за спешни повиквания!

Следвайте инструкциите на дежурния оператор!

 

От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита та населението“ – Русе припомнят някои основни съвети и инструкции за безопасност, свързани с отоплителния сезон – вижте приложението "Отоплителен сезон". 

За допълнителни препоръки „Официален информационен сайт на ГДПБЗН-МВР” http://pojarna.com/

20 фев 2020

РУСЕНЦИ ОТНОВО ПЪРВЕНЦИ В СТРЕЛБАТА

Класиране в Зоналното състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР, Русе 2020

 

Днес ОДМВР - Русе бе домакин на Зонално състезание от Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР. Надпреварата се състоя в стрелбищния комплекс в сградата на областната дирекция. В нея взеха участие отбори, сформирани от служители от различни структури на Министерството на вътрешните работи - от областите Русе, Търговище, Силистра, Разград и Шумен.

 

Състезанието се провежда в един ден, по регламент, изготвен от „Център за бойна подготовка и спорт“ при АМВР. Изпълняват се специфични упражнения, в различна форма и състав на отборите, като се оценяват за време, точност на стрелбата и правилно изпълнение.
Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания, умения и повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение в стрелкова подготовка. Републиканският преглед по стрелба с пистолет е неразделна част от професионалното обучение по стрелкова подготовка в МВР, както и част от Спортния календар за 2020 година, утвърден от Спортна асоциация – МВР.

В състезанията днес се включиха 11 жени и 28 мъже, като всички участвали служители демонстрираха високо спортно и професионално майсторство, бързина и прецизна стрелба.

Старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОДМВР-Русе, връчи медали, купи и грамоти на победителите.

 

КЛАСИРАНЕ:

Жени – индивидуално

І място – Людмила Пенева, ОДМВР – Русе

ІІ място – Таня Трендафилова, ОДМВР - Силистра

ІІІ място – Венета Сорева, Русе – ТЗ БОП

Мъже – индивидуално

І място – Иван Атанасов, ОДМВР - Разград

ІІ място – Мартин Стойчев, ОДМВР – Русе

ІІІ място – Йордан Йорданов,  ОДМВР - Разград

 

Жени – отборно

І място – ОДМВР Русе, в състав Людмила Пенева, Деница Господинова

ІІ място – ОДМВР Русе, в състав Венета Сорева, Патрисия Петрова

ІІІ място –  ОДМВР Силистра, в състав Грета Иванова и Светлана Иванова

Мъже – отборно

І място – ОДМВР Русе, Мартин Стойчев и Милен Койчев

ІІ място – ОДМВР Силистра, Даниел Костадинов и Евгени Мирчев

ІІІ място – ОДМВР Русе, Пламен Пенчев и Николай Николов

 

 

13 фев 2020

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО