МВР

СДВР

 

Информационен бюлетин - 09 април 2021 г.

09 апр 2021

Столични полицаи изясняват обстоятелствата около пътeн инцидент, станал днес минути след 11 часа в ж.к. „Люлин“.

 

По първоначални данни, произшествието е възникнало между товарен автомобил и 62-годишна жена, която е била с внучето си. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Пострадалата жена е откарана в болнично заведение, където малко по-късно е починала. Няма информация детето да е пострадало. Извършен е оглед на място. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

29-годишен мъж е задържан от служители на Шесто РУ за притежание на наркотични вещества.

 

Управляваният от него автомобил бил спрян за проверка на 5 април, около 21.50 часа от полицаи от Шесто РУ. В хода на проверката водачът се опитал да избяга и да изхвърли в тревните площи наблизо опаковка с тревиста маса. Мъжът бил задържан, а по случая - образувано досъдебно производство. При последвало претърсване в хостел, където задържаният пребивавал, са намерени и иззети три електронни везни, множество пликове с бяло прахообразно и кристално вещество, растителна маса, и таблетки. Резултатът от изготвената експертна справка показал, че иззетите вещества са 52.78 г марихуана, 55.66 г амфетамин и 1.22 г кокаин.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.354 а от НК. Наложена му е мярка „задържане под стража“.

 

 

Посетени пътнотранспортни произшествия - 1 тежко и 22 леки.

На територията на гр. София няма възникнали пожари.

 

Благодарим Ви, че посетихте сайта на СДВР.

 

 

 09 април 2021 | 15:06