МВР

СДВР

 

11 септември 2019

Криминалисти на СДВР разкриха и задържаха извършители на тежко престъпление

Двамата мъже са привлечени като обвиняеми по чл. 116 от НК и са им наложени постоянни мерки за неотклонение

Действия по разследването били предприети, след като на 01 септември, около 07,00 ч., в полицията постъпил сигнал за починало лице в тревните площи на столичен парк. На място незабавно били насочени екипи на Първо РУ. При извършения първоначален оглед са открити видими следи от насилие по тялото, установена е и самоличността на жертвата - 43-годишен мъж от София.

В рамките на образуваното досъдебно производство за извършено убийство, под надзора на Софийската градска прокуратура, стартирали процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, в които се включили служители на секторите „Престъпления против личността” и „Издирване” при СДВР. Не след дълго криминалистите влезли в следите на извършителите - двама мъже на 45 и на 46 години, известни на органите на реда. На 03 септември полицаи задържали единия от тях, а ден по-късно - и другия, след като бил обявен за общодържавно издирване.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура, задържаните са привлечени като обвиняеми по чл. 116 от НК. С решение на Софийския градски съд са им наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Изображения

 11 септември 2019 | 14:36