МВР

СДВР

 

01 юли 2020

Ст. комисар Георги Хаджиев: Изготвен е план за обезпечаване на обществения ред във връзка с предстоящата футболна среща

С оглед на това, че днешната футболна среща е определена като високорискова, в СДВР е изготвен план за провеждане на специализирана полицейска операция и разстановка на силите за обезпечаване на обществения ред, посочи директорът на столичната полиция. Предприети са всички необходими мерки, в т.ч. засилено полицейско присъствие, както по отношение на придвижващите се групи от привърженици, така и около самия стадион, по време на провеждане на футболната среща и след приключването й. Проведени са работни срещи с организатора и всички заинтересовани страни, дадени са разпореждания. На територията на стадиона ангажиментът по отношение спазване на противоепидемичните мерки е на организатора - Професионалната футболна лига. Имаме тяхното уверение, че на входовете ще се раздават предпазни маски. Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, феновете ще бъдат настанявани през един ред и през седалка. Призоваваме привържениците и на двата клуба да спазват противоепидемичните мерки, защото отговорността е лична, допълни ст. комисар Хаджиев.

Предвид сериозния мащаб на мероприятието и във връзка със спазването на противоепидемичните мерки разпределянето на билетите на стадиона става чрез специален софтуер. В случая полицията контролира и съдейства на организатора при изпълнение на задълженията му. Нашият ангажимент е да опазим обществения ред на територията не само на града, но и на страната, тъй като хиляди хора пътуват към стадиона. В тази връзка е ангажиран достатъчен капацитет полицейски служители от СДВР, ОДМВР-Пловдив и Дирекция „Жандармерия”. Нашата задача е да контролираме влизането на хората, разминаването им, така че да не се засичат и да не възникне напрежение, допълни зам.-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов. В момента тече поетапното заемане на охраната - по крайните квартали, по метростанциите, по основните направления към стадиона. Той припомни, че спазването на въведените мерки е личен ангажимент на всеки и уточни, че всеки, който не ги спазва, може да бъде установен посредством камерите и санкциониран впоследствие. Съгласно сключения договор с организатора, полицията осъществява охраната на длъжностните лица, състезателите и съдиите. Работи се в пълно взаимодействие и синхрон, в изпълнение на всички заповеди и нормативни документи.
Сега е моментът привържениците да покажат, че са хора, които спазват законите в страната, така че футболната среща да премине при спазване на един добър обществен ред и без инциденти, апелира ст. комисар Златанов.

Изображения

 02 юли 2020 | 09:32