МВР

СДВР

 

17 май 2021

Предприети мерки по издаване на български лични документи

Уважаеми граждани,

Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената БДС от 01 РУ до 09 РУ на територията на столицата и във всяко от дежурните по график районни управления.

Заявления за издаване на документи, с внесена такса за експресна услуга, се подават в отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48).

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност”, работното време е от 08.00 ч. до 17.45 ч.

Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай, че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София в делнични дни:
От 08.00 ч. до 17.45 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Всяка събота - Отдел БДС - СДВР, на адрес: бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48, с прием на заявления за издаване на БЛД - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга;

График на дежурните звена БДС при СДВР за съботните дни през месец май 2021 г., с работно време от 08.30 ч. до 14.30 ч.: 


8 май - Седмо и Девето РУ;

15 май - Второ и Пето РУ;

22 май - Трето и Осмо РУ;

29 май - Първо и Четвърто РУ.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата в сряда финална футболна среща за Купата на България

Униформените няма да допускат до стадиона зрители във видимо нетрезво състояние, носещи забранени предмети и вещи, както и посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящата футболна среща, организирана от Българската професионална футболна лига на 19 май, сряда, от 19.30 часа на Националния стадион ”Васил Левски”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си тя ще бъде подпомагана от полицейски служители, които ще се намесват в случая на възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, СДВР приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17.30 часа. Феновете на ПФК „Арда“ ще бъдат пропускани през отворените входове на сектори  А и Б, а привържениците на ПФК „ЦСКА – София“ - през отворените входове на сектори В и Г.

Във връзка с провежданото спортно събитие е възможно в следобедните часове да възникне временно затруднение на движението в централната градска част.

18 май 2021

Криминалисти от СДВР продължават работа по изясняване на факти и обстоятелства около тежък инцидент в столицата

Разследването е в първоначален етап. Към момента продължава извършването на процесуално-следствени действия на място - съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Той уточни, че издигането на версии за мотива ще бъде направено на базата на събраните данни.

Градският прокурор Илиана Кирилова допълни, че на този етап е установена самоличността на мъжа и жената, намерени в безпомощно състояние. Предстои изясняване на редица факти, както и назначаване на експертизи. На местопроизшествието е открито оръжие - законно притежаван от мъжа пистолет. Според първоначалните данни, лични отношения са в основата на случилото се.

Припомняме, че вчера, към 14.20 ч., в полицията постъпил сигнал за открити в безпомощно състояние мъж и жена в мотриса на метрото, в района на спирка на аерогарата. Към мястото незабавно бяха насочени екипи на полицията и на Спешна помощ. Медици са констатирали смъртта на мъжа на място, жената е откарана в болница в тежко състояние.

12 май 2021

Домът за временно настаняване на малолетни и непълнолетни при СДВР получи дарение от ВКБООН

На кратката церемония днес присъстваха представителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците Н Л Нарасимха Рао, заместник-директорът на СДВР ст. комисар Борислав Борисов, началникът на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” комисар Ангел Бадънков, гл. инспектор Петър Петров - началник сектор на „Детска престъпност” в ГДНП и ст. инспектор Мая Григорова, началник на столичния дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни.

Дарението  включва предмети от първа необходимост, предназначени за обгрижването на непридружените деца - бежанци, които са в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни при СДВР. Децата получиха и лаптопи, с помощта на които могат да се свързват със своите близки. Жестът е доказателство за изграденото в годините добро сътрудничество и израз на усилията, които се полагат към младите хора, нуждаещи се от помощ. 

22 апр 2021

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача