МВР

СДВР

 

21 юли 2017

Столични полицаи работят по установяване на фактите и обстоятелствата около инцидент станал снощи

Снощи, около 22.40 ч., на тел. 112 е получен сигнал за сбиване пред квартално заведение в ж.к. „Младост”. На място незабавно са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. По първоначална информация пред заведението пристигнали с автомобили около 20 маскирани, които нанесли побой на клиенти, намиращи се пред обекта. Пострадалите са транспортирани от екипи на Бърза помощ в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, те са прегледани и освободени с леки наранявания. На местопроизшествието е извършен оглед, разпитани са свидетели. Криминалистите работят в рамките на образуваното досъдебно производство, изясняват всички факти и обстоятелства около случая, предприети са действия за установяването на извършителите.

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с предстоящата футболна среща между отборите на „Левски” - София и „Хайдук” - Сплит

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в София във връзка с предстоящия футболен мач от турнира Лига - Европа между отборите на „Левски” и „Хайдук”, който ще се играе на 20 юли /четвъртък/ от 20 ч. на стадион „Георги Аспарухов”.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Поради наложено наказание на българския отбор от УЕФА, срещата ще се проведе при затворени врати. На стадиона ще бъдат допуснати само официални лица.

За привържениците на ПФК „Левски” на алеята пред сектор „А” ще бъде обособена фен - зона, където на видеостена ще може да се гледа мача.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортната зона полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на лица с наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на мача. При дейността си ще бъде подпомагана от полицейски служители, които ще съдействат при възникнала необходимост.

Столичната дирекция на вътрешните работи призовава всички посетители на утрешната футболна среща да спазват разпоредените мерки в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

19 юли 2017

Столични полицаи задържаха 41-годишен мъж, укривал крадени автомобили и части от тях

Акцията е проведена на 12 юли от служители на сектор „Престъпления, свързани с МПС“ и колегите им от Девето РУ

В хода на специализирана полицейска операция на територията на Банкя бил задържан Ц.И. /41 г./ от София. Операцията е проведена на 12 юли от служители на сектор „Престъпления свързани с МПС” и колегите им от Девето РУ. При последвалите процесуално - следствени действия, на адрес в Банкя, те открили „БМВ 535”, „Ягуар” и „Мерцедес С250”, обявени за издирване от Интерпол. На място бил установен и лек автомобил „Тойота Ландкруизер” с неистински държавни контролни номера, заличен номер на рамата и неистински свидетелства за регистрация на МПС. От двора и от закрито хале към него полицаите иззели 19 двигателя за автомобили със заличени номера, множество навигационни системи, табла, модулни компютърни системи и други автомобилни части. В процеса на разследване е установено, че 41-годишният мъж е наемател на адреса.

След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 215 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лв.

Работа по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

17 юли 2017

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача