МВР

СДВР

 

19 фев 2018

Столични полицаи са задържали трима мъже непосредствено след като противозаконно отнели автомобил

На 15 февруари, около 09,00 ч. при провеждане на полицейска операция на територията на столицата от служители от сектор „Престъпления свързани с МПС” - СДВР, в Девето РУ бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Мерцедес”. Информацията гласяла, че колата е открадната с работещ двигател от района на бул. „Сливница”. В хода на операцията противозаконно отнетата кола била засечена от служителите на СДВР да се движи по бул. „Сливница” посока Околовръстен път, заедно с ескортиращ я автомобил „Фолксваген Голф”. След кратко преследване полицаите задържали двете коли и намиращи се в тях трима мъже при опит да укрият крадената кола в района на Перник. Установена била самоличността на тримата - Л.А. /37 г./, известен с прякор „Таратора”, А.Я. /41 г./, с прякор „Шиндлера”, криминално проявени, от София и Н.Г. /35 г./ - от пернишкото село Лобуш. След извършените процесуално-следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство, материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура. Л.А. и А.Я. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 346 от НК и са им наложени мерки „задържане под стража”. Н.Г. е разпитан като свидетел и освободен.

Столични полицаи предотвратиха разрастването на конфликт

При овладяване на ситуацията е пострадал униформен, в болница са откарани трима участници в сбиването; двама са задържани в полицейския арест

Към 16 ч. днес в полицията бил получен сигнал за група фенове на гостуващ отбор за предстоящия футболен мач между Левски и Ботев – Пловдив, които в и пред заведение на ул. „Черковна” хвърляли пиратки и грубо нарушавали обществения ред. На място пристигналите полицейски екипи заварили разразяващ се конфликт между групата и минаващи от там младежи. От разменените удари са пострадали трима, които са откарани в болница. В полицейския арест са задържани двама участници в конфликта. При овладяване на ситуацията е пострадал и един от полицаите, който също е отведен в болнично заведение.

Групата фенове от гостуващия отбор са съпроводени до стадион „Г.Аспарухов”. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава.

18 фев 2018

Двама мъже са задържани от столични полицаи, непосредствено след домова кражба

Действията по разследването стартирали на 8 февруари, когато в полицията бил получен сигнал за противозаконно проникване в апартамент на бул. „Сливница”. Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи, които във входа на кооперацията задържали двама мъже - М.Р. /20 г./ и В.Ж. /21 г./.

При последвалите процесуално-следствени действия било установено, че двамата влезли в чуждото жилище с подбран или подправен ключ и извършили кражба на множество ловни принадлежности, лаптоп, мобилен телефон, две игрални конзоли, часовник и други дребни вещи.

В хода на процесуално-следствените действия  в домовете на задържаните полицаите намерили и иззели множество вещи и предмети, съотносими към престъпната им дейност /ръкавици, заготовки за секретни ключове, дистанционно устройство тип „Тапа” и др./.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура М.Р. и В.Ж. са привлечен като обвиняеми за престъпление по чл. 195 от НК. В.Ж. е с наложена постоянна мярка „задържане под стража”, а М.Д. - „парична гаранция” в размер на 3 000 лв.

15 фев 2018

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача