МВР

СДВР

 

30 ное 2020

Предприети мерки по издаване на български лични документи

Уважаеми граждани,
Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената БДС от 01 РУ до 09 РУ на територията на столицата и във всяко от дежурните по график районни управления.
Заявления за издаване на документи, с внесена такса за експресна услуга, се подават в отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48).

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.
Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.
След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност”, удълженото работно време е изтеглено в сутрешните часове, а именно от 7.00 до 17.30 ч. - информира Стоянка Бумбарова, началник сектор в отдел „Български документи за самоличност” в СДВР.
Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай, че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.
Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София и на Дирекция „Български документи за самоличност” в делнични дни:
От 7.00 до 17.30 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Всяка събота - Отдел БДС - СДВР, на адрес: бул. Княгиня Мария Луиза № 48, с прием на заявления за издаване на БЛД - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга;

График на дежурните звена БДС при СДВР за съботните дни през месец декември 2020 г., с работно време от 8:30 ч. до 14:30 ч.:

05 декември – Първо и Второ РУ;
12 декември – Четвърто и Седмо РУ;
19 декември – Трето и Пето РУ.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:
 

Столични полицаи задържаха шестнадесетгодишна за извършен грабеж на възрастна жена в ж. к. „Дружба”

Непълнолетната е привлечена като обвиняема от Софийска градска прокуратура

Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство по случая започна, след подаден на 20 ноември т.г. сигнал за грабеж в столичния квартал „Дружба”. Незабавно пристигналите екипи от служители от сектор „Охрана на обществения ред” в СДВР установяват и задържат двама младежи.

В хода на разследването е изяснено, че по обяд същия ден, 86-годишната жена е изтеглила парична сума от банкомат. Докато слагала парите в портмонето, тя била блъсната от непознато момиче, което го издърпало от ръцете й и побягнало в посока междублоковото пространство. След като се скрила между паркираните автомобили, тийнейджърката - с криминалистически регистрации за кражби, грабежи, държане на наркотични вещества и хулиганство, взела парите (в размер на 590 лв.) и изхвърлила чуждото портмоне.

Според първоначалните данни младежът, който я придружавал, я убедил да признае вината си, което тя направила пред полицаите, а той заявил, че не е съпричастен към извършеното престъпление.

Пострадалата жена е настанена в болница с причинена средна телесна повреда. Открадната сума е иззета и приобщена към материалите на досъдебното производство, като тя ще бъде възстановена на жертвата по най-бързия начин. С постановление на наблюдаващия прокурор 16-годишната е задържана за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемата.

23 ное 2020

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача