МВР

СДВР

 

Столични полицаи задържаха 27-годишен мъж, нанесъл материални щети на 7 автомобила

Тази сутрин около 04,20 ч. в СДВР е получен сигнал за засечено рисково шофиране в района на ул. „Кирил Дрангов” и „Калотина”. При подаден сигнал за спиране водачът не се подчинил, а в опита си да избяга, ударил последователно 7 паркирани автомобила. След кратко преследване 27-годишният шофьор е задържан в близост до произшествието и отведен с полицейска мярка „задържане до 24 часа” във Второ РУ. Той е отказал полеви тестове за алкохол и наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на събраните материали в прокуратурата.

Припомняме, че по аналогичен случай работиха вчера столичните полицаи:

Сигнал за такси с неадекватно поведение на пътя в района на бул. „Рожен” бе подаден около 17,00 ч. от служител на СДВР, който не е бил на смяна. Веднага към мястото бяха насочени екипи на „Пътна полиция” и шофьорът бе задържан на бул. „Ломско шосе”, като преди това той „успя” да удари последователно и да нанесе материални щети на 9 паркирани автомобила. Бе установено, че таксиметровият шофьор е седнал зад волана с отнето свидетелство за правоуправление. При задържането той е отказал проба с дрегер. И по документирането на този случай работата продължава.

20 юли 2018

Столични полицаи задържаха 18-годишен дилър на наркотици

Полицейската операция срещу наркоразпространението е проведена на 16 юли от служители на сектор „Наркотици” при СДВР. В хода й, в момент на покупко-продажба на наркотици, полицаи задържали 18-годишен дилър и трима негови клиенти. При последвалите обиски и претърсвания били намерени и иззети сгъвка и плик със зелена тревиста маса - марихуана с тегло 42 г - видно от изготвената впоследствие експертна справка, както и електронна везна.

На продавача и купувачите са били наложени полицейски мерки за задържане до 24 ч., а по случая - образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура дилърът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а от НК, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева. Другите трима са разпитани като свидетели и освободени.

19 юли 2018

За броени дни служители на Четвърто РУ разкриха извършители на грабеж

На 10 юли около 20,00 ч. столичанин сигнализирал в Четвърто РУ, че малко по-рано същия ден, в района на Южния парк, 17-годишният му син и негов 16-годишен приятел били нападнати от двама непознати. Нападателите нанесли юмручни удари на двете момчета и след заплахи отнели велосипедите им.

В резултат на оперативно-издирвателните действия, предприети в рамките на образуваното досъдебно производство, служители на Четвърто РУ и техни колеги от сектор „Грабежи“ при СДВР установили, че двамата нападатели са 17-годишни, от София, единият от тях - с криминалистическа регистрация за кражба. Те били задържани на 16 юли с полицейска мярка до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 198 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „надзор на инспектор от Детска педагогическа стая“.

19 юли 2018

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР