МВР

СДВР

 

52-годишен столичанин е бил задържан вчера за дребно хулиганство

Минути преди 17.30 часа вчера, в района на градинката пред хотел „Рила” в София  е бил задържан от служители на Първо РУ-СДВР жител на столицата, на 52 години. До задържането се стигнало след сигнал за мъж в явно нетрезво състояние, който обижда част от служителите на реда, ангажирани с охраната на масово мероприятие и ги снима с мобилен телефон. При опит да изяснят ситуацията в разговор с него, полицаите установили, че той е под въздействие на алкохол, продължил да снима, въпреки отправената му забележка и отново отправил обида към тях. При поискването на документ за самоличност, мъжът подхвърлил портфейла си на полицейския инспектор с думите „намери каквото искаш“. Все пак, предоставил лична карта, установена е самоличността му, но не се е легитимирал като фоторепортер. С идването на полицейски патрул, 52-годишният столичанин е отведен в Първо РУ за съставяне на необходимите документи.

По случая е заведена преписка, която днес е докладвана в СРС с мнение за прилагане разпоредбите на УБДХ. Със заповед на директора на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев е образувана проверка за действията на полицейските служители.

14 сеп 2019

Криминалисти на СДВР разкриха и задържаха извършители на тежко престъпление

Двамата мъже са привлечени като обвиняеми по чл. 116 от НК и са им наложени постоянни мерки за неотклонение

Действия по разследването били предприети, след като на 01 септември, около 07,00 ч., в полицията постъпил сигнал за починало лице в тревните площи на столичен парк. На място незабавно били насочени екипи на Първо РУ. При извършения първоначален оглед са открити видими следи от насилие по тялото, установена е и самоличността на жертвата - 43-годишен мъж от София.

В рамките на образуваното досъдебно производство за извършено убийство, под надзора на Софийската градска прокуратура, стартирали процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, в които се включили служители на секторите „Престъпления против личността” и „Издирване” при СДВР. Не след дълго криминалистите влезли в следите на извършителите - двама мъже на 45 и на 46 години, известни на органите на реда. На 03 септември полицаи задържали единия от тях, а ден по-късно - и другия, след като бил обявен за общодържавно издирване.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура, задържаните са привлечени като обвиняеми по чл. 116 от НК. С решение на Софийския градски съд са им наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража”.

11 сеп 2019

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР