МВР

СДВР

 

Криминалисти от ГДНП, София и Плевен разкриха телефонна измама за 70 000 лева

Задържани са двама мъже - от гр. Левски и от София

За кратко време криминалисти от ГД „Национална полиция“, СДВР и ОДМВР-Плевен разкриха и заловиха извършителите на голяма телефонна измама на стойност 70 000 лева. Ощетените майка и син от София се разделиха с голяма сума пари и златни накити.

Специализираната полицейска операция е проведена днес, 21 ноември. Тя е реализирана на територията на София и Плевен под ръководството на ГДНП и надзора на Софийската районна прокуратура. В резултат на предприетите полицейски действия са задържани двама мъже - И. И. /31 г./ от гр. Левски, криминално проявен и осъждан за измами, и Я. М. /50 г./ от София, криминално проявен и осъждан за кражби. Двамата са задържани във връзка с досъдебното производство, образувано в Четвърто РУ-СДВР за телефонната измама, извършена на 25 октомври 2017 г., за която майката и синът съобщили в полицията на 14 ноември.

При последвалите процесуално-следствени дейности на два адреса в София и в Левски са открити вещи, които посочват съпричастност към измамата. Иззети са и множество СИМ-карти, мобилни телефони, пластики за мобилни карти и др. предмети, които имат отношение към осъществяваната от двамата мъже престъпна дейност.

21 ное 2017

Служители на столичното Първо РУ задържаха двама мъже за притежание на наркотици

С прокурорско постановление са им наложени 72 - часови мерки за задържане и са им повдигнати обвинения

Полицейските действия на служители на Първо РУ стартирали след като на ул. „Л.Каравелов” спрели за проверка мъж със съмнително поведение. При вида на униформените А.К. / 22 г./ от София опитал да изхвърли флакон, съдържащ три пакетчета с прахообразно вещество и едно - с тревиста маса. В непосредствена близост бил задържан и Г.К. /26 г./. По случая било образувано досъдебно производство, в рамките на което са проведени процесуално-следствени действия в автомобила и жилището, ползвани от двамата. В двигателния отсек на колата криминалистите открили тайник, в който била укрита тревиста маса, а в помещение в жилището - химическа лаборатория. Оттам са иззети множество прекурсори и вещества в стъклени и пластмасови бутилки, електронна везна, метална кутия, съдържаща тревиста маса, бяло вещество в стъклен съд и множество полиетиленови пликчета. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са кокаин и марихуана.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура А.К. и Г.К. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава.

21 ное 2017

Дилър на наркотици е задържан при спецоперация на полицаи от столичното Четвърто РУ

На криминално проявения и осъждан мъж е наложена 72-часова мярка за неотклонение; От жилището му са иззети над половин килограм наркотични вещества - кокаин, хероин, амфетамини и марихуана

Поредната успешна спецоперация за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, е проведена на 7 ноември на територията на  ж.к. „Лозенец”. В хода на специализираните действия на служители на Четвърто РУ е задържан З.С. /26 г./ от София.

При процесуално-следствените действия в жилище, обитавано от мъжа, полицаи намерили и иззели вещество на бучки и прах, таблетки, пластмасови кутийки с бяло прахообразно вещество, множество полиетиленови пликчета, съдържащи тревиста маса, както и електронна везна. След назначени експертни справки са установени видът и количеството на наркотиците - 21.80 г кокаин, 17.69 г хероин, 292 таблетки амфетамин с общо тегло 372.14 г и 185.96 г марихуана.

След доклад в Софийската градска прокуратура на материалите, събрани по образуваното досъдебно производство, на З.С., който е в изпитателен срок по влязла в сила условна присъда за същото престъпление, е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Привлечен като обвиняем по чл. 354а от НК.

15 ное 2017

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача