МВР

СДВР

 

25 фев 2021

Предприети мерки по издаване на български лични документи

Уважаеми граждани,
Уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената БДС от 01 РУ до 09 РУ на територията на столицата и във всяко от дежурните по график районни управления.

Заявления за издаване на документи, с внесена такса за експресна услуга, се подават в отдел „Български документи за самоличност” - СДВР (гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” № 48).

Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС на СДВР, където е подадено заявлението.

След направен анализ на натовареността на звената „Български документи за самоличност”, работното време е от 8.00 до 17.45 ч.

Както вече бе съобщено, статистиката отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След обучение, в обслужването на гражданите ще се включат и допълнително назначени служители, които да подпомогнат работата при засилване на потока. В случай, че след попълване на състава са възможни други промени, гражданите ще бъдат своевременно осведомени.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София в делнични дни:
От 8.00 до 17.45 ч. без обедна почивка и единично прекъсване на работа в интервала 13.00 - 13.30 ч. за дезинфекция с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Всяка събота - Отдел БДС - СДВР, на адрес: бул. Княгиня Мария Луиза № 48, с прием на заявления за издаване на БЛД - лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга;

График на дежурните звена БДС при СДВР за съботните дни през месец февруари и март 2021 г., с работно време от 8.30 ч. до 14.30 ч.:

 

 27 февруари - Седмо и Трето РУ.

 

6 март - Четвърто и Пето РУ;

13 март - Шесто и Осмо РУ;

20 март - Девето и Първо РУ;

27 март - Второ и Седмо РУ.

 

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността по РУ, както следва:

 

 

Столични полицаи установиха и задържаха извършител на хулигански действия в автобус на градския транспорт

На 35-годишния мъж Софийската районна прокуратура е постановила задържане до 72 часа и е повдигнала обвинение

За броени дни столични полицаи установиха самоличността на извършител на хулигански действия и го задържаха, въпреки опита му да се укрие и променения му външен вид. Полицейското разследване започнало след сигнал за грубо нарушаване на обществения ред, постъпил на 15 февруари - около 17.30 ч., в автобус, движещ се по линия № 280, мъж изтръгнал с ръце стъкло на прозорец на автобуса, извадил чук и счупил стъкла на врати на превозното средство, а след това, замахвайки с чука, отправил закани към шофьора, след което избягал.

В оперативно-издирвателните действия по случая се включили служители на столичното Седмо РУ и на сектор „Издирване” в СДВР. Не след дълго разследващите влезли в следите на извършителя - 35-годишен, криминално проявен и осъждан. Той бил задържан на адрес, за който няма адресна регистрация.

В днешния ден, прокурор при Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия за хулиганство - престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, както и за противозаконно повреждане на чужди движими вещи - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК. Постановено е задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

19 фев 2021

24-годишен столичанин, ранил смъртоносно домашен любимец, е установен и задържан в полицейския арест

На 15 януари собственикът на починалото куче - порода Стафордширд териер, потърсил помощ в Четвърто РУ. Човекът обяснил, че същия ден, към 17.45 ч., той и негов приятел разхождали домашните си любимци в района на местността „Мотописта” в ж.к. „Гоце Делчев”, към тях се приближило черно куче и двете животни се сборичкали. Докато стопанинът на териера се опитвал да ги разтърве, а собственикът на другото куче останал безучастен на гледката, се приближил друг мъж, който внезапно извадил нож, ранил териера и избягал. Собственикът веднага откарал пострадалия си любимец във ветеринарна клиника, но малко по-късно животното починало.

Криминалистите на Четвърто РУ незабавно започнали работа по случая и в рамките на предприетите оперативно-издирвателни действия по образуваното досъдебно производство установили и задържали извършителя на престъплението - 24-годишен столичанин.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325б от НК.

19 яну 2021

ЗА СДВР

ОТДЕЛ "ПЪТНА ПОЛИЦИЯ"-СДВР

Профил на купувача