МВР

ОД Шумен

 

Информационен бюлетин № 316/12.11.2019 г.

12 ное 2019

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен  са регистрирани 4  пътнотранспортни произшествия. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 24 акта, наложени са  46 глоби  с фиш.

 

 

Разкрити престъпления:  Над 94 кг тютюн без акцизен бандерол и 4600 къса цигари са иззели служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към областната дирекция в Шумен.  Работата по документиране на престъплението започнала в Нови пазар след извършена рутинна проверка на водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Водачът, местен 42-годишен жител бил спрян за проверка малко след 20 часа в централната част на града. В колата униформените забелязали чували. Оказало се че мъжът превозва шест чувала с общо тегло  60 кг. тютюн без бандерол. Служители на сектор  „Противодействие на икономическата престъпност“ извършили претърсване в жилище, обитавано от 42-годишния мъж и 45-годишната му съпруга и в друг техен имот. Намерени и иззети са още 34,500  Там са намерени и иззети още 34, 500 кг тютюн и 4600 къса цигари без бандерол „Мурати“. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК продължава под надзор на районната прокуратура в Нови пазар.

 

ПТП. Малко  след 7 часа вчера сутринта е приет сигнал за възникнал пътен инцидент в град Нови пазар. На ул.“ Петър Берон“ до кръстовище с ул. “Цар Освободител“ водач на лек автомобил Шевролет  „Каптива“ с шуменска регистрация загубил контрол и ударил паркирани два товарни автомобила Мерцедес 316 ЦДИ и Мерцедес „Спринтер „ с шуменски регистрации.  Нанесени са материални щети по автомобилите. Водачът, 23-годишен местен жител, е правоспособен. Тестван бил за алкохол. Отчетени били 1,07 промила в издишания въздух.

 

Пожарна безопасност и защита на населението. В 02:27 часа на 12 ноември е получено съобщение за пожар в комин на къща в село Браничево. Към ул.“Шейново“ бил насочен противопожарен екип от пожарната в Каолиново. На място огнеборците заварили да гори покрива на къщата. Унищожени са около 40 кв.м. покривна конструкция, ел. уреди, опушени са около 150 кв.м. стени. Пожарът, тръгнал от техническа неизправност в комина бил загасен с помощта на 5 тона вода. Къщата, собственост на 50-годишна жена е спасена от опожаряване.

 

 

 12 ноември 2019 | 17:00