МВР

ОД Шумен

 

16 юни 2020

52 неправоспособни водачи са засечени да управляват превозни средства по пътищата в Шуменско през месец май

52 неправоспособни водачи са засечени да управляват превозни средства по пътищата в Шуменско през месец май. 167 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство, а 345 водачи са били с нередовни пътни документи. За неизползване на обезопасителен колан или каска са санкционирани 199 водачи и  пътници.

91 свидетелства за управление на моторни превозни средства са временно отнети от водачите  през месец май от контролните органи, а временно спрени от движение са 61 пътни превозни средства.

През месец май в област Шумен са регистрирани 42 пътно-транспортни произшествия, седем от тях са тежки с 12 пострадали участници в движението.

Служителите на реда са установили 4434 нарушения, като от тях  1687 саза скорост. 1474 са за превишаване на максимално допустимата скорост с до 30 км/ час. Водачите, които са засечени да шофират с над 50 км/ час от максимално позволената са 17. За неправилно спиране и паркиране са санкционирани 275 водачи, а за неспазване на предимство, знаци и сигнали – 402.  Деветима са установени да шофират с алкохол над 1,2 промила в издишания въздух , други 16 са засечени да управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол до 1,2 промила а двама са отказали да бъдат тествани с техническо средство, след което са лишени от правото да управляват за срок от 2 години и им е наложена парична глоба в размер на 2000 лева. През месец май са установени трима, които са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози, два са отказали пред служители на реда да бъдат тествани.

През последната седмица от 8 до 14 юни  са установени 1198 нарушения на скоростните режими.  По данни на „Пътна полиция“ най- много са превишенията на скоростта между 11 и 20 км/ час над максимално позволената. Един водач ще бъде лишен от правото да управлява, след като е бил засечен да управлява Форд Транзит с варненска регистрация с 107 км/ час  при максимално разрешена в населено място от 50 км/ час. Нарушението е засечено в село Радко Димитриево от мобилната преносима камера.

 

Изображения

 16 юни 2020 | 13:46