МВР

ОД Шумен

 

24 апр 2018

За седмица в Шуменско 657 нарушения на скоростта

657 нарушения на скоростта са били установени на територията на ОДМВР- Шумен при проведената акция, инициирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL).  Операцията се проведе от 16 до 22 април. Най-много са били нарушенията на скоростните режими, „запечатани“ от стационарно-преносимия уред за контрол на скоростта- 375. 94 от тях са били през нощта.  На територията на РУ- Нови пазар са установени 178 нарушения на скоростта, 22 от тях през нощта. На територията на РУ- Велики Преслав са засечени 33 нарушители. Служители на сектор „Пътна полиция“ са  установили 71 нарушения на скоростта. Контролът се е осъществявал на места, с концентрация на пътно транспортни произшествия и на участъци, на които водачите се движат с рисково поведение и превишават скоростта с на движение.  На такъв участък, с концентрация на произшествия, край Райковец, е засечен водач на лек автомобил Ауди с варненска регистрация. При разрешение 60 км/ час в участъка. Водачът е преминал със 143 км/ час. За превишение  с 80 км. над максимално позволената скорост ще му бъде издаден  електронен фиш  на стойност 900 лева.

 

 

229 са установените нарушения на скоростните режими по време на 24 часовата операция, която се проведе на територията на ОДМВР- Шумен

През деня са установени и заснети 158 нарушения, а през нощта – 71

229 са установените нарушения на скоростните режими по време на 24 часовата операция, която се проведе на територията на ОДМВР- Шумен.  Точките за контрол са били 22, 11 са полицейските служители, ангажирани по време на операцията. През деня са установени и заснети 158 нарушения, а през нощта – 71. Трима водачи са били засечени да шофират в населено място  с превишение на скоростта с над 50 км/ час от максимално допустимата скорост . Най-високата скорост засечена по време на операцията е 134 км/ час при ограничение от 60 км/ час. Водачът на превозното средство е бил засечен от мобилната камера на Пътна полиция край село Градище.  За нарушението ще му бъде издаден електронен фиш, като глобата ще бъде в размер на 800 лева.  Полицейски служители, които работили в село Панайот Волов  са засекли  с мобилната тринога водач, който преминал през населеното място с превишение на скоростта с 54 км над максимално позволената за участъка- 50 км/ час. Водачът ще бъде лишен от правото да управлява моторно превозно средство.  На територията на Велики Преслав е установен водач, който преминал в населено място  с 97 км/ час. За превишението от 47 км ще му бъде издаден електронен фиш в размер на 700 лв.

Служители от полицейското управление в Нови пазар ще издадат електронен фиш на стойност 700 лева на водач, който преминал със 112 км/ час по пътен участък, на който има въведено ограничение на скоростта  50 км/ час, но е извън населено място.

Операцията по линия на ТИСПОЛ за контрол на скоростта продължава до 22 април на територията на ОДМВР- Шумен.

 

19 апр 2018

За осем часа в Шуменско 116 нарушения на скоростта

Контролът на скоростта продължава

 

Осем са точките за контрол по време на 24 часовата операция за скоростните режими, която се провежда на територията на ОДМВР- Шумен. До момента са установени  116 нарушения. Един от нарушителите е водач на лек автомобил Фолксваген, който преминал през  мобилна камера с 90 км/ час при разрешени 50. Електронният му фиш ще бъде на стойност 400 лева.

В рамките на операция ТИСПОЛ е засилен контролът на скоростните режими на територията на страната.  Създадена е организация за непрестанна работа с технически средства  за контрол на скоростен режим, като днес, 18 април  от 6 часа сутринта до 6 часа сутринта  на 19 април се провежда 24 часов контрол на скоростните режими. 

Основната цел на 24 часовия контрол на скоростта е да намалее броят на  пътните произшествия. От началото на годината до момента на територията на ОДМВР- Шумен  са настъпили 189 пътно –транспортни произшествия. Тежките пътни инциденти са 25, в които са пострадали 26 участници, загинали са двама.

Контролът на скоростта   се осъществява както на участъците с концентрация на произшествия, така и в районите около училища, детски градини и участъци, които позволяват управление на моторни превозни средства с висока скорост.

От началото на годината са издадени 7490 електронни фиша  след нарушение на скоростта на стойност 772 550 лева. Издадени са и 8 ел. фиша  на стойност 3750 лева на водачи, които са управлявали моторни превозни средства без застраховка. За заснети нарушения на скоростта в населени места с превишение на скоростта над 50 км/ час са съставени 13 акта, като за нарушенията се предвижда и лишавана от правоуправление за определен срок.

 

 

 

18 апр 2018

График за провеждане на срещи на мобилни екипи от ОДМВР – Шумен

Мобилните екипи продължават да работят по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред в малките и отдалечени населени места

Целта на мобилните групи, които патрулират в отдалечените и малки населени места на територията на ОДМВР- Шумен е да предотвратяват,  пресичат и да разкриват престъпления. Друга тяхна задача е контролът по Закона за движение по пътищата. Много често жителите на селата подават сигнали на екипите както за нарушители на пътя, за нарушения на обществения ред и сигнали от битов характер.  При обходите се обръща специално внимание на самотните  и възрастни хора. При разговори с тях им се заостря вниманието да не допускат непознати хора, които се представят за амбулантни търговци в имотите им, обяснява им се и как да действат ако ги атакуват телефонните  измамници. Освен мобилните групи по график малките населени места се посещават и от мобилни екипи на ОДМВР- Шумен, в които са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, оперативни работници от Икономическа полиция и началници от Охранителна полиция. Тяхната задача е да установят има ли нерешени проблеми, поставени на вниманието на мобилните групи. До момента кметовете и кметските наместници на посетените 21 населени места са подали 12 сигнала по различни линии на направление.
Графикът за предстоящите срещи тази седмица е следният:
РУ  - Шумен  05.04.2018 г.  - 10 : 00 ч.   с. Костена река       - Кметство
                                         
  - 11 : 00 ч.   с. Кладенец             - Кметство

РУ  - Велики Преслав 12.04.2018 г.  - 10 : 00 ч.   с. Риш - Кметство
                                                 
         - 11 : 00 ч.   с. Александрово   - Кметство

РУ  - Нови пазар 19.04.2018 г. - 14 : 00 ч.   с. Калугерица  - Кметство
                                               
 - 15 : 00 ч.   с. Могила - Кметство

 

РУ  - Каолиново   26.04.2018 г. - 14 : 00 ч.   с. Пет могили   - Кметство
                                                 
 - 15 : 00 ч.   с. Каравелово  - Кметство

 

 

 

 

17 апр 2018

24 часов контрол на скоростта в Шуменско

24 часова специализирана полицейска операция по контрол на скоростта  ще се проведе на територията на ОДМВР- Шумен за времето от 6 часа на 18 април до 6 часа на 19 април. По време на операцията ще се осъществява контрол  в населените места, главни пътища, АМ“Хемус“ и по третокласните пътища в областта.  Основната цел на 24 часовия контрол на скоростта е да се намалят пътните произшествия. Контролът на скоростта   ще се осъществява както на участъците с концентрация на произшествия, така и в районите около училища, детски градини и участъци, които позволяват управление на моторни превозни средства с висока скорост.

През месец март на територията на ОДМВР- Шумен са установени 2294 нарушения на скоростните режими. Наложени са 2289 глоби с фиш, съставени са и 5 акта. Най-много- 2002, са издадените фишове за превишение на скоростта с до 30 км/ час над максимално позволената. Със скорост над 50 км/ час от позволената са засечени 28 водачи. 56 от нарушенията на водачите са били за нарушения на скоростните режими със скорост от 41-50 км/ час от максимално допустимата, а 208 са се движили с превишение на скоростта между 31 и 40 км/ час над максимално разрешената.  През март за неправилно паркиране са санкционирани 827 водачи. Установени са 33, които са седнали да управляват превозно средство след употреба на алкохол. От тях с концентрация над 0,5 до 0,8 промила включително са петима водачи, над 0,8 до 1, 2 промила са установени шестима, а с промили над 1,2 са били 19 от проверените водачи. Трима са отказали да бъдат тествани с технически средства, двама са управлявали след употреба на наркотични вещества или техни аналози, други двама са отказали да бъдат тествани за употреба на наркотични вещества. 

17 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ШУМЕН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО