МВР

ОД Силистра

 

25 януари 2021

Голямо количество незаконни цигари са иззети от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Силистра

Голямо количество незаконни цигари са намерени и иззети при специализирана полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол, проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Силистра.

Полицейските действия, в които са участвали и служители на РУ-Дулово, са стартирали в сутрешните часове на 24 януари. Около 09:00 часа по ул. „Шуменско шосе“ в Дулово бил спрян лек автомобил „Тойота“, шофиран от 53-годишен мъж.  При извършената проверка в колата били открити 60 000 къса цигари без акцизен бандерол.

Последвали процесуално-следствени действия на полицейските служители в областния град, в хода на които в лек автомобил „Ауди“ били намерени други 260 къса нелегални цигари. Като съпричастен по случая бил установен 36-годишен мъж, който е задържан за срок до 24 часа.

С прокурорско постановление от днес срокът на първоначалното задържане на 53-годишния мъж, който е известен на полицията, включително и осъждан за подобна дейност, е продължен до 72 часа. Предстои да бъдат внесени материали за искане на постоянна мярка „Задържане под стража“.

Под ръководството на Районна прокуратура – Силистра разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Изображения

 25 януари 2021 | 11:20