МВР

ОД Силистра

 

04 юли 2019

Двадесет служители на ОДМВР-Силистра с награди по случай професионалния празник на МВР

На 5 юли т.г. се навършват 140 години от създаването на вътрешното ведомство

Със заповед на старши комисар Мартин Недялков - впд директор на ОДМВР-Силистра, 19 служители на областната дирекция са наградени с „Писмена похвала” за високи професионални резултати и във връзка с професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли.

Наградата получават десет служители на районното управление в Силистра и четирима на това в Тутракан. Сред заслужилите отличиe са също двама служители на група „Миграция” и трима разследващи полицаи от отдел „Разследване”.

С грамота от административния секретар на МВР е наградена и главната счетоводителка на дирекцията.

 

* * *

На 5 юли т.г. се навършват 140 години от създаването на вътрешното ведомство. С Указ № 1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.Изображения

 04 юли 2019 | 11:47