МВР

ОД Силистра

 

24 април 2019

Полицията и пожарната в Силистра ще се грижат за обществения ред и сигурността по време на Великденските празници

Специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“ ще се проведе на 28 април

Ръководствата на ОДМВР и РДПБЗН в Силистра са разпоредили комплекс от мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурност по време на Великденските празници. В ход са проверки за недопускане на незаконен превоз и търговия с животни, суровини и хранителни продукти. В празничните дни е предвидено засилено полицейско присъствие както по главните, така и по третокласните и общински пътища и подходите към питейните и увеселителни заведения. Екипи на пътна полиция ще бъдат разположени в участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия. Ще се следи най-вече за шофиране в нетрезво състояние, неправоспособност, използване на обезопасителни колани или каски, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

На 28 април в Силистренска област, както и в цялата страна, ще се проведе специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“, като проверките ще обхванат и третокласните и общински пътища, както и районите на най-посещаваните питейни заведения и дискотеки в областта.

Служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили проверки по отношение на пожарната обезопасеност на 25 църкви и манастири в областта. Целта е да се ограничат предпоставките за възникване на пожари при очакваното струпване на много хора по време на празничните богослужения. Проверени са електроинсталациите, наличието на противопожарна техника, евакуационните изходи и обезопасеността на местата за палене на свещи. Няма констатирани нарушения, но като превантивна мярка са проведени инструктажи на църковните служители за стриктно съблюдаване на противопожарните правила и норми.

Изображения

 02 май 2019 | 10:14