МВР

ОД Силистра

 

13 ное 2018

Две нерегламентирано затворени кръстовища и осем установени нарушения на Закона за движение по пътищата по време на протестните действия на 11 ноември в Силистра

Служители на РУ-Силистра осигуриха опазването на обществения ред и пътната безопасност по време на проведените на 11 ноември т.г. протестни действия в областния град. Едните от тях бяха осъществени за времето от 10.00 часа до 14.00 часа, религиозно-протестни действия през този ден имаше и в централната част на града от 13.00 часа до 14.00 часа.

В резултат на създадената от полицията организация не са допуснати груби нарушения на обществения ред, няма случаи на използвана физическа сила и полицейска техника.

В разрез със законоустановените норми протестиращите са затворили за движение възлово кръстовище, образувано от бул. „Македония“ и улиците „Добруджа“ и „Добрич“, както и  кръстовището между път I-7, II-21 и III-213 извън града, което е довело до създаване на напрежение сред водачите. За констатирани нарушения са съставени 8 фиша по Закона за движение по пътищата.

ОДМВР-Силистра призовава протестиращите да спазват законовите изисквания, да не допускат блокиране на главни пътни артерии и да изпълняват полицейските разпореждания. Добрият обществен ред е условия за гарантиране на сигурността както на протестиращите, така и на останалите граждани.

Полицията в Силистра задържа мъж, участвал в извършване на телефонни измами

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра задържаха 26-годишен мъж, участвал в извършване на телефонни измами. До ареста се стигнало в резултат на проведено разследване по извършени на територията на областния град идентични престъпления.

Участникът в престъпната схема, жител на силистренско село, бил засечен и задържан от полицейски служители в обедните часове на вчерашния ден в централната част на областния град.

Към момента е установено, че той е участвал в качеството си на куриер в 5 от последните телефонни измами, извършени на територията на Силистра.

След първоначалното му задържане за срок до 24 часа днес с постановление на Районна прокуратура – Силистра срокът на задържането му е продължен до 72 часа. Привлечен е като обвиняем.

Продължава работата по изясняване на случаите и по установяване и на други лица, свързани с престъпната дейност.

09 ное 2018

Силистренските полицаи с атрактивна демонстрация в навечерието на професионалния си празник

В навечерието на 8 ноември – Архангеловден, в който българската полиция отбелязва своя професионален празник, ОДМВР-Силистра организира и проведе атрактивна демонстрация за жителите и гостите на града. Събитието се състоя днес на стадион „Доростол“ и събра голям брой зрители. Пред тях тактическото звено за бързи действия демонстрира високопрофесионални техники по преследване и неутрализиране на опасни лица. Полицейските кучета със своите водачи също показаха умения за откриване на предмети, респектиране на нарушители и обезвреждане на престъпници. Демонстрация направиха и полицаите - състезатели по полицейска лична защита и нагледно представиха различни способи за справяне с хулигански прояви и техники за самозащита при нападение.

Инициативата се проведе по случай професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, и в рамките на проект „Щастливата пейка“ на младежката неформална група „Мега-Креатив“, който се реализира в партньорство с ОДМВР-Силистра.

Приветствия към участниците отправиха Димитър Караджов – ръководител на проекта, и главен инспектор Траян Петров – началник на РУ-Силистра.

Програмата завърши с изпълнения на тематични песни от Вокална школа „Мегатон“.

07 ное 2018

ЗА ОД НА МВР Силистра

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО