МВР

ОД Силистра

 

03 юли 2020

Важно за гражданите с изтичащи лични документи през 2020 г.

Информация към 03.07.2020 г.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Силистра, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на областта – в гр. Силистра, гр. Дулово и гр. Тутракан.    

Мярката е с цел облекчаване на по-натовареното звено БДС в гр. Силистра, както и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В тази връзка Ви предоставяме информация за натовареността на сектор БДС при ОДМВР - Силистра, както следва:

 

 

29.06.2020 г.

понеделник

30.06.2020 г.

вторник

01.07.2020 г.

сряда

02.07.2020 г.

четвъртък

03.07.2020 г.

петък

 

Сектор БДС

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

общо:

ОДМВР-Силистра

 68  59

 41     


РУ - Дулово

28
25
13


РУ – Тутракан

30
          24                                
18

                  

 

Адреси на звената сектор БДС:

гр. Силистра, бул. „Македония“ № 175

гр. Дулово, ул. „Васил Левски“ № 6

гр. Тутракан, ул. „Трансмариска“ № 2

Работно време

от понеделник до петък

от 8.30 ч.  до 17.30 ч.

Проветряване и дезинфекция
10:00 ч. - 10:20 ч.
15:00 ч. - 15:20 ч.


Повече информация може да намерите тук

Тридесет и трима служители на ОДМВР-Силистра са наградени по случай професионалния празник на МВР

На 5 юли т.г. се навършват 141 години от създаването на вътрешното ведомство

Тридесет и трима служители на ОДМВР-Силистра са наградени с „Писмена похвала“ със заповед на областния директор старши комисар Юлиян Караславов. Наградите са за постигнати високи служебни резултати и по случай професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли.

По предложение на началника на отдел „Охранителна полиция“ комисар Димо Василев са отличени шестима служители на група „Охрана на обществения ред“, трима – на група „Териториална полиция“ при РУ-Силистра, трима – на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция, осем полицаи от охранителния състав на РУ-Дулово, шестима униформени от РУ-Тутракан, двама от Участък – Ситово и един от Участък – Кайнарджа.

Награда „Писмена похвала“ получават още двама служители на група „Миграция”, един – на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, и един – на сектор „Координация, административно и правно обслужване и човешки ресурси“ в областната дирекция.

* * *

На 5 юли т.г. се навършват 141 години от създаването на вътрешното ведомство. С Указ № 1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

03 юли 2020

Силистренски полицаи с призови места на състезание по стрелба

Първо място в индивидуалното класиране при мъжете и второ в комплексното отборно класиране завоюваха представители на ОДМВР-Силистра на Републиканския преглед по полицейска стрелба с пистолет, приключил днес във Варна с участието на  състезатели от 24 дирекции на вътрешното министерство.

Със златен медал и грамота е отличен силистренецът Евгени Мирчев, спечелил първото място в индивидуалната надпревара при мъжете.

В комплексното подреждане отборът на ОДМВР-Силистра в състав Евгени Мирчев, Красимир Янев, Даниел Костадинов, Таня Трендафилова и Мерал Мустафова е завоювал престижното второ място и е награден с купа и грамота.

Силистренските представители са пети в отборното класиране при мъжете, а при жените са на шеста позиция. На шесто място се е класирала и Таня Трендафилова в индивидуалното подреждане при жените.

Републиканският преглед по полицейска стрелба с пистолет се е провел в дните 29 юни – 2 юли във Варна в рамките на Спортния календар на МВР за 2020 година.

02 юли 2020

ЗА ОД НА МВР Силистра

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО