МВР

ОД Силистра

 

16 сеп 2021

Важно за гражданите с изтичащи лични документи

Информация към 16.09.2021 г.

Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР – Силистра, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на областта – в гр. Силистра, гр. Дулово и гр. Тутракан.    

Мярката е с цел облекчаване на по-натовареното звено БДС в гр. Силистра, както и за удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В тази връзка предоставяме информация за натовареността на сектор БДС при ОДМВР - Силистра, както следва:


 

 

13.09.2021 г.

понеделник

14.09.2021 г.

вторник

15.09.2021 г.

сряда

16.09.2021 г.

четвъртък

17.09.2021 г.

петък

 

Сектор БДС

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

Приети заявления

общо:

ОДМВР-Силистра

102 102
81


285

РУ - Дулово

35
20
20


75

РУ - Тутракан

27
25
20


72

 

Адреси на звената в сектор БДС:

гр. Силистра, бул. „Македония“ № 175

гр. Дулово, ул. „Васил Левски“ № 6

гр. Тутракан, ул. „Трансмариска“ № 2

Работно време

от понеделник до петък

от 8.30 ч.  до 17.30 ч.

Проветряване и дезинфекция
10:00 ч. - 10:20 ч.
15:00 ч. - 15:20 ч.


Повече информация може да намерите тук
Безопасността на учениците във фокуса на традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ се провежда в страната в периода септември – октомври 2021 г. Целта е да се осигури безопасност на движението на деца и ученици в районите на детските градини и училищата преди откриването и през учебната 2021/2022 г.

Дните 15 – 22 септември са обявени за Седмица на детската пътна безопасност, а Денят на превенцията – 21 септември, за Ден без загинали на пътя. През тази година на национално ниво те ще преминат под наслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ в контекста на Дните на безопасността на ROADPOL.

Служители на ОДМВР-Силистра вече са извършили охранителни проверки в сградите на учебните заведения и оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление и предпазните огради в районите около тях. Проведени са работни срещи с директорите на училищата и детските градини, Регионалното управление на образованието и местната власт за набелязване на съвместни действия за повишаване на сигурността на децата.

Създадена е организация за засилен полицейски контрол в районите на училищата, особено в началото и края на учебния ден. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта и за безопасното пресичане на децата и техните придружители

Планирани са системни проверки в питейни и увеселителни заведения за контрол по спазване изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи пребиваване на малолетни и непълнолетни в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца. По график, съгласуван с РОУ, и през тази учебна ще продължи изнасянето на беседи по пътна безопасност от полицейски служители.

 

Статистиката сочи, че в периода от 01.01.2021 г. до 13.09.2021 г. на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра, са регистрирани 13 пътнотранспортни произшествия с участието на 15 деца. Няма загинали, 5 деца са леко ранени. Три от децата са участвали в автопроизшествията като пешеходци, а по 6 като водачи и пътници.


Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя! - 2021 година

Препоръки

За деца
Опознай маршрута до училище и обратно до дома

За родители
Бъдете за пример на детето си и винаги спазвайте правилата

За водачи
Преминавайте с по-ниска скорост

Отдел "Пътна полиция", Главна дирекция "Национална полиция"

14 сеп 2021

Служители на ОДМВР-Силистра разкриха и задържаха двама, отглеждали канабис

Двама мъже са задържани при специализирана полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Силистра. Действията на криминалистите са предприети след предварителна оперативна работа и разследване на информация за лица, отглеждащи наркотични растения.

В рамките на операцията вчера около 22:30 часа криминалистите пристъпили към проверка на култивиран терен в землището на село Бабук, където в момент на поливане на канабисови растения били установени двама мъже – на 20 г. и на 21 г., първият от които известен с извършване на подобна дейност.

Намерени били 18 зелени храстовидни растения от рода на конопа, високи между 2.5 и 3.4 метра. Направеният полеви наркотест дал реакция на марихуана.

Двамата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 в, ал.1 от НК. Разследването по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Силистра.

14 сеп 2021

ЗА ОД НА МВР Силистра

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО