МВР

ОД Сливен

 

12 октомври 2020

Контрол на скоростта и засилени проверки на товарни автомобили и автобуси

От днес до 18 октомври на територията на ОДМВР-Сливен екипи на пътна полиция ще упражнява засилен контрол над товарните автомобили и автобусите. Операцията ще се провежда в цялата страна и е в сила за всички европейски държави, членки на  ROADPOL. Проверките ще се извършват съвместно със служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Операцията се провежда по инициатива на ROADPOL и цели ограничаване на пътните произшествия с участието на товарни автомобили и автобуси. Европейската статистика сочи, че в при този вид произшествия броят на загиналите и ранените е значително по-голям. Основните причини за възникване на произшествия с товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоза на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите. 
Проверките ще се извършват съобразно тези показатели, като ще се следи за техническа изправност, редовни документи, застраховка „Гражданска отговорност” и други. 
От 9 октомври е в ход специализирана операция по контрол на скоростта. В ОДМВР-Сливен е създадена организация за контрол при спазването на скоростните режими в населени и извън населени места. Всички технически средства са в експлоатация. Полицейски екипи с мобилни камери следят за спазване на скоростта на местата с повишена концентрация на пътни произшествия в областта. 
Изображения

 12 октомври 2020 | 14:28