МВР

ОД Сливен

 

10 юли 2019

Час по пътна безопасност в дома за стари хора в град Сливен

По покана на ръководството на Дом за стари хора - Сливен днес се проведе среща със служител на Пътна полиция. Потребителите на дома се запознаха с основните опасности, на които са изложени възрастните хора, като пешеходци или пътници в превозни средства. В беседата се обърна  внимание на най-честите причини за произшествия и съвети за  безопасно придвижване и пресичане. 
Домът се намира в близост до голям и оживен булевард, което създава предпоставки за инциденти. Едно от исканията на хората е за изграждане на пешеходна пътека на изхода от дома. Пешеходните пътеки в момента са  значително отдалечени и възрастните хора трябва да изминат голямо разстояние, за да пресекат булеварда. От Пътна полиция поеха ангажимент, доколкото им позволяват правомощията, да уведомят собствениците на пътя за исканията от страна на потребителите на Дома. 
Това е трета по ред среща с представители на държавни институции, организирани по инициатива на Пламена Чиликова, кинезитерапевт в дома. Досега на възрастните хора са гостували представители на Районна служба  „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен и Българския червен кръст. 
В знак на признателност служителят на Пътна полиция получи ръчно изработено пано и благодарности за доброто отношението и поетия ангажимент. 
 

Двама задържани при операция срещу наркоразпространението в Сливен

Акцията е проведена на 8 юли от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Сливен на територията на кварталите „Надежда“ и „Даме Груев“. В хода на операцията в квартал „Надежда“ са установени криминално проявеният Б.С. на 43 години и  37-годишната И.Ч., без криминални регистрации, и двамата от град Сливен. На място са иззети около 60 грама жълто кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на амфетамин, плик с около 5 грама марихуана, електронна везна, пари и други предмети, имащи отношение към престъпната дейност. Последвали са процесуално-следствени действия в дома на Б.С., където са намерени и иззети  полиетиленови пликчета, съдържащи амфетамин с общо тегло около 10 грама, парични средства и други предмети и вещи, свързани с извършеното престъпление. Първоначално двамата са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. 

10 юли 2019

ОДМВР-Сливен: 500 нарушения на скоростта за една седмица в област Сливен

От 1 до 7 юли  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от ГДНП и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.  Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”
Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1702 моторни превозни средства, и 1819 лица. Констатирани са 672 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.
За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 500 нарушения на скоростта. Издадени са 301 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка. 
В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 124 фиша и са отнети 5 шофьорски книжки за неплатени глоби.
За други нарушения са съставени 576 фиша,  актове са 77. 
Установени са 4 неправоспособни водачи. Един водач е хванат да управляват след употреба на алкохол. Един водач е отказал да бъде изпробван с техническо средство. 
Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 8. 

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 118 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол.  

Екипи на ОДМВР-Сливен ще  следят за нарушения, които пряко влияят на пътния травматизъм, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. 
Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци.
 

10 юли 2019

15 сигнала за висока музика са посетени при операция по опазване на нощната тишина в Сливен

Съставени са 9 акта и 14 протокола за предупреждение

Операцията е проведена от служители на участък „Надежда” на 5 и 6 юли със засилено полицейско присъствие през нощните часове. Целта на акцията е опазване на обществения ред, спазване на Наредбата на Община Сливен, Закона за българските лични документи и пътната безопасност. В хода на операцията са проверени 49 лица и 38 превозни средства. Съставени са 6 акта по Закона за българските лични документи, 4 акта и 19 фиша по Закона за движение по пътищата. Посетени са 15 сигнала за силна музика.  Съставени са 9 акта по Наредбата на Общината за нарушаване на нощната тишина и 6 протокола за предупреждение по Закона за МВР. Съставени са още 8 протокола при посетени сигнали за междусъседски и битови скандали. При отработване на сигналите не са допуснати безредици и груба нарушаване на обществения ред. 

Районно управление-Сливен използва всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредбата за обществения ред на територията на града и общината. 
 

08 юли 2019

Старши комисар Димитър Величков връчи призовете на победителите в спортния турнира за купите и наградите на директора на ОДМВР-Сливен

На тържествено събрание, състояло се днес по повод 140 години от създаването на Министерство на вътрешните работи, се връчиха купите и наградите в традиционния спортен турнир, организиран от директора на ОДМВР-Сливен. Турнирът се провежда всяка година по повод  професионалния празник на МВР - 5юли. 
Тази година служители на Областната дирекция на МВР в Сливен, представители на други държавни институции и граждани се състезаваха в турнири по футбол, тенис на маса и баскетбол.
В турнира по футбол участие взеха отбори на ОДМВР-Сливен, РС ПБЗН-Сливен, „Затвор-Сливен” и „Охрана на съдебната власт”-Сливен. За поредна година отборът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” – ОДМВР-Сливен спечели първото място и купата на шампиона.
IMG_20190607_202558     футбол
Втори е отборът на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен. Трети са полицаите от група „Охрана на обществения ред” при Районно управление-Сливен. 
Призът за най-атрактивен състезател се присъжда на Христо Сергеев Петров от сектор „Криминална полиция” към Районно управление –Сливен. 
атрактивен състезател
Тази година в турнира по футбол се дадоха две купи за дебют. На отборите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и Районно управление – Твърдица.  
При състезанието по тенис на маса първи за поредна година е Станимир Стоянов от Специализираните полицейски сили към ОДМВР-Сливен.
64562209_351984082179675_9174572721516838912_n  тенис на маса
Втори е инспектор Димитър Андонов от „Териториална полиция”. На трето място  се класира инспектор Мариян Митев от участък „Петолъчка” при Районно управление – Сливен.
В състезанието по баскетбол „Граждани срещу полицаи” отборът на ОДМВР-Сливен се наложи над сборния отбора на спортисти и любители на баскетбола от град Сливен. Състезанието се проведе на 1 юли при 36-градусова жега на спортната площадка в парк „Асеновец”. Турнирът беше обявен в социалните мрежи и отворен   за желаещи да играят срещу отбора на полицейските служители. Ръководството на ОДМВР-Сливен благодари на участниците, които въпреки горещото време уважиха спортното събитие, което се проведе по случай професионалния празник на служителите в МВР.
bsket3  баскетбол
По време на тържественото събрание старши комисар Димитър Величков връчи купите и грамотите на полицейски служители, спечелени в републикански и зонални първенства, организирани от Спортната асоциация на МВР.
Специализираните полицейски сили при Областна дирекция на МВР в Сливен, са спечелили първото място в Републиканския преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР,  състояло се в град Бургас на 2 юли.
Младши експерт Георги Новаков от група „Охрана на обществения ред” към Районно управление-Сливен и младши експерт  Митко Георгиев от група „Охрана на обществения ред” към участък „Градец” при Районно управление –Котел са победители в зоналното състезание по полицейска лична защита, състояло се в град Созопол на 2 юни.
На трето място в същото състезание са се класирали младши експерт Диян Стоянов и младши експерт Димитър Стоянов от група „Охрана на обществения ред” към Районно управление – Сливен.
 

04 юли 2019

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО