МВР

ОД София

 

Бюлетин 05-11-2019

05 ное 2019

35- годишен етрополец е обвинен за хулиганство.

В РУ- Правец било образувано досъдебно производство срещу водач на лек автомобил от Етрополе, който в края на м. септември, на третокласен път в землището на Правец, нанесъл удари с метална палка по лек автомобил „Фиат Стило“ и неговия водач. След приключване на действията по разследването 35- годишният  е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 325, ал.1 от НК и делото е приключено с мнение за съд.

 

Криминално проявен и осъждан мъж от с. Джурово е обвинен за отправяни закани за убийство.
В РУ- Правец било образувано досъдебно производство срещу 43- годишен жител на с. Джурово по повод отправяни от него закани за убийство спрямо жена от същото село, с които възбудил основателен страх у потърпевшата от осъществяването им. След приключване на действията по разследването криминално проявеният и осъждан извършител е привлечен като обвиняем и делото е приключено с мнение за съд.

 

Четирима малолетни злосторници бяха разкрити от самоковските полицаи.
Работата по случая започнала два дни преди началото на учебната година след получен сигнал, че група деца са хвърляли камъни по прозорците на учебно заведение в Самоков, счупвайки един от тях. В хода на предприетите оперативно- издирвателни действия служителите на реда разкрили, че престъпното деяние е дело на четири момчета от същия град на възраст между 9 и 13 години. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 61, ал.1 от НК.

 

Рецидивист от с. Скравена е  задържан под стража за 72 часа за кражба.
На 3 ноември в РУ- Ботевград постъпил сигнал от управител за извършена кражба на мобилен телефон, флаш памет, монетник и сумата от 655 лева от склад за търговия на едро в града. След бързи оперативно- издирвателни действия на криминалистите от районното управление авторът на посегателството е разкрит и задържан, а отнетите от него вещи- намерени и иззети. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура 22- годишният криминално проявен и осъждан извършител е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Съобщения:
Около 0.01 часа на 4 ноември в РУ- Самоков бил подаден сигнал за възникнал пожар в имот с обособена в него кравеферма в местността Червената земя. След потушаването на огъня е извършен оглед съвместно с експерт от РСПБЗН- Самоков. Установено е, че е изгоряла част от покривната конструкция на стопанска постройка и сеновал със съхранявани в него 7500 бали сено. Открити са пет овъглени тела на телета. По първоначални данни пожарът е предизвикан умишлено. Разследването продължава в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

Около 20 часа на 4 ноември гражданин съобщил в РУ- Костинброд, че на черен път, преминаващ през военно- танков полигон в землището на с. Понор, е намерил тротилова пресовка. Извършен е оглед на местопроизшествието съвместно с екип на СОБТ. Боеприпасът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.

 

Пътни инциденти:
Около 8.50 часа вчера в РУ- Елин Пелин с получил сигнал за пътнотранспортно произшествие на пътя между селата Гара Елин Пелин и Лесново. На място е установен лек автомобил „Пежо 207“, самокатастрофирал в крайпътна канавка. Водачката е транспортирана за лечение с фрактура на крак. Резултатът от тестването й с дрегер е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство.

Минути преди 20 часа в РУ- Елин Пелин постъпил сигнал и за пътен инцидент на главния път между селата Нови хан и Побит камък. На място е установен челен сблъсък между два леки автомобила- „Фолксваген Пасат“ и „Тойота Корола“. Водачът на първия автомобил е транспортиран за лечение с множество фрактури на горни и долни крайници и лице, без опасност за живота. Другият водач е изпробван с дрегер, отчел отрицателен резултат.  По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

 

 

 05 ноември 2019 | 12:30