МВР

ОД София

 

Бюлетин 15-11-2019

15 ное 2019

Двама нарушители зад волана са задържани през изминалото денонощие.

РУ- Ботевград: Около 7.55 часа, в с. Новачене, автопатрул на районното управление спрял за проверка лек автомобил „Форд Ескорт“ без регистрационни табели, управляван от жител на селото. 27- годишният водач е задържан за срок до 24 часа, след като от извършените справки униформените установили, че шофира без да притежава СУМПС и през предходната година вече е наказван по административен ред за същото деяние. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

РУ- Сливница: Около 15.30 часа, в района на ГКПП- Калотина, пътни полицаи от областната дирекция предприели проверка на товарен автомобил „МАН“, управляван от хърватски гражданин. 47- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1.41 промила в издишания от него въздух. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

 

Жител на с. Свидня е обвинен за кражба на електроенергия.
След приключване на действията по разследване, проведено от служители на РУ- Своге, в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 234В, ал.1 от НК е привлечен 54- годишен мъж от с. Свидня. При демонтирано средство за търговско отчитане, той осъществил неправомерно присъединяване на ползваната от него къща към електроразпределителната мрежа, създавайки по този начин условия за непълно отчитане на потребената електроенергия. Делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаване обвиняемия на съд.

 15 ноември 2019 | 11:03