МВР

ОД София

 

Бюлетин 19-11-2019

19 ное 2019

Служители на РУ- Правец задържаха рецидивист, непосредствено след извършена от него домова кражба.

Вчера жителка на с. Осиковица сигнализирала в полицията, че от имота й е извършена кражба на различни вещи. Служители на РУ- Правец предприели незабавни оперативно- издирвателни действия, в резултат на които съвсем скоро разкрили и задържали автора на престъпното посегателство- 55- годишен криминално проявен и осъждан от същото село. Вещите, предмет на кражбата, са намерени, иззети и възстановени на собственичката. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура в Ботевград с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

 

Малолетни извършители на кражба от търговски обект са установени от самоковските полицаи.
Работата по случая започнала след подаден сигнал от управителя на хипермаркет в Самоков за извършена кражба на седем шоколада от търговския обект. В хода на проведените оперативно- издирвателни действия полицейските служители влезли в дирите на извършителите, които се оказали две момчета, на 10 и 11 години от същия град. Малолетните признали за извършената кражба. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 61, ал.1 от НК.

 

Мъж от Сливница е обвинен за държане на високорисково наркотично вещество и незаконно оръжие.
В РУ- Сливница било образувано досъдебно производство срещу 35- годишен местен жител с настоящ адрес в с. Алдомировци, по повод открити в дома му общо 51.2 грама коноп и огнестрелно оръжие, за което не притежавал надлежно разрешително. След приключване на действията по разследването той е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл. 354А и по чл. 339 от НК и делото е приключено с мнение за съд.

 

Съобщения:
Около 16.15 часа вчера, на пътя в махала „Елечанова“, автопатрул на РУ- Годеч спрял за проверка мотопед с неустановена марка и модел, управляван от криминално проявен столичанин. 46- годишният водач е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, след като у него униформените открили саморъчно свита цигара със зелена тревиста маса с мирис на марихуана. По случая е регистрирана преписка.

Около 10.30 часа вчера, при извършване на обход, на ул. „Христо Максимов“, служители на РУ- Самоков извършили проверка на 65- годишен криминално проявен мъж от Ихтиман. В носения от него полиетиленов плик са открити два килограма ситно нарязан тютюн без български бандерол. Акцизната стока е иззета по надлежния ред, а по случая е регистрирана преписка.

 

 

 

 19 ноември 2019 | 10:13