МВР

ОД София

 

24 април 2019

Двама души са задържани за незаконно присъединяване на обитавания от тях имот към електроразпределителната мрежа

На 23 април, при провеждането на съвместна полицейска операция на служители от РУ- Елин Пелин и ЧЕЗ Разпределение, са извършени проверки в с. Лесново. В два от проверените частни имоти е констатирано нерегламентирано присъединяване към електроразпределителната мрежа. За срок до 24 часа са задържани обитателите на един от адресите. По случаите са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 234В от НК, разследването по които продължава под наблюдението на районната прокуратура в Елин Пелин.

Междувременно, за осъществено идентично престъпление, в качеството на обвиняем е привлечен 53- годишен мъж от ботевградското село Новачене, осъществил незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа на частен имот в Правец, създавайки по този начин условия за непълно отчитане на потребената електроенергия. Досъдебното производство по случая е изпратено в прокуратурата с мнение за предаване извършителя на съд.

Съвместните усилия на ОДМВР- София и ЧЕЗ Разпределение за противодействие на незаконните действия по мрежата, водещи до незаплащане на консумираната електроенергия и влошаване на качеството на услугата за коректните клиенти, както и за привличане на извършителите към наказателна отговорност продължават активно.

Изображения

 24 април 2019 | 11:33