МВР

ОД София

 

22 февруари 2021

Извършители на кражби в областта са задържани след бързи действия на полицейските служители

Всички отнети вещи са намерени и възстановени на потърпевшите

Около 14 часа на 19 февруари жител на с. Джурово сигнализирал в полицията, че от имота му са откраднати перфоратор и пет брадви. След незабавни оперативно-издирвателни действия на криминалистите от РУ-Правец извършителят на кражбата бил разкрит и задържан още същия ден. Вещите, отнети от 18-годишния криминално проявен младеж от същото село, също са намерени и възстановени на собственика.

За броени часове бе установен и задържан и извършител на кражба в Ихтиман. Работата по случая започнала към 10.30 часа на 19 февруари след сигнал от управителя на фирма, че от база на дружеството са отнети различни по вид и форма метални изделия. В резултат на бързите действия на криминалистите инкриминираните вещи скоро били намерени, а авторът на престъпното посегателство задържан. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, още същия ден 22-годишният криминално проявен и осъждан ихтиманец е привлечен като обвиняем и арестът му е удължен за срок до 72 часа.

Сигнал за кражба на хранителни продукти от супермаркет в Костенец бил подаден в районното управление в събота. След бързи оперативно-издирвателни действия служителите на реда влезли в дирите на извършителя. Задържаната 58-годишна жителка на с. Костенец направила пълни самопризнания пред разследващите и предала доброволно отнетите от нея вещи. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

 


Изображения

 22 февруари 2021 | 10:57