МВР

ОД София

 

20 март 2020

МВР оказва пълно съдействие за изпълнение на указанията на Националния оперативен щаб

Действията на полицията са съобразени с предприетите мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната

С оглед спазване на ограниченията за струпване и движение на големи групи хора, предложени от Националния оперативен щаб за COVID-19, и постъпилите множество сигнали от граждани по този повод, по места в страната са въведени допълнителни мерки.

Засилено полицейско присъствие има на входовете на градове и квартали. Предприети са действия по контрол на превозни средства и лица, които се придвижват на групи. На полицейските патрули е разпоредено по високоговорителя на служебния автомобил да предупреждават гражданите да не се струпват на едно място във връзка с противоепидемичните указания. Здравни медиатори водят разяснителна кампания за опасността от разпространение на заразата, начините на придвижване в условията на епидемия и мерките, които са наложени във връзка с извънредното положение в страната. Полицейски екипи оказват съдействие на гражданите при нужда.

От служители на 12- те районни управления в състава на ОДМВР- София съвместно с представители на РЗИ ежедневно се извършват проверки на лица, поставени под домашна карантина, както и на търговски обекти относно спазването на заповедта на министъра на здравеопазването.

През вчерашния ден са проверени общо 187 лица и 288 търговски обекта, като не са констатирани нарушения.

Във връзка с въведения вечерен час на територията на община Елин Пелин спазването на извънредната мярка бе инспектирано лично от директора на ОДМВР- София ст. комисар Николай Спасов заедно с кметовете на общината и на населените места в региона.

 

Изображения

 20 март 2020 | 11:46