МВР

ОД София

 

29 май 2020

Важна информация за собствениците на автомобили с газова уредба

В бр. 48 на Държавен вестник от 26.05 2020 г. е публикувано, че в преходните и заключителни разпоредби на Наредба за допълнение на Наредба № I-45 от 2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторни превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства

се създава § 7а:

Срокът по чл. 3, ал. 5, изречение второ, в който собственикът на превозното средство е длъжен да заяви промяната на данните за вида на горивото, настъпила след монтирането на уредба в ПС, позволяваща работата на двигателя с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ, който изтича или е изтекъл до 29 май 2020 г., се удължава до 30 ноември 2020 г.

Специализирана полицейска операция бе проведена на територията на община Ботевград

За времето от 6 до 16 часа на 4 май, на територията, обслужвана от РУ- Ботевград, бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност с участието на служители от районното управление в града, колегите им от криминална и охранителна полиция в ОДМВР- София и служители на дирекция „Жандармерия“, реализирана под ръководството на Окръжна прокуратура- София и Районна прокуратура- Ботевград.

За да проследят хода на акцията и да се срещнат с жителите на с. Литаково, на място пристигнаха главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев. Полицейските действия бяха проведени под прякото наблюдение и контрол на директора на ОДМВР- София ст. комисар Николай Спасов и окръжния прокурор на София Наталия Николова.

В хода на акцията са проверени общо 340 лица и 228 моторни превозни средства. Задържани са 10 души. Съставени са 50 акта и 22 фиша.

72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе наложена на извършителите на побой спрямо млад мъж от с. Литаково, извършен на 25 април. След активни действия по разследването и доклад на събраните доказателства в районната прокуратура, мъжете- на 20 и 22 години от същото село, са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпление.

Разкрита бе кражба на 160 литра дизелово гориво, извършена на 3 май от товарен автомобил „ДАФ“, паркиран на паркинг на главен път 1-1. 31- годишният криминално проявен и осъждан извършител от с. Новачене е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 195, ал.1 от НК и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.

 

05 май 2020

ЗА ОД НА МВР София

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО