МВР

ОД София

 

18 май 2021

Мобилна наркооранжерия е разкрита при акция на ботевградските криминалисти

В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция срещу престъпленията с наркотични вещества, служители на РУ-Ботевград предприели проверка на фургон, паркиран в полето на около 200 метра от главния път в с. Гурково. Пристъпвайки към проверката те установили, че задната врата е отворена, а електрически кабел, излизащ от близкостоящия имот, захранва хладилното ремарке с електричество. При последвалия оглед е установено, че ремаркето е облепено с фолио и оборудвано с вентилационна система, специални осветителни тела, въздуховоди и система за напояване. В него са открити 90 саксии и 50 пластмасови чаши с насадени в тях канабисови растения. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура-Ботевград.


XXV Републикански турнир по стрелба „Бинев, Трошанов, Ангелов“

С тържествена церемония днес бе открито 25-ото издание на Републиканския турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР, провеждан в памет на загиналите на 3 май 1996 г. при изпълнение на служебния си дълг майор Йордан Бинев, младши лейтенант Красимир Трошанов и младши лейтенант Ангел Ангелов.

Официални гости на церемонията бяха ректорът на АМВР ст. комисар доц. д-р Иван Видолов, директорът на РДПБЗН-София комисар Георги Иванов, директорът на ДУССД Стилиян Кротнев, генералният секретар на СА – МВР и директор на ЦБПС – МВР Чавдар Атанасов, областният прокурор на София Наталия Николова. Своята признателност и уважение засвидетелстваха също така ръководството на ОДМВР-София, началниците на районни управления и структурни звена, както и служители на областната дирекция. С едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта и саможертвата на тримата доблестни български полицаи, оставили ярка следа с мъжеството и храбростта си, със своята човечност и висок морал.

В спортното мероприятие, организирано от ОДМВР-София и Спортна асоциация на МВР, тази година участват 14 отбора от структури в системата на вътрешното ведомство и един отбор от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ при Министерство на правосъдието.

Областна дирекция на МВР-София домакинства тържествената проява с обновена визия. Дейностите по реновиране са финансирани изцяло с бюджетни средства на министерството и значително подобряват ефективността и функционалността на сградата, създавайки една по-комфортна среда за служителите и посетителите.

 


14 май 2021

Кажи НЕ на агресията!

Колопоход на ученици от Костенец съвместно с представители на полицията и местната власт

Днес за 14-ти пореден път се проведе колопоход с маршрут от град Костенец до село Пчелин под надслов „Кажи НЕ на агресията!“. В традиционното мероприятие, организирано съвместно от РУ-Костенец и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, взеха участие 65 ученици от 5 до 7 клас от СУ „Св. Климент Охридски“, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Костенец, ОУ “Константин Костенечки“, с. Костенец и ОУ “Христо Смирненски“,  гр. Момин проход.

В превантивната инициатива се включиха още инспектор Детска педагогическа стая Елица Малакова и инспектор Пътен контрол Благовест Ангелов от РУ-Костенец, както и кметът на Община Костенец Йордан Ангелов. Така по един здравословен и природосъобразен начин всички заедно заявиха своята непримиримост към агресията в обществото.

 


05 май 2021

ЗА ОД НА МВР София

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО