МВР

ОД Стара Загора

 

17 май 2021

Резултати от проведен в Стара Загора областен кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата

Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора и Съюза на българските автомобилисти се включиха в организиран от МОН и Регионалното управление на образованието в Стара Загора, Областната комисия по безопасност на движението по пътищата и ПГМТТ „Н.Й. Вапцаров“ областен кръг на национално състезание по безопасност на движението по пътищата.
Пет отбора, обхващащи деца от 5 до 10 клас от няколко училища, мериха сили и знания в решаването на теоретичен тест и в умения за управление на велосипед. Те бяха оценявани от жури, в което участваха двама инспектори от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора и от представител на Съюз на българските автомобилисти.
Първо място във възрастовата група V – VII клас спечели отборът на СУ „Екзарх Антим I, гр. Казанлък, а на второ място се класира този на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ , гр. Стара Загора.
Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“ – гр. Стара Загора завоюва убедителното първо място сред гимназистите. Второ място бе отредено за отбора на Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт – гр. Казанлък, следван от тима на Професионална гимназия „Св. Иван Рилски“ - Раднево.
Гости на състезанието бяха зам.- областният управител Петя Чакърова, началникът на Регионално управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова, Мария Ботева, полицейски инспектор в отдел „Пътна полиция“ ГДНП, член на националната комисия по провеждането на националното състезание по безопасност на движението по пътищата.
Двата тима, спечелили първите награди в регионалното състезание, ще се включат в националния кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата.

Общински кръг от Националното състезание по безопасност на движението се проведе в Стара Загора

Отборът на Второ ОУ „П.Р. Славейков“ завоюва първо място в надпреварата

     Организатор на събитието е Община Стара Загора, в партньорство със сектор „Пътна полиция“ при областната дирекция. В състезанието взеха участие ученици от пети, шести и седми клас. Отбори от Второ ОУ „П.Р. Славейков“, ОУ „Георги Райчев“, XII ОУ „Стефан Караджа“ и СУ „Максим Горки“ премериха сили в Общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата.

     Главен съдия на състезанието, разделено на две части – решаване на листовка и състезание с велосипед, бе старши инспектор Грозданка Андреева от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора. Представянето на учениците оценяваха и преподавателите от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт инж. Коста Стамов, Иван Иванов и Евгения Малешкова.

     Първото място в надпреварата завоюва отборът на Второ ОУ „П.Р. Славейков“, победата им осигурява участие в областния кръг на състезанието. На второ и трето място се класираха съответно отборите на СУ „Максим Горки“ и на ОУ „Георги Райчев“.

29 апр 2021

ЗА ОД НА МВР Стара Загора

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО