МВР

ОД Стара Загора

 

Служители на ОДМВР-Стара Загора задържаха двама мъже и жена за притежание на наркотици

Операцията е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с държане и разпространение на наркотични вещества, е проведена вчера на територията на Стара Загора. Действията са осъществени от служители на Първо РУ - Стара Загора и колегите им от областната дирекция, под наблюдението на прокуратурата. При предприета проверка на жилище в кв. „Зора“ в областния град, полицаите заварили на адреса трима мъже и две жени. В хода на процесуално-следствените действия от дома, собственост на единия от мъжете -  на 38 години от гр. Стара Загора, са иззети 490,28 г метамфетамин, 105,02 г марихуана, електронна везна, колба и сумата от 16200 лв.

Петимата били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа.  За извършено престъпление по чл.354а, ал.1, т.1 от НК, на 38-годишния мъж с постановление на ОП - Стара Загора е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 ч. Срещу други дввама от задържаните - 31-годишна жена и друг 38-годишен мъж, са образувани бързи производства за извършени престъпления по чл.354а, ал.3 от НК.

Работата по образуваното досъдебно производствопродължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

14 авг 2020

Удължено работно време на звената "Български документи за самоличност" при ОДМВР – Стара Загора

ОДМВР - Стара Загора въвежда от 14 август 2020 г. удължено работно време (без прекъсване)

Във връзка с големия брой лични документи, които подлежат на подмяна през 2020 – 2021 година, и поради големия брой желаещи да подновят своите лични документи, сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР - Стара Загора въвежда от 14 август 2020 г. удължено работно време (без прекъсване) на звената "Български документи за самоличност", както следва:

Звено БДС

Адрес:

Работно време (делнични дни)

Областна дирекция на МВР – Стара Загора

гр. Стара Загора,

ул. „Г. С. Раковски“ № 68

08:00 – 18:00 часа

Първо РУ– Стара Загора

гр. Стара Загора,

ул. „Св. Княз Борис“ № 89

08:00 – 18:00 часа

Второ РУ – Стара Загора

гр. Стара Загора,

кв. „Железник“,

ул. „Арх. Христо Димов“, № 37

08:00 – 18:00 часа

РУ – Казанлък

гр. Казанлък,

ул. „Д-р Стамболски“, № 2

08:00 – 18:00 часа

 

Работното време на звената БДС в районните управления в гр. Чирпан, Раднево и

Гълъбово остава непроменено.   

Почивни дни за всички звена БДС са събота и неделя.

 

За повече информация относно издаването на български лични документи можете да посетите интернет страницата на ОДМВР – Стара Загора, раздел „Административни услуги за граждани“.

13 авг 2020

Двама участници в телефонни измами са установени и задържани при спецоперация

Действията са осъществени от служители на ГДНП, ОДМВР – Стара Загора и Хасково, под надзора на прокуратурата

     Мъж на 41 г. и момиче на 15 са задържани за телефонна измама след съвместни действия на служители от ГД „Национална полиция“ и техни колеги от областните дирекции на МВР в Стара Загора и Хасково. Действията са реализирани на 10 август на територията на град Хасково, под прякото ръководство на прокуратурата. Задържаният мъж е регистриран за кражби, измама, изнасилване, държане на наркотични вещества, както и държане на боеприпаси без разрешително. Осъждан е за хулиганство, убийство, кражба и телесни повреди.
     Установено, е че двамата са съпричастни към телефонна измама, извършена същия ден в гр. Стара Загора – от 86-годишна жена са взети голяма сума пари и златни накити. При извършените процесуално-следствени действия по време на задържането, в двамата и в ползвания от тях автомобил, са намерени и иззети инкриминираната сума от 4800 лева и златните накити, инструменти за взломяване, мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи, свързани с престъпната им дейност.
     При проведени допълнителни действия, осъществени с участието на служители на ОДМВР - Варна и Хасково, са събрани данни, че двамата са съпричастни и към идентични престъпления - 8 юли в гр. Хасково спрямо 77-годишна жена и на 5 август в гр. Провадия, спрямо 82-годишна жена. Престъпленията са извършени под предлог съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници.
Установено е, че в престъпната схема в Провадия, в ролята на куриер е използван възрастен мъж, който бил заплашен, че съпругата му ще бъде отвлечена - той взел парите от 82-годишната жертва и ги предал във Варна на задържаното момиче.
     Изяснява се съпричастността на лицата и към други престъпления на територията на страната.
     Действията по разследването продължават под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора.

11 авг 2020

ЗА ОД НА МВР Стара Загора

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО