МВР

ОД Търговище

 

03 ноември 2019

И вторият тур на местните избори в област Търговище приключи
Към 20,30 ч на 3.11.2019 г. приключи работа и последната избирателна секция  в област Търговище. В населените места, където днес се провеждаше втори тур на местните избори, изборният ден премина и приключи в спокойна обстановка и при добър обществен ред. До момента през днешния ден на територията на областта не са регистрирани сериозни произшествия или инциденти, които да застрашат протичането на изборния процес.

Създадена е организация за обезпечаване на охрана от служители на ОД МВР-Търговище до предаването на протоколите и изборните книжа от секционните избирателни комисии/СИК/ в общинските избирателни комисии/ОИК/. Ще бъдат съпровождани всички автомобили, превозващи изборни материали. Съвместно с общинските администрации са предвидени конкретни мерки за осигуряване безопасността на движението при транспортиране на бюлетините и протоколите до ОИК след приключване на изборния ден. Пренасянето на изборните материали от ОИК до ЦИК-София също ще бъде обезпечено с полицейска охрана.

В  сектор“Български документи за самоличност” и в звената му в РУ-Попово и РУ-Омуртаг в деня вота – 3.11.2019 г., са издадени общо 4 удостоверения/в случаи на изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност/, с които гражданите да упражнят правото си на глас. От тях 2 са издадени в сектор „БДС“ в областната дирекция, и по едно – в паспортните служби в РУ-Омуртаг и в РУ-Попово. Общият брой на издадените и връчени в поделенията на сектора удостоверения за гласуване след подадени заявления от граждани за времето от 29.10.2019 г. до приключване на изборния ден днес, е 11.
    


Изображения

 06 ноември 2019 | 11:30