МВР

ОД Търговище

 

21 август 2019

Три отличия от Чехия за служител на ОД МВР-Търговище

Мл. инсп. Йордан Йорданов работи там три месеца в съвместни патрули със свои колеги от други страни


През настоящата година между МВР и чешката полиция беше  сключено споразумение „Съвместни патрули 2019“. Съгласно него шест български полицейски служители бяха изпратени в Чехия за участие в съвместни патрули в определени индустриални райони, където живеят чужди граждани. Сред тях бе и младши инспектор Йордан Йорданов, 33-годишен, старши полицай към РУ – Търговище, който беше командирован от Областна дирекция на МВР – Търговище за срок от 3 месеца в град Пардубице в Чешката република.

Там мл. инсп. Йорданов е работил съвместно със свои колеги от Румъния, Словакия и Полша. При изпълнение на задачите много му е помогнало владеенето на руски и английски език. Към дейността на съвместните патрули на място бил проявен голям медиен интерес.За този период от време  служителят на РУ-Търговище е участвал в изпълнението на съвместни дейности  с колегите си от други страни по охрана на обществения ред на чешка територия, като представянето му в мисията и личния му принос при изпълнението на поставените задачи са оценени високо.

 В знак на признание и благодарност за отлично изпълнение на дейности в рамките на международното полицейско сътрудничество, и по-специално -  за поддържане на обществения ред, предотвратяване на престъпления и нарушения и управление на сигурността, след приключване на мисията мл. инспектор Йордан Иванов Йорданов е награден със следните три отличия:

-    Медал на директора  на Областна дирекция на полицията на Пардубицка област.
-    Мемориален сертификат на полицейските служби на Чешката Република
-    Паметен плакет на отдел „Полиция за чужденци“


Изображения

 21 август 2019 | 16:38