МВР

ОД Търговище

 

01 юни 2020

ГРАФИК за осъществяване на срещи и прием на граждани от мобилен екип от служители от ОДМВР-Търговище през м.юни 2020 г.

Във връзка с утвърден от директора на ОД МВР-Търговище план през м. юни 2020 г. в област Търговище мобилен екип, съставен от служители на отдел „Охранителна полиция“, на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, и на районните управления в състава на дирекцията, ще посетят следните 9 малки  населени места  в областта и ще проведат там срещи с представители на местната власт и граждани по местни проблеми по сигурността и обществения ред:


– На територията, обслужвана от РУ-Търговище  -  на 11 .06.2020 г
.:  в селата Подгорица(10 ч), Момино(13 ч) и Дралфа(15 ч).

- На територията, обслужвана от РУ-Попово –на 18.06.2020 г.: в селата Садина(10 ч), Зараево(13 ч) и Захари Стояново(15 ч).

На територията, обслужвана от РУ-Омуртаг – на 25.06.2020 г. – в селата Беломорци(10 ч), Презвитер Козма(13 ч) и Тъпчилещово(15 ч).

В ход е специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени местаОт днес до 31 май т. г. на територията на цялата страна, включително в област Търговище, е в ход специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места. Екипите на „Пътна полиция“ ще следят за неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, неспазване на пътните знаци и маркировката, както и недопускане на управление от неправоспособни водачи и такива употребили алкохол и/или наркотични вещества.

Успоредно с това ще се извършва и контрол на скоростните режими, като за целта ще се използва цялата налична техника от преносими и стационарно-преносими камери. Патрулите на място ще правят и проверки за неплатени задължения за нарушения на Закона за движение по пътищата и невръчени електронни фишове.

29 май 2020

Служителка в областната дирекция бе изпратена в пенсия с награда и тържество

В последния работен ден на Валя Савова – системен оператор в отдел „Разследване“ при ОДМВР-Търговище, в дирекцията бе организирано мило тържество.

Началникът на отдел „Административен“ Елисавета Йорданова й връчи почетна грамота, а началникът на сектор в същия отдел Теодора Братоева прочете пред събралите се колеги заповед на директора на областната дирекция ст. комисар Николай Ненков за награждаване на Савова с „Писмена похвала“ за цялостния й съществен принос при изпълнение на служебните й задължения и във връзка с прекратяване на трудовото й правоотношение.

Това е третата поредна награда „Писмена похвала“, с която Валя Савова е удостоявана по време на службата й в системата на МВР, където работи от 2006 г. През това време тя е носела отговорност за цялостната техническа обработка и систематизиране на документацията, свързана с действията на разследващите органи в структурата.

Трогната, Савова сърдечно благодари на колегите си и ги увери, че завинаги ще запомни с добро годините, когато са работили заедно.
29 май 2020

Ст. инсп. Станчо Ганчев е новият впд началник на РУ-Търговище

Днес той бе представен на колектива на Районното управление от директора на областната дирекция ст. комисар Николай НенковСъс заповед N 8121К-6253 на министъра на вътрешните работи от 19.05.2020 г. ст. инсп. Станчо Ганчев е временно преназначен на длъжност началник на РУ-Търговище. Досега той бе началник на група „Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система“ на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“/“ПИП“/ към отдел „Криминална полиция“ при ОД МВР – Търговище.

 Ст. Ганчев започва работа в системата на МВР на 1.11.2004 г.  на длъжност „разузнавач I-ва степен“ в сектор „ПИП“ и досега е работил в този сектор при областната дирекция, като от 11.08.2014 г. е назначен за началник на група „Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система“ в него.

Завършил е висшето си образование в Академията на МВР през 2004 г. със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. През 2010 г. е завършил магистратура във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност "право". 40-годишен.

Досегашният впд началник на РУ-Търговище гл. инсп. Иван Александров със заповед N 8121 К-6252 от 19.05.2020 г. на министъра на вътрешните работи вече заема титулярната си длъжност „началник на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Търговище.

26 май 2020

Достоен жест на младеж от гр. Попово

Десетокласник намери на улицата и предаде в полицията мъжки портфейл с лични документи и сумата от 300 леваПреди няколко дни десетокласникът от Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ в Попово Григор Пламенов, разхождайки се с приятел по улица „Ген. Баранов“ в  същия град,  съзрял паднал в близост до паркиран лек автомобил мъжки портфейл. В портфейла имало лична карта, дебитна карта, и сума пари. 17-годишното момче погледнало само личната карта и като установило, че не познава собственика й, веднага, без да брои колко пари точно има в портфейла, отишло и го предало в полицията. Без да се колебае нито за миг: по думите му никога не би пожелал пари, които не са негови, т.е. – не е изкарал, или не е получил от родителите си.

“Не е ли моя вещ – не бих и помислил просто да си я прибера. Като видях, че има и документ за самоличност, си помислих, че на човека той може да му трябва спешно, че може да има доста главоболия заради загубата му – глоба, такса за издаване на нов… А и знам с колко труд се изкарват пари – баща ми има пчели и често ходя да му помагам…“ – разказа той на срещата в РУ-Попово, където бе поканен, за да му бъде връчена благодарствена грамота.

Иначе в професионалната гимназия десетокласникът Григор учи за готвач, и планира да се развива професионално именно в тази сфера. Влекат го още волейболът, фитнесът…И държи да уточни, че с приятеля му Симеон Тихолов – ученик в друга паралелка на същото училище, заедно взели решението да предадат веднага портфейла на органите на реда. „Решихме го спонтанно и единодушно двамата, не  бих искал да се изтъквам. Колективен играч съм“ – допълва още той.

Началникът на РУ-Попово гл. инсп. Ивелин Христов връчи на Григор  писмена благодарност от името на ръководството на областната дирекция. „Горд и радостен съм, че в разстояние само на няколко дни за втори път имам удоволствието да поканя в управлението младежи от Попово, за да ги поздравя за доблестта им да върнат намерени чужди вещи“ – каза той. „ Дано в града и областта ни има все повече млади хора, споделящи техните ценности, и дано прогресивно намаляват онези техни връстници, които в социалните мрежи си позволяват да коментират такива постъпки като наивитет и дори – като глупост.“ – сподели още той.

 На срещата присъства и собственикът на портфейла – Пламен Петков/на снимка 2/, работещ в местна фирма. Той сърдечно благодари на Григор за хубавия жест и разказа, че вероятно незабелязано е изпуснал портфейла, докато прибира детска тротинетка в багажника на автомобила си. А веднага, след като си е получил обратно изгубената вещ, е намерил момчетата, за да им засвидетелствува своята признателност.


22 май 2020

ЗА ОД НА МВР ТЪРГОВИЩЕ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО