МВР

ОД Търговище

 

17 окт 2019

Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Търговище ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за общински съветници и кметове

Служителите на сектора ще работят на 26 октомври 2019 г. от 08.30 ч. до 17.30 ч., и на 27 октомври 2019 г. - от 08.30 ч. до 19.30 ч.
В седмицата преди 27 октомври 2019 г., когато ще се проведат изборите за общински съветници и за кметове,  в ОД МВР-Търговище е създадена организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото те са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

За целта в сектор„Български документи за самоличност“на  дирекцията  е създадена следната организация за работа:

1.    В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност;

2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
  
За да бъде издадено удостоверение, е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в ОДМВР или в районните управления в гр. Попово и гр. Омуртаг  за дните от 22.10.2019 г. до 26.10.2019 г. от 08.30 до 17.00 часа, и на 27.10.2019 г. - от 08.30 до 19.00 часа.

2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за общински съветници и за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

От ОД МВР-Търговище напомнят на гражданите, че удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН  - 27 октомври 2019 година.

При произвеждане на втори тур на избори за кметове /03.11.2019г./ ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г. включително, съгласно описания по-горе начин.

В ход е операция за контрол на товарните автомобили и автобуситеОт днес до 20 октомври в цялата страна се провежда специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Аналогични действия има на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ - TISPOL. В проверките у нас участват и служители на „Криминална“ и на „Икономическа“ полиция, както и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

Операциите за контрол на товарните автомобили и автобусите са заложени в календара на TISPO, поради факта, че при възникване на тежки пътно-транспортни инциденти с такива превозни средства последиците са значително по-големи. Сред основните изведени причини са:тези произшествия по пътищата са неспазване на времето за почивка; движение с превишена скорост; употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози; превоз на необезопасени товари; претоварване на машините.   


14 окт 2019

За броени часове служители на РУ-Търговище установиха извършители на увреждане на стъкла на прозорци в училищна сграда

Авторите на деянието са малолетни момчета, учещи в същото училищеСамо няколко часа след получен на 10.10.2019 г. сигнал за увреждане на общо 34 стъкла на училищна сграда в с. Лиляк, община Търговище, служители на РУ-Търговище установиха извършителите на деянието. Това са четири момчета на възраст от 9 до 11 години от същото село, ученици в гореспоменатото училище. Установено е, че вечерта на 9.10.2019 г. те са увредили/счупили с камъни/ 24 единични стъкла на прозорци с размер 44/33 см и 10 единични стъкла на прозорци с размери 80/60 см – собственост на община Търговище.

Полицейски служители са провели беседи с децата за изясняване на фактическата обстановка в присъствието на родителите им. По случая в РУ-Търговище се извършва проверка по чл. 216 от Наказателния кодекс/за унищожаване и повреждане/, резултатите от която ще бъдат докладвани в Районна прокуратура-Търговище за налагане на възпитателни мерки.11 окт 2019

Златен и сребърен медал за служител на ОД МВР-Търговище на републиканското първенство по спортно и приложно ориентиране за служители на МВР

Две класирания в призовата шестица за отбора на областната дирекция на същото състезаниеДва медала в индивидуалната надпревара на проведеното от 1 до 4 октомври т г. състезание в околностите на хотелски комплекс „Островче“ в община Разград, спечели Петър Тодоров, служител в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД МВР-Търговище . Той бе над всички и завоюва златото в индивидуалното класиране при мъжете във възрастовата група до 45 г. в класическата  дистанция 4 400 м. В индивидуалната надпревара в дисциплината „Приложно ориентиране“/бягане на дистанция от 4 100 м,  с включена стрелба с малокалибрено оръжие/ Тодоров се класира втори, със сребърен медал, след Борис Йосифов от Главна дирекция „ПБЗН“, като търговищкият състезател не допусна нито един пропуск в стрелбата.

В републиканското първенство мериха сили 13 отбора – от областни дирекции на министерството, както и отбори на ГД „ПБЗН“ и ГД“Изтърпяване на наказанията“ към Министерството на правосъдието. Индивидуалната надпревара бе в 4 възрастови групи, отделно за мъже и за жени.

Отборът на ОД МВР-Търговище в състав: Петър Тодоров/на снимката с медалистите - в средата/, Антон Николов, Станислав Станков, Николай Желев и Милена Янева, също се представи стабилно в отборната надпревара, като спечели шесто място и грамота в щафетното бягане. А в крайното комплексно класиране търговищкият отбор се класира на пето място, за което също заслужи почетна грамота. Победител в  крайното класиране е отборът на ГД „ПБЗН“. Отличията на победителите и на техните подгласници бяха връчени от директорите на ОД МВР-Разград ст. комисар Ивайло Йовчев, и на ОД МВР-Търговище - ст. комисар Николай Ненков.

08 окт 2019

ЗА ОД НА МВР ТЪРГОВИЩЕ

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО