МВР

ОД Търговище

 

02 май 2019

Приключи областното първенство по пожаро-приложен спортВ него участваха три отбора – на РСПБЗН-Търговище, РСПБЗН-Попово, и сборен отбор на РСПБЗН-Омуртаг и РСПБЗН-Антоново. Надпреварата, която се проведе в двора на РСПБЗН-Търговище и на стадион „Димитър Бурков“ в областния център, включваше четири дисциплини: „100-метрова пътека с препятствия“, „Изкачване с щурмова стълба“, „Пожарна щафета 4х100 м с препятствия“ и „Бойно разгръщане от мотопомпа“. Всеки от отборите  бе съставен от по 10 участника.

Победители в отделните състезателни дисциплини станаха: „100-метрова пътека с препятствия“ – РСПБЗН-Омуртаг и Антоново, „Изкачване с щурмова стълба“ – РСПБЗН-Търговище, „Пожарна щафета 4х100 м“ – РСПБЗН-Търговище, и „Бойно разгръщане от мотопомпа“ – РСПБЗН-Омуртаг и Антоново.

След приключване на надпреварата в четирите дисциплини крайното комплексно класиране доби следния вид: 1. РСПБЗН-Омуртаг и Антоново, 2. РСПБЗН-Търговище, 3. РСПБЗН-Попово.

Резултатите от състезанието са основен показател за степента на практическата подготовката на служителите от оперативните структури на РДПБЗН-Търговище, пред които ежедневно професионалният дълг и реалните житейски ситуации поставят все по-високи изисквания по отношение на тяхната физическа дееспособност.


Изображения

 03 май 2019 | 16:57