МВР

ОД Варна

 

29 юни 2017

Междуведомствен координационен център за съвместна работа на МВР и НАП по Северното Черноморие

Директни телефони за сигнали от граждани

В началото на месец юли за втора поредна година стартира Междуведомствения координационен център за съвместна работа на МВР и НАП по Северното Черноморие, който се помещава в сградата на Областна дирекция на МВР - Варна.

Смисълът на координационния център е да подпомага дейността на всички органи, които имат контролни функции във връзка с туристическия сезон.

Трите основни направления на работа на координационното звено са: съвместни патрули в курортните комплекси и крайбрежни зони на Варна; съвместни действия по отношение на контрола на работа на нощните заведения; изграждане на контролни фискални пунктове на територията на курортите в областите Варна и Добрич.

Сигнали за нередности от страна на граждани към Междуведомствения координационен център могат да бъдат подавани на тел. 052/652 238 и 0882/050027. Както и на електронната пощенска кутия с адрес: [email protected]


Четвъртият турнир по пожароприложен спорт „Одесос” беше открит на Морска гара – Варна

Участват общо 11 отбора

  На 19.09.2017 г. от 18:00 ч. на Морска гара във Варна, под звуците на националния химн на РБългария беше официално открит Четвъртия международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос”. Организатори на спортната проява са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна съвместно с Община Варна и с подкрепата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР. Състезанията се провеждат на стадион „Локомотив”.

            Атракция при откриването беше включването на деца от частна занималня във  Варна, които направиха демонстрация на действия при пожар, възникнал вследствие на игра. Децата, които предизвикаха пожара (имитиран с цветни димки) много бързо се обадиха на тел. 112 и на мястото пристигнаха екипи от пожарникари и медици – техни връстници, които, с помощта на служители на ПБЗН, погасиха пожара и оказаха медицинска помощ на пострадали. 

            Демонстрация на бойно разгръщане на мотопомпа направиха състезателките от спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна.

            Тази година ще се състезават 7 мъжки клубни отбора от Молдова, Чехия  и България и 4 женски от България и Чехия, Словакия. Съгласно регламента състезанието са  провежда в следните дициплини: Изкачване с щурмова стълба; 100 м пътека с препятствия; Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия; Бойно разгръщане от мотопомпа.

20 сеп 2017

21 септември 2017 г. - Европейски ден без загинали на пътя

Инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL

 За втора поредна година 21 септември е обявен за Европейския ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death - EDWARD).

Целта на мащабната операция EDWARD е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП на територията на град Варна и областта, чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на ЗДвП и повишаване степента на информираност на обществото за пътно-транспортния травматизъм и причините за същия.

В Република България операцията се провежда под мотото „Спаси живот!“.

В тази връзка се предвижда в четвъртък, в гр. Варна, да се проведе специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол.

От .11:00 до 12:00 часа на бул. „Васил Левски”, в отсечката след автобусна спирка „Дубровник”, в северното платно, ще бъдат разположени постовете на служителите на сектор „Пътна полиция” към ОДМВР – Варна.

Заповядайте, на 21 септември, в .11:00. часа, на бул. „Васил Левски”.

Нека заедно да направим този ден без жертви ВЪЗМОЖЕН!

                                                                                                                                                                        

18 сеп 2017

ЗА ОД НА МВР ВАРНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО