МВР

ОД Варна

 

19 апр 2018

Мобилни полицейски екипи в помощ на хората от малките и отдалечени населени места във Варненска област

В изпълнение на план за противодействие на конвенционалната престъпност на МВР, ръководството на ОД на МВР във Варна въведе организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. През месец ноември миналата година бяха сформирани мобилни екипи за посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие. В тях участват служители от отделите „Криминална полиция” и „Охранителна полиция”. Целта на тези екипи е да се реализират срещи с жители на населените места и представители на местната власт, по време на които могат да бъдат поставени актуални проблеми и да бъдат подавани сигнали за престъпления или различни нарушения.
За периода от м. ноември 2017 г. до м. март 2018 г. са сформирани 65 мобилни екипа, които са извършили 212 посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие. При посещенията са получени 47 сигнали за престъпления и нарушения, по които са предприети необходимите законови мерки. 
Графикът за приема на мобилните екипи предварително се оповестява на видно място в съответното село, както и на електронния сайт на ОДМВР – Варна, в раздел „Новини”.
 

Резултати от специализираната полицейска операция „24 часа контрол на скоростта”:

Специализираната полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“, която стартира на 18 април, завърши тази сутрин. 
За срок от 24 часа бяха обхванати 28 точки за контрол, разположени на територията на Областната дирекция на МВР – Варна. Общият брой констатирани нарушения е 214, като при един от случаите е констатирано превишаване на разрешена за движение скорост в градски условия с повече от 50 км./ч. 
За времето, в което се проведе операцията, на територията на област Варна са настъпили общо 21 пътни инцидента, като от тях 1 е с пострадали граждани.
Превишената или несъобразена скорост е установена като една от най-честите причина за възникването на тежки пътно – транспортни произшествия.
Акцията се проведе едновременно в няколко европейски държави и е организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция /TISPOL/. По време на специализираната операция се осъществи контрол върху скоростта на моторните превозни средства в населените места, по главните пътища и автомагистрали, както и по третокласната пътна мрежа.

19 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ВАРНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО