МВР

ОД Варна

 

Задържан е 19-годишен младеж, пръскал със спрей полицейски служители и протестиращи

По време на протестното шествие, провело се във Варна на 12 ноември, е забелязан мъж, който неправомерно е използвал пиротехнически средства сред гражданите. Самоличността му е установена и спрямо него са взети административни мерки. При полицейските действия за установяване на самоличността му, друг протестиращ е използвал сълзотворен спрей срещу четирима служители на реда. Засегнати са и други граждани, участващи в протеста.
Извършителят е задържан – 19-годишен младеж, добре известен на органите на реда, футболен запалянко. Срещу него е образувано бързо полицейско производство.
При изпълнение на служебните си задължения по осигуряване на обществения ред по време на  протестните действия във Варна, полицейските служители са взели всички мерки за гарантиране на живота и здравето на хората и не са допуснали ескалация на напрежението.
 
 

14 ное 2018

Не е допуснато ескалиране на напрежението при снощните протести във Варна

Установени са участниците във възникналото спречкване пред сградата на Община Варна

При провелото се на 12 ноември протестно шествие във Варна, между симпатизанти на политическо движение и други участници в протеста е възникнало спречкване. Полицейски служители своевременно се намесват и успяват да предотвратят задълбочаване на конфликта, като така не позволяват да се стигне до екалиране на напрежението. Няма пострадали при инцидента, участниците в него са установени. При своите действия служителите на реда не са използвали помощни средства и допълнителна сила.
Във връзка с провелите се протестни действия през почивните дни има санкционирани петима водачи на автомобили, нарушили ЗДвП, като са възпрепятсвали нормалното придвижване на граждани по пътните авртерии на Варна.
Тази вечер отново се очаква провеждане на протестни действия в град Варна. Вземат се всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред.
 

13 ное 2018

Акция "Зима" - Ден без жертви пешеходци на пътя

13 ноември 2018

В ход е вторият етап от тазгодишната традиционна кампания на сектор „Пътна полиция” „Зима”. Той е посветен на правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях. Толерантността на пътя е важна предпоставка за безопасното движение по пътищата както на едните, така и на другите участници. 
Етапът „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ има за цел да се напомни на пешеходците за техните задължения и отговорности като участници в движението, както и че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата.
В рамките на този етап денят 13 ноември е обявен за Ден без пешеходци - жертви на пътя.
„Пътна полиция” при ОД на МВР – Варна призовава всички пешеходци да бъдат внимателни и да дават личен пример с поведението си на пътя:
Да не бързат, когато пресичат! 
Да избират за придвижването си осветени участъци от пътя!
Да бъдат търпеливи на спирките на масовия градски транспорт! 
Да избягват да се движат по пътното платно! 
Да бъдат предпазливи при намалена видимост и хлъзгава настилка! 
Да бъдат винаги нащрек! 

13 ное 2018

При 24-часова специализирана полицейска операция във Варна и областта са проверени 880 лица

За срок от 24 часа, на територията на област Варна е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие и превенция на конвенционалната престъпност. В рамките на масираните полицейски действия са проверени 880 лица, 563 автомобила и са съставени 140 АУАН, задържани са 44-ма. В рамките на операцията са образувани 14 досъдебни и 6 бързи полицески производства.

Сред задържаните има мъж на 26 г., отказал да спази разпореждане на полицейски служители, оказал съпротива, избягал от проверка и провокирал преследване. В гр. Варна, при опит да бъде спрян за проверка л.а. «БМВ», водачът на същия не се съобразява с подадените му сигнали за спиране от страна на полицейските служители и продължава своето движение. Предприемат се действия по следване на автомобила, чиито водач няколко пъти създава умишлено опасни ситуации на пътя, не спира и продължава своето движение, преминавайки през с. Тополи. При излизане от селото, л.а. «БМВ» успява да блъсне служебен полицейски автомобил. Категоричният отказ на мъжа, който е зад волана на преследвания автомобил, да се съобрази с полицейските разпореждания и поредния опит за избутване на служебен автомобил от пътя, полицейските служители са принудени да използват помощни средства. Близо до с. Езерово автомобилът е спрян. При задържането двете лица, които са в него, се заключват и оказват съпротива на органите на реда. Двамата са установени като добре известни на МВР – Н.Т. 26 г. и непълнолетен негов спътник. Н.Т. никога не е бил правоспособен водач и е криминално проявен за множество деяния. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. При така създалата се ситуация няма пострадали граждани или служители на органите на реда.

 

 

12 ное 2018

ЗА ОД НА МВР ВАРНА

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО