МВР

ОД Варна

 

11 септември 2019

13 млади пожарникари попълват състава на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна през септември 2019 година

На среща с представители на медиите, провела се днес по повод Седмицата на пожарната безопасност, директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна комисар Тихомир Тотев изрази своето задоволство от факта, че 13 млади мъже и жени ще попълнят състава на структурата до края на месец септември. Той обърна внимание на изцяло обновената техника, както и на влезлите в ход процедури по осигуряване на нови униформи за служителите. 
Според статистиката за изминалия период на 2019 г., варненските пожарникари са гасили 2801 произшествия или с 200 повече от същия период на 2018 г. По-голяма част от тези пожари са без материалини щети, а загиналите вследствие на огнената стихия граждани през тази година са с един по-малко. Комисат Тотев отчете, че се наблюдава увеличение в регистрираните пожари в сухи треви и отпадъци, но за сметка на това, не са регистрирани сериозни горски пожари, като при регистрираните няма унищожен горски фонд. 
Изображения

 12 септември 2019 | 15:44