МВР

ОД Варна

 

БЮЛЕТИН

07 окт 2019

ЗА ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 04 - 06.10.2019 г.

I. Регистрирани престъпления:

1. Кражби:
- взломни – 3
- обикновени – 6
- джебчийски – 0
- на МПС – 2
- на вещи и части от МПС – 1
2. Други криминални престъпления – 4
3. Средна телесна повреда  - 1
4. Грабежи  - 4


ІІ. Разкрити са извършителите на 9 престъпления. 
    Регистрирани са 6 ПТП с 8 пострадали граждани през посочения период.

- Разкрит е извършителят на грабеж на мобилен телефон, извършен на детска площадка във Варна
  На 05.10. т.г., е образувано досъдебно производство за грабеж на мобилен телефон, извършен на детска площадка в ж.к. «Младост» във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е М.Т. (18 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. М.Т. е задържан за срок до 24 часа.

- Разкрит е извършителят на грабеж на мобилен телефон, извършен на детска площадка във Варна
  На 05.10. т.г., е образувано досъдебно производство за грабеж на мобилен телефон, извършен на детска площадка в ж.к. «Младост» във Варна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е Р.А. (19 г.) от Варна, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Р.А. е задържан за срок до 24 часа.

- Разкрит е извършителят на грабеж на мъжка чанта, извършен на улица във Варна
  На 03.10. т.г., е образувано досъдебно производство за грабеж на мъжка чанта, съдържаща мобилен телефон, банкови карти и сумата от 90 лв., извършен на ул. «Петра» във Варна, след употреба на физическа сила. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е И.В. (22 г.) от Варна, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. И.В. е задържан за срок до 24 часа.
  Същият е установен като извършител на грабеж на раница, съдържаща лични документи и банкови карти, както и сумата от 40 лв., извършен на ул. «Петър Парчевич» във Варна, след издърпване, на 25.09. т.г. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

- На 29.09. т.г., около 19:00 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на непълнолетно момче от Варна, неизвестно на МВР. В същото са намерени и иззети четири пакетчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло – 2,40 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.
 
Бързи полицейски производства:

- На 05.09. т.г., около 16:50 часа, непосредствено след извършване на кражба, е задържан Ж.Г. (43 г.), известен на МВР и осъждан. Същият е разбил избени помещения в жилищна сграда на ул. «Райко Жинзифов» и е извършил кражбата на около 70 литра ракия. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 04.10. т.г., около 08:45 часа, в м-ст «Крушките», при извършване на полицейска проверка на л.а. «Нисан» с водач А.С. (22 г.) от гр. Варна, е установено, че същият управлява МПС, без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 03.10. т.г., около 15:00 часа, в гр. Варна, на Крайезерен път, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач С.М. (49 г.) от Игнатиево, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,89 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
- На 06.10. т.г., около 01:00 часа, на бул. «Цар Освободител», е възникнало ПТП. 18-годишният водач на л.а. «Мерцедес» Я.К. от Варна, по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента 18-годишната му спътничка получава контузия на глезен, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

- На 06.10. т.г., около 21:40 часа, на ул. «Пробуда», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Форд» З.В. (25 г.) от с. Тополи, по време на движение, не е внимателен към пешеходците на пътя и блъска две момчета – малолетно и непълнолетно, които пресичат платното за движение. Вследствие на инцидента децата получават контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

- На 05.10. т.г., около 05:55 часа, на Аспарухов мост, е възникнало ПТП. 20-годишната водачка на л.а. «Фолксваген» Б.Г. от Лом, по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска последователно в дясна и в лява мантинела. Вследствие на инцидента жената получава контузия на глава, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 

- На 05.10. т.г., около 18:15 часа, в с. Бозвелийско, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Алфа Ромео» Т.Т. (19 г.), местен жител, по време на движение, поради причини в процес на изясняване, блъска двама пешеходци – на 25 г. и  на 34 г. Вследствие на инцидента 25-годишният мъж е настанен за лечение с фрактура на ляв крак и контузия на глава, а 34-годишният – с фрактура на лицеви кости, луксация на рамо и сътресение на мозъка, няма опасност за живота на двамата. По случая е образувано досъдебно производство.

- На 04.10. т.г., около 14:00 часа, в с. Белоградец, е възникнало ПТП. 75-годишният водач на л.а. «Ауди» Й.Й. от с. Момчилово, по време на движение, поради отвличане на вниманието, губи контрол над МПС и се блъска в бетонен стълб. Вследствие на инцидента жена (64 г.), пътуваща в автомобила, получава контузия на гръден кош, прегледана е и освободена, без опасност за живота. 


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 06.10. т.г., около 13:50 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от къща, намираща се в с. Болярци. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е умишлено запален огън. Унищожени са мебели и моторен трион, опушени са 60 кв. м стени.

На 06 и 07.10. т.г., са постъпили два сигнала за пожари в ПВЦ контейнери, намиращи се във Варна. Няма пострадали хора. Причините за пожарите се изясняват. Унищожени са 2 контейнера за отпадъци.

- 5 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и в дънер на дърво, в отпадъци и в сметище;

- 6 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 07 октомври 2019 | 12:00