МВР

ОД Варна

 

14 октомври 2020

19-годишен мъж от с. Горен чифлик е установен като извършител на кражба на два леки автомобила

7 лица са задържани при специализирана полицейска операцията във Варненско

В хода на специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната  престъпност, провела се на територията на община Долни чифлик, под наблюдението на прокуратурата, е установен извършителят на две кражби на леки автомобили, извършени в с. Горен чифлик през изминалата седмица. Извършителят е на 19 години, местен жител, добре известен на органите на реда. По случаите има образувани досъдебни производства, работата по документиране на престъпленията продължава.
По време на операцията са образувани три бързи полицейски производства – за управление на МПС без свидетелство за правоспособност и в срок на изтърпяване на административно наказание, за управление на автомобил след употреба на алкохол с концентрация от 1,8 промила в издишания въздух и за притежание на наркотично вещество – марихуана (0,03 гр.). Образувана е преписка срещу малолетен ученик от с. Старо Оряхово, извършил кражбата на мобилен телефон.
Проверените по време на специализираната операция лица са 587, проверените автомобили са 349. Задържани са общо 7 души.  Установени са 45 нарушения на ЗДвП, взето е отношение във всички случаи.

Изображения

 14 октомври 2020 | 11:13