МВР

ОД Велико Търново

 

Мобилни полицейски екипи помагат за решаване на проблеми в малките населени места в област В. Търново

С разпореждане на главния секретар на МВР от месец ноември миналата година са сформирани мобилни екипи от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и  „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОДМВР – В. Търново, които ежемесечно посещават малките населени места в област В. Търново, в които няма постоянно полицейски инспектори. Те осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт по предварително изготвен график. Целта е хората да имат възможност пряко да информират полицейските служители за нарушения на обществения ред, Закона за движение по пътищата, извършени престъпления и случаи, за които е необходима намесата на други компетентни институции.  
Графикът за тези срещи предварително се оповестява на интернет страницата на ОДМВР – В. Търново и на видно място в съответното населено място.
От началото на 2018 г. на територията на ОДМВР – В. Търново са проведени 34 такива срещи, при които са получени 2 сигнала, касаещи нарушения на Закона за движение по пътищата и два сигнала за извършени престъпления, по всички е взето необходимото отношение. Случаи на нарушаване на обществения ред няма. Получени са и 8 сигнала, чието разрешаване е от компетенцията на други институции. Подателите на тези сигнали са били подробно информирани към кого трябва да се обърнат, като в същото време полицейски служители от съответното полицейско управление са изпратили сигнално писмо до съответните институции с конкретния проблем.

Графиците за посещение в малките населени места в област В. Търново се публикуват в интернет страницата на ОДМВР – В. Търново, в раздел „Полезна информация“.

april2018

19 апр 2018

Близо 4 килограма марихуана са иззети на територията на РУ Павликени при специализирана операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР Велико Търново

В РУ Павликени са започнати две бързи производства

На 12.04.2018г. в 12:20ч. на пътя между градовете Бяла черква и Павликени е спрян л.а. Мерцедес с търновска регистрация. Автомобилът е управляван от собственика Й.Х. на 58 години от с. Патреш.  В багажника са намерени четири пакета с плодни и цветни връхчета канабис с общо тегло 36 грама. Извършена е и проверка с техническо средство, което отчита употреба на наркотични вещества от водача на превозното средство.
С разрешение на Районен съд гр. Павликени е извършено претърсване в имота, ползван от Й.Х. в с. Патреш. Иззети са осем полиетиленови пликчета листна маса, плодни и цветни връхчета канабис; четири трилитрови стъклени буркана и три по-малки, също съдържащи канабис; 17 хартиени плика и два кашона канабис. Общото тегло на иззетия наркотик е 3, 786 кг.
Й.Х., който е осъждан за вещно укривателство през 2003г. от съда в гр. Плевен, е задържан за срок до 24 часа. Срещу него са образувани две бързи производства – за шофиране след употреба на наркотични вещества по чл. 343б, ал.3 от НК, и за държане на наркотици – престъпление по чл. 354а, ал. 5 от НК.


13 апр 2018

Криминалисти от ОДМВР - В. Търново участваха при задържането на трима мъже за телефонни измами, извършени на територята на Ст. Загора

На 28 март на територията на Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами на територията на страната. В акцията са участвали служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ -  ОДМВР – Стара Загора и служители на ОДМВР - Велико Търново.
В хода на операцията, около 16.40 часа в близост до село Кавлак, община Стражица,  бил задържан 64-годишен мъж от Стара Загора. У него криминалистите открили 24 544 лв., получени при извършена телефонна измама в населено място на територията на област Бургас. Установено било, че мъжът е участвал при извършването на престъплението в ролята на „куриер“. Същия ден, в Русе, на ГКПП- Дунав мост, при влизане в  страната ни от Румъния, били заловени двама мъже - на 41 г. и на 30 г., от Горна Оряховица. При проведените процесуално-следствени действия в автомобила, с който са се придвижвали, и на два адреса в Горна Оряховица, служителите на реда намерили мобилни телефони, сим-карти и 17 800 лева. От проведеното до момента разследване е изяснено, че мъжете са извършители и на други три телефонни измами през тази година на територията на Стара Загора. Общият размер на отнетите суми при извършените престъпления достига 19770 лв., по случаите са образувани досъдебни производства.
Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. С постановление на Районната прокуратура в Стара Загора на 41-годишния мъж мярката за задържане е удължена за 72 часа.
Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на тримата продължава под ръководството на Районната прокуратура – Стара Загора.

30 мар 2018

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача