МВР

ОД Велико Търново

 

13 дек 2019

Предприети мерки по издаване на български лични документи - 13.12.2019 г.

Уважаеми граждани, уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР - В. Търново имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената на БДС  на територията на областта.
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и с цел допринасяне за удобството на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.
Готовите документи се получават в звено БДС при ОДМВР - В. Търново, където е подадено заявлението.
В тази връзка е и предоставената по-горе информация за натовареността на отделните звена по районни управления.

Поделение

Брой приети заявления за издаване на документи за самоличност за периода

09-13 декември 2019 г.

ОДМВР – Велико Търново

Лични карти

Паспорти

СУМПС

сектор БДС- В. Търново

187

139

------

РУ Горна Оряховица

67

34

26

РУ Елена

7

9

4

РУ Павликени

15

13

10

РУ Полски Тръмбеш

9

3

3

РУ Свищов

49

20

18

РУ Стражица

13

5

2

ОБЩО:

344

223

63

РД „ПБЗН“ – В. Търново с награда от конкурс за добри практики

РД „ПБЗН“ – В. Търново спечели грамота в конкурс за добри практики и иновации от дейността на администрацията, организиран от Института по публична администрация към Министерски съвет. Грамотата бе връчена днес на специална церемония в София на комисар Красимир Кръстев от изпълнителния директор на Института.
Конкурсът се провежда в 3 категории – Управление на хората, Технологични решения и Социална отговорност. Регионалната дирекция на пожарната във В. Търново участва в категорията „Социална отговорност“, с практиката Изграждане на „Площадка за пожарна безопасност“ в Центровете за превенция и спорт в малките населени места в Област Велико Търново.
Целта е да се насърчат администрациите, които прилагат добри и иновативни практики да споделят своите успехи и така добрите решения и практики да се превърнат в общодостъпни инструменти за постигане на по-високо качество в административната дейност.
„Участието ни бе мотивирано не само от желанието ни популяризираме работата на дирекцията в сферата на превенцията и работата с деца и да стимулираме служителите да продължават да работят със същото усърдие и мотивация за изграждане на знания и умения у децата и младежите за правилно поведение и защита при бедствия“, каза комисар Красимир Кръстев – директор на РДПБЗН – Велико Търново. Той благодари на партньорите си - Община Велико Търново, Сдружение "Св. Иван Рилски", с Балван, ОДМВР – В. Търново и Съюза на пивоварите.

IMG-cb03c2d86eb63e56541b7c7c0fd3683b-V IMG-f8c192cb9076b2fa7e95b93877d0a4dc-V

13 дек 2019

Коледно издание 2019 на Националната благотворителна кампания на МВР

По традиция, изградена през последните 16 години, в навечерието на Коледа Министерството на вътрешните работи инициира набиране на средства във връзка с целогодишно провежданата Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Дарителската инициатива под патронажа на министъра на вътрешните работи бе създадена, за да донесе светлина в живота на поразително смела група деца, изпитали тежката промяна от загубата на родител.
Признателни сме на всички, които през годините с готовност застават до нас и безкористно ни подкрепят в мисията да съхраним паметта на полицаите и пожарникарите, загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг, и да бъдем опора за техните момичета и момчета.
Каузата ни не би имала успех без силата на медиите да ангажират и вдъхновят за добри дела. Вярваме, че с тяхна помощ апелът ни ще достигне до повече хора, за да претворим заедно великодушието в действие.

mvr_1866_collage

13 дек 2019

Полицаи запознаха ученици с явлението „Активен стрелец“

Полицейски служители от ОДМВР – В. Търново проведоха лекция – беседа на тема „Активен стрелец“. Инициативата се проведе в часа на класа вчера, със седмокласници от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във В. Търново. Учениците бяха запознати първо с явлението „активен стрелец“, при което въоръжено лице застрашава живота на околните. Беседата включваше и история на явлението, психологически профил на извършителя, начини на действие и предприемане на необходимите мерки за безопасност.
Полицейските служители дадоха примери от реалния живот с подобни инциденти регистрирани в годините назад в България и останалите страни в света.
Те показаха нагледно как са облечени полицейските служители, които първо реагират на такъв сигнал и отиват на местопроизшествието, както и облеклото на специализираните екипи, които отиват на сигнала след това и участват в обезвреждането на извършителя.

DSC_0010 DSC_0007

13 дек 2019

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача