МВР

ОД Велико Търново

 

04 юни 2020

Призив

 

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им.
До края 2020 г. в област Велико Търново предстои подмяната на приблизително 14 317 лични карти, 7 468 паспорта и на 9 509 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишета БДС е възможно образуване на опашки от граждани.
В тази връзка жителите на област Велико Търново могат да подменят документите си за самоличност и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Жителите на област Велико Търново могат да подадат заявление за издаване на лична карта, паспорт, подмяна на СУМПС и дубликат на СУМПС, преди изтичане на срока им на валидност във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на област Велико Търново.
Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.
ОДМВР – Велико Търново може да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и др.

Благодарим Ви за разбирането!

 

Четириногият полицай Норд и неговият водач гостуваха на деца от детска градина „Иванка Ботева“

Полицейското куче Норд гостува днес на малчуганите от детска градина „Иванка Ботева“ в областния град. Децата се запознаха с ролята на четириногите в работата на полицейските служители, на каква възраст започват да се обучават, какви команди изпълняват, как преминава един обикновен ден за четириногият полицай и как той също в един момент се пенсионира. След това те научиха какъв е правилният подход към чуждо и непознато куче, за да се избегнат инциденти.
Вниманието им бе заострено и към отличителните знаци на полицейските патрулни автомобили, звуковите и светлинни сигнали и кога те се използват.  Децата разгледаха особеностите на полицейската униформа и помощните средства, които  униформените носят и използват ежедневно. Особен интерес проявиха към белезниците и с радост и гордост позираха за снимки с тях.
DSC_0011 DSC_0016 DSC_0019 DSC_0030 DSC_0038 DSC_0046 DSC_0054

25 сеп 2020

1295 автомобила са проверени по време на кампанията ROADPOL на територията на ОДМВР – В. Търново, установени са 89 нарушения

Кампанията се проведе в периода 16-22 септември под мотото „Остани жив! Пази живота!“. Проверките бяха насочени основно към използването на обезопасителни средства в автомобилите, устройството „свободни ръце“ и детски обезопасителни системи. Проверени са общо 1295 превозни средства на 230 места за проверки в областта. Общият брой на установените нарушения е 89. От тях 45 са извършени от водачите и 44 от пътници в автомобилите. Установени са 10 нарушения, свързани с разсейване на водачите. 20 са използвали мобилни телефони без устройството „свободни ръце“. Без защитна каска е установен един водач. В хода на кампанията са разкрити 3 престъпления и едно издирвано лице.
На 17 септември на площадките за пътна и пожарна безопасност в с. Балван се проведоха практически занятия с деца от Центъра за работа с деца в селото. Беседи с ученици, относно пътната безопасност се проведоха на територията на всички РУ при ОДМВР – В. Търново.Текат специализирани полицейски операции за осигуряване на активно присъствие на пътя, с цел недопускане на тежки пътни инциденти на територията на областта.  До края на октомври продължава и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

24 сеп 2020

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача