МВР

ОД Велико Търново

 

16 фев 2018

Служители на полицейското управление в Г. Оряховица неутрализираха престъпно дуо, занимавало се с кражби от магазини.

След проведена специализирана полицейска операция вчера е задържан 20-годишен мъж и 16-годшният му приятел и двамата от железничарския град. От проведените до момента оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установено, че двамата в различни съучастия, в периода от месец май 2017 г. до 4 февруари тази година са извършили общо 6 взломни кражби на цигари, алкохол и пари от магазини в Г. Оряховица. Вчера 16-годишния е привлечен, като обвиняем. Направил е пълни самопризнания. Наложена му е мярка за неотклонение «надзор на инспектор Детска педагогическа стая», а Н. Ц. е задържан с полицейска мярка до 24. Работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.

Шестима мъже са задържани за телефонна измама на 22-годишна столичанка

Операцията е реализирана от служители на ГДНП, ОДМВР – Велико Търново, Габрово и СДВР под надзора на СРП; още четирима мъже са задържани за измами във Враца и в Стара Загора

Шестима мъже са задържани за телефонни измами по време на специализирана полицейска операция на служители от Сектор „Измами“ при ГДНП и областните дирекции на МВР във Велико Търново, Габрово и СДВР, под надзора на Софийската районна прокуратура. Полицейските действия са проведени на 31 януари на територията на столицата и севлиевското с.Батошево.
Четирима мъже - Д. А. /43г./, И. И. /37 г./, Й. Б. /44 г./ и Я. Т. /27 г./, за които има данни, че са фактическите извършители, са задържани на адрес в с. Батошево, област Габрово. Всички те са от гр. Левски, криминално проявени с множество регистрации за измами, трима от тях са и осъждани. Задържането им е осъществено непосредствено след телефонна измама, за която е образувано досъдебно производство в столичното Първо РУ. Жертва е била 22-годишна жена от София, на която е наредено да изхвърли наличните си средства през балкона на жилището си под предлог „съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция за задържане на телефонни измамници“.
Другите двама от мъжете - Т. В. /25 г./, куриер и Г. Г. /36 г./, негов шофьор, са задържани в столицата в момент на вземане на плика с парите от телефонна измама.
По време на процесуално-следствените действия на адреса, обитаван от извършителите в с. Батошево, са открити и иззети множество мобилни телефони и СИМ-карти, батерии, зарядни устройства и други вещи, които имат отношение към престъпната им дейност. Работата по изясняване на случая продължава.
Д. А., И. И. и Т. В. са привлечени като обвиняеми по образувано в столичното Първо РУ досъдебно производство. С постановление на прокурор от СРП Д.А. и И. И. са задържани за срок до 72 часа, като утре, 3 февруари в СРС предстои разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка  „задържане под стража“. На Т. В. е наложена мярка „парична гаранция“.
Междувременно, при полицейски действия във Враца и Стара Загора също бяха задържани общо четирима мъже, съпричастни към телефонни измами. Двамата мъже от врачанското с. Крива бара са арестувани за участие в измамна схема. Разследването започнало миналата седмица, след подаден сигнал от възрастна жена, станала жертва на същия сценарий за помощ при полицейска операция и оставила в подлеза на града 830 долара, 55 евро и 220 лева. Злосторниците били установени благодарение и на съдействието на тяхната жертва. Работата по случая продължава.
В Стара Загора, в полицейския арест са задържани  двама мъже, за които е установено, че са част от схема за измами. До залавянето им се стигнало след подадени сигнали на 11  и 25 януари на територията на Второ РУ в града от две възрастни жени. Те съобщили пред униформените, че били въведени в  заблуждение, че помагат на полицията. По позната схема измамниците им отнели общо 9845 лева. От проведените оперативно-издирвателни действия от служители на ОДМВР – Стара Загора и Второ РУ – Стара Загора  двамата извършители на престъпленията са установени – мъже на по 41 г., от Варна. Те са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.  Образувани са досъдебни производства. Работата по случаите продължава.

02 фев 2018

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача