МВР

ОД Велико Търново

 

Малчугани от детски център „Роси“ гостуваха в Областната дирекция на МВР

Момичета и момчета на различна възраст от детски център „Роси“ във В. Търново гостуваха на експертите в местното полицейско управление. Те им разказаха как се извършват регистрации на извършители на престъпления, показаха им нагледно как се свалят отпечатъци и дори всеки от тях отнесе за спомен със себе си картонче с отпечатък на показалеца си. Особен интерес предизвика стаята за оформяне на документи на задържани граждани. Искрено любопитство малчуганите проявиха към белезниците и местата за задържане на закононарушители.
След това в парк „Марно поле“  се срещнаха с четириногите полицаи. Истинско възхищение у децата предизвика новото попълнение сред тях - двумесечния Гард.  Отблизо видяха и патрулния автомобил.
Щастливи от поредната среща с полицейските служители и техните четириноги помощници на изпроводяк си на правиха обща снимка за спомен.

DSC_0124 DSC_0128   DSC_0139 DSC_0143    DSC_0146 DSC_0154

10 юли 2019

Великотърновски криминалисти иззеха две инсталации за отглеждане на марихуана, над 40 кг. канабис и близо 300 саксии с растения.

Вчера при проведена специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества, на територията на РУ – В. Търново и Г. Оряховица от служиjели на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – В. Търново и РУ – В. Търново са извършени претърсвания на имоти във В. Търново, Г. Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене и два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишен мъж от В. Търново, неизвестен до момента на полицията. В жилище в областния град полицейските служители се натъкнали на инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В стопанска постройка към имот в с. Шемшево е намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения, с тегло на листната маса 35 кг. и 1300 грама изсушени глави тревиста маса. Обитателят на имотите е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по документирането му продължава.
DSC02500 DSC02502

09 юли 2019

Директорът на ОДМВР – В. Търново ст. комисар Димитър Машов и директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев с награди от министър Маринов

В навечерието на 140-ата годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов и директорът на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев бяха отличени за доказан висок професионализъм в служба на закона които с „Почетен знак“ на МВР  II степен .
На тържествената церемония министърът на вътрешните работи Младен Маринов благодари сърдечно на колегите си за готовността, постоянството и вярната служба и за отговорния избор да са част от МВР. По думите му, тази годишнина е събрала в себе си опита и труда на поколения наши колеги, а наша мисия е да съхраним и надградим постигнатото от тях в защита на сигурността на обществото. Не мога да Ви обещая, че ще става по-лесно, но Ви обещавам воля и подкрепа в трудностите и риска, които съпътстват безкомпромисното прилагане на закона, заяви още в приветственото си слово вътрешният министър.
Церемонията по награждаване на служители от МВР, състояла се в  тържествената зала на Централния военен клуб, уважиха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри от кабинета, посланици, аташета по вътрешните работи на страните членки на ЕС и на други държави партньори, бивши ръководни служители на министерството.
Поздравителни адреси бяха получени от министър-председателя Бойко Борисов и президента Румен Радев.

190704_nagradi_mvr-18 190704_nagradi_mvr-7    190704_nagradi_mvr-47 190704_nagradi_mvr-44   190704_nagradi_mvr-41

05 юли 2019

ЗА ОД НА МВР ВЕЛИКО ТЪРНОВО

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

Профил на купувача