МВР

ОД Велико Търново

 

Новини

Предприети мерки по издаване на български лични документи - 17.01.2020 г.

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

През 2020 г. и 2021 г. се очаква личните документи на много граждани да изтекат и да се наложи подновяването им.
До края 2020 г. в област Велико Търново предстои подмяната на приблизително 32 000 лични карти, 1300 паспорта и на 17 200 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Това означава, че пред гишета БДС е възможно образуване на опашки от граждани.
В тази връзка жителите на област Велико Търново могат да подменят документите си за самоличност и преди изтичане срока им на валидност. Към момента няма опашки и гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звената БДС сега. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга.
Жителите на област Велико Търново могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт във всички звена БДС при РУ на МВР на територията на област Велико Търново.
Заявления за издаване на документи за самоличност могат да бъдат подадени и чрез електронните административни услуги „Издаване на лични карти на български граждани“ и „Издаване на паспорти на български граждани“.
ОДМВР – Велико Търново може да осъществи прием на заявления за издаване на български лични документи (лична карта и/или паспорт) по постъпили искания за организиран прием на заявления от държавни институции, общински администрации, кметства и др.

Всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР - В. Търново имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената на БДС  на територията на областта.
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и с цел допринасяне за удобството на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.
Готовите документи се получават в звено БДС при ОДМВР - В. Търново, където е подадено заявлението.
В тази връзка е и предоставената по-долу информация за натовареността на отделните звена по районни управления.

Поделение

Брой приети заявления за издаване на документи за самоличност за периода

13-17 януари 2020 г.

ОДМВР – Велико Търново

Лични карти

Паспорти

СУМПС

сектор БДС- В. Търново

321

269

------

РУ Горна Оряховица

109

73

42

РУ Елена

22

7

12

РУ Павликени

36

27

21

РУ Полски Тръмбеш

17

20

4

РУ Свищов

77

59

27

РУ Стражица

16

5

6

Общо:

598

460

112

17 яну 2020

Великотърновски пожарникар бе обявен за подгласник в класацията на МВР „Спортист на годината“

Младши инспектор Любомир Кралев, водач на специален автомобил и пожарникар в РС „ПБЗН“ – В. Търново е сред отличените спортисти, треньори и деятели на спорта в МВР. Признанието той е заслужил, след завоювана титла на Европейско полицейско първенство по тенис на маса.
Церемонията по награждаването на изявените спортисти на МВР се проведе вчера в Министерството на вътрешните работи. Наградите връчиха министър Младен Маринов, министър Красен Кралев.
Събитието уважиха още  заместник – министъра на МВР Милко Бернер, главният секретар на МВР и председател на Спортната асоциация главен комисар Ивайло Иванов, заместникът му главен комисар Георги Арабаджиев, директорите на ГДНП, ГДПБЗН и СДВР и ректорът на Академията на МВР старши комисар проф. дн Любомир Тимчев.
p1320502 IMG-56fc784723a7cf261794e0663bec89bb-V p1320437 17a15d5dd4fdc45dcb7d018a4ae4c2280 p1320430

17 яну 2020

ГДБОП предупреждава за активна СПАМ атака

Към потребителите - Не отваряйте съобщенията, директно ги изтривайте! Целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства

ГДБОП предупреждава за активна СПАМ атака спрямо гражданите, а целта е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства. Както и при предишни подобни атаки, се използва името на държавна институция  - в случая Министерството на вътрешните работи.  Съобщенията се изпращат от електронен пощенски адрес: [email protected], наименован „Пътна полиция МВР“,  и съдържат прикачен файл, за който се претендира, че е електронен ФИШ от КАТ или призовка за извършено друго нарушение по Закона за движение по пътищата.
МВР напомня, че такава практика не съществува и всяко едно електронно съобщение следва да бъде разглеждано от получателите му като измамно. Затова – не го отваряйте и директно го изтрийте.
От специализиран отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП посочват, че в днешни дни СПАМ кампаниите излизат от обичайната си цел: разпращане на непоискани търговски съобщения с рекламна цел и придобиват вид на кибератаки, които целят заразяване на устройства на крайните интернет потребители. Сигнализират още и за други СПАМ атаки, при които получателите вече биват изнудвани да заплащат определени суми пари в крипто валута. Откупът се изисква, за да не бъдат разпространени нецензурирани снимки на получилите на съобщението.
Ежемесечно се извършват съвместни действия с големите интернет доставчици в страната за филтрация на подобни атаки, но при смяна на източника на атаката има период, в който тя е активна и достига до интернет потребителите, до които е била адресирана.  

15 яну 2020

Предприети мерки по издаване на български лични документи - 10.01.2020 г.

Уважаеми граждани, уведомяваме Ви, че всички лица с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР - В. Търново имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената на БДС  на територията на областта.
Мярката е с цел облекчаване на по-натоварените звена БДС, както и с цел допринасяне за удобството на гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.
Готовите документи се получават в звено БДС при ОДМВР - В. Търново, където е подадено заявлението.
В тази връзка е и предоставената по-долу информация за натовареността на отделните звена по районни управления.

Поделение

Брой приети заявления за издаване на документи за самоличност за периода

02-10 януари 2020 г.

ОДМВР – Велико Търново

Лични карти

Паспорти

СУМПС

сектор БДС- В. Търново

477

374

------

РУ Горна Оряховица

162

123

58

РУ Елена

29

14

16

РУ Павликени

60

36

14

РУ Полски Тръмбеш

27

18

15

РУ Свищов

107

98

40

РУ Стражица

24

23

2

Общо:

886

686

145

 

10 яну 2020

Старши комисар Машов се включи в ритуалите за Богоявление

Празникът започна сутринта с Водосвет и Света литургия в катедралния храм „Рождество Богородично“ във В. Търново. На площад „Цар Асен I“ великотърновският митрополит Григорий освети бойните знамена на НВУ „Васил Левски“ и на структурите на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. След това шествието се отправи към Владишкия мост, от където по традиция бе хвърлен богоявленският кръст. Той бе изваден от 38-годишен великотърновец, който за първи път участва в ритуала.
В празничните прояви се включиха още  кметът на В. Търново инж. Даниел Панов, областният управител на В. Търново проф. д-р Любомира Попова, председателят на общинския съвет Венцислав Спирдонов, ректорът на НВУ Иван Маламов, народни представители, общински съветници и граждани.
DSC_0007 DSC_0012 DSC_0027 DSC_0037 DSC_0039

06 яну 2020