МВР

ОД Велико Търново

 

Новини

Започва прием на заявления за регистрационен номер по избор - 30.07.2019 г.

От 09,30 ч. до 11,50 ч. и от 13,00 ч. до 15,30 ч. на 30.07.2019 г. съгласно Заповед УРИ 366з-1933-01.09.2015 г. на Директора на ОДМВР – В. Търново, гражданите ще имат възможност да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от наличните в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново – група ВТ 7001 – 8000, серия КP, както следва: с четири еднакви цифри по чл. 26. т. 6 от Тарифа № 4 на МВР; комбинация от цифри по желание извън посочените в чл. 26. т. 6 и т.7 от Тарифа № 4 на МВР.
Заявленията се приемат в сектор „Пътна полиция“ до изчерпване на номерата от списъка или до приключване на серията.
Подробности за технологичния ред на подаването им може да видите в интернет страницата на ОДМВР – В. Търново, раздел „Услуги“, подраздел „Пътна полиция“. Телефон за справки – 062/662 254.

26 юли 2019

Кампанията „Безопасна ваканция“ продължава и в летните месеци

Мероприятията по кампанията за безопасна ваканция продължават активно и в летните месеци в малките населени места на община В. Търново. Тя се провежда съвместно от ОДМВР – В Търново и Община В. Търново.
Вчера и днес за пореден път деца от селата Малки чифлик, Балван, Ново село, Шемшево, Леденик, Пчелище, Самоводене, Ресен, Миндя, Присово, Къпиново, Церова кория, Килифарево и Дебелец и полицейски служители раздаваха флаери с препоръки по пътна безопасност на водачите на моторни превозни средства.

Продължава и работата с подрастващите. Пътни полицаи провеждат лекции и беседи с малчуганите, включени в проекта „Лятна детска полицейска академия“. Ежеседмично се провеждат и практическите занимания на площадката за пътна безопасност в с. Балван с малчугани от различните населени места в общината.

DSCF4147 DSCF4135     DSCF4133 DSCF4142   DSCF4146

26 юли 2019

Служители от ОДМВР – В. Търново проведоха теоретични и практични занимания с деца от 6 населени места в община В. Търново

В рамките на инициативата Лятна детска полицейска академия 2019 г.

Само за ден служители от различни структури на ОДМВР – В. Търново проведоха теоретични и практични занимания с деца от селата Арбанаси, Шереметя, Малки чифлик, Присово, Пчелище и гр. Дебелец.
Заниманията, в рамките на инициативата Лятна детска полицейска академия започнаха сутринта на специализираната площадка по пътна безопасност в с. Балван. Там малчугани от селата Малки чифлик, Арбанаси и Шереметя си припомниха основните правила по пътната безопасност, безопасните места за игра и правилното возене в превозно средство. След това те имаха възможност да демонстрират майсторско управление на велосипед. Водач на служебно куче им разказа в кои случаи се прибягва до помощта на четириногите полицаи, как се обучават и как да реагират при нападение от бездомно куче на улицата.  Накрая малчуганите разгледаха отблизо оборудването на патрулния автомобил.   
След това полицейските екипи посетиха децата в селата Присово, Пчелище и гр. Дебелец. Там бяха проведени лекции, касаещи вредата от наркотичните вещества и как да разпознават различните видове наркотици, действия при бедствия и аварии и си припомниха телефона за спешни повиквания, при какви случаи се използва и как трябва да се формулира съобщението, за да бъде максимално точно и ясно, припомнени бяха и правата и задълженията на подрастващите, като беше акцентирано върху управлението на превозни средства от непълнолетни и спазването на вечерния час. И там децата се запознаха с работата на служебното куче и оборудването на патрулния автомобил.  
DSC_0006 DSC_0007      DSC_0021 DSC_0029       DSC_0043 DSC_0047       DSC_0056 DSC_0001       DSC_0020 DSC_0026        DSC_0063

16 юли 2019

Малчугани от детски център „Роси“ гостуваха в Областната дирекция на МВР

Момичета и момчета на различна възраст от детски център „Роси“ във В. Търново гостуваха на експертите в местното полицейско управление. Те им разказаха как се извършват регистрации на извършители на престъпления, показаха им нагледно как се свалят отпечатъци и дори всеки от тях отнесе за спомен със себе си картонче с отпечатък на показалеца си. Особен интерес предизвика стаята за оформяне на документи на задържани граждани. Искрено любопитство малчуганите проявиха към белезниците и местата за задържане на закононарушители.
След това в парк „Марно поле“  се срещнаха с четириногите полицаи. Истинско възхищение у децата предизвика новото попълнение сред тях - двумесечния Гард.  Отблизо видяха и патрулния автомобил.
Щастливи от поредната среща с полицейските служители и техните четириноги помощници на изпроводяк си на правиха обща снимка за спомен.

DSC_0124 DSC_0128   DSC_0139 DSC_0143    DSC_0146 DSC_0154

10 юли 2019

Великотърновски криминалисти иззеха две инсталации за отглеждане на марихуана, над 40 кг. канабис и близо 300 саксии с растения.

Вчера при проведена специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества, на територията на РУ – В. Търново и Г. Оряховица от служиjели на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – В. Търново и РУ – В. Търново са извършени претърсвания на имоти във В. Търново, Г. Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене и два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишен мъж от В. Търново, неизвестен до момента на полицията. В жилище в областния град полицейските служители се натъкнали на инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В стопанска постройка към имот в с. Шемшево е намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения, с тегло на листната маса 35 кг. и 1300 грама изсушени глави тревиста маса. Обитателят на имотите е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по документирането му продължава.
DSC02500 DSC02502

09 юли 2019