МВР

ОД Велико Търново

 

03 септември 2019

В истински спортен празник се превърна закриването на кампания по пътна и пожарна безопасност в община В. Търново

С общинско състезание по пътна и пожарна безопасност днес официално бе закрита кампанията на община В. Търново „Пазете децата на пътя“. Инициативата се проведе в с. Балван. Участие в нея взеха деца от центровете за работа с деца на територията на община В. Търново. Те демонстрираха знания и умения, придобити по време на кампанията, като показаха завидни резултати при решаването на тестове по пожарна и пътна безопасност, а след това и при приложното управление на велосипед и гасене на пожар и спасяване на пострадал по алпийски способ. За доброто си представяне малчуганите получиха грамоти и награди. Демонстрациите бяха направени на площадките за пътна и пожарна безопасност в с. Балван и бяха съпътствани с музика, танци и стихотворения.
Кампанията стартира в края на месец май. Тя е съвместна инициатива на ОДМВР – В. Търново и Община В. Търново.
По този повод директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов получи почетен плакет от Съюза на българските автомобилисти.
Гости на празника бяха заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ старши комисар Благородна Макева, инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ при ГДНП, инспектор Боряна Томова от сектор „Контингент и превенция“ при ГДНП, комисар Илия Георгиев, началник отдел „Превантивна дейност“, гл.инсп. Стефан Стефанов, началник сектор „Публична осведоменост“ при ГД „ПБЗН“, директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов, началникът на РС „ПБЗН“ – В. Търново гл. инсп. Пламен Иванов, полицейски служители и служители от РД „ПБЗН“ – В. Търново, кметът на община В. Търново инж. Даниел Панов, заместник областният управител Ивета Кабакчиева, Ивана Радомирова от Съюза на пивоварите в България, Благовеста Факирова, председател на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, представители на агенции, кметове и кметски наместници.
Гостите приветстваха организаторите и участниците за добрата инициатива и изразиха надежда от следващата година тя да бъде приложена в повече населени места в страната. Те зарадваха децата с подаръци и лакомства и им пожелаха успешна и безопасна учебна година.

DSC_0011 DSC_0031     DSC_0039 DSC_0042     DSC_0066     DSC_0063   DSC_0110 DSC_0120   DSC_0125 DSC_0139    DSC_0140 DSC_0101   DSC_0085 DSC_0080   DSC_0153 DSC_0136   DSC_0171

Изображения

 03 септември 2019 | 15:44