МВР

ОД Видин

 

19 апр 2018

145 нарушения установили пътните полицаи в област Видин при 24-часовата операция за контрол на скоростта

От 6.00 часа вчера до 6.00 часа тази сутрин на територията на област Видин бе проведена операция «24 часа контрол на скоростта».

В проверките участваха девет пътни полицаи, точките за контрол в региона бяха 18, съобразени по време и място с интензивността на движението.

С технически средства униформените установиха 145 нарушения на скоростта – 136 от тях през светлата част на денонощитето, а девет през нощта.

В хода на операцията има засечени 42 случая на превишаване на скоростта в населени места.

При проверките, контролиращите установили и други 16 нарушения на различни разпоредби на Закона за движение по пътищата, по които е взето административно отношение.

Операцията за контрол на скорстните режими, организирана по линия на TISPOL, целеше намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране. През последното денонощие на територията на Видинска област няма регистрирани тежки пътни произшествия.

 

От сектор «Пътна полиция» - Видин отново напомнят: Шофирайте внимателно, бъдете дисциплинирани и стриктно спазвайте правилата и разпоредите на закона.

Бзопасността по пътищата зависи от поведението на всички участници в двежението!

График за срещи и прием на граждани от мобилен екип от служители от ОДМВР-Видин през месец април 2018 г.

Във връзка с утвърден график от директора на ОД МВР-Видин през месец април 2018 г. мобилен екип, включващ служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посети малки населени места и проведе срещи с представители на местната власт и жители по въпросите на сигурността и реда, както следва:

18.04.2018 г. - община Ружинци: 10.00 часа – село Динково; 11.00 часа – село Тополовец.

18.04.2018 г.община Белоградчик: 12.00 часа – село Боровица; 14.00 часа – село Праужда; 15.00 часа – село Крачимир; 16.00 часа – село Стакевци.

25.04.2018 г. община Макреш:  10.00 часа – село Вълчек; 11.00 часа – село Толовица; 12.00 часа – село Раковица; 13.00 часа – село Подгоре.

25.04.2018 г. община Кула:  15.00 часа – село Извор махала; 16.00 часа – село Полетковци.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, които обслужват съответния район. На  тези ежемесечни срещи на гражданите и представителите на местната власт се дава възможност да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата, за нарушения на обществения ред и за извършени престъпления, както и за сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.

18 апр 2018

24 часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта ще се проведе на територията на цялата страна от 6 часа на 18 април до 6 часа на 19 април

Операцията е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и носи името „24 часа контрол на скоростта". Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране. В рамките й екипите на „Пътна полиция“ ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за нарушения на скоростните режими.

Точките за контрол на скоростта на територията на област Видин ще бъдат съобразени по време и място с интензивността на движението - в участъците по пътищата, където има условия за управление на МПС с висока скорост, в районите около училища и детски градини. При проверките пътните полицаи ще използват наличните технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

 

***

При проведената през месец април 2017 г.  24 часова операция за контрол на скоростта по пътищата в област Видин участваха осем пътни полицаи, а местата за контрол бяха 19. С мобилни технически средства униформените за едно денонощие засякоха 72 нарушения на скоростта – 63 от тях през светлата част на денонощитето, а 9 през нощта.

Превишената и несъобразена с пътните условия скорост остава най-честото нарушение, извършвано от водачи на моторни превозни средства в област Видин. През януари, февруари и март 2018 г. регистрираните случаи на превишена скорост са 2501, за които пътните полицаи съставили пет акта и 2496 електронни фиша.

17 апр 2018

Видинските полицаи с призови места на Републиканския преглед по стрелкова подготовка за служители на МВР – зона Враца

Първите места в крайното отборно класиране на надпреварата спечелиха отбор – жени и отбор – мъже на ОД МВР- Видин.

При индивидуалните участия видинските стрелци грабнаха един сребърен и два бронзови медала. Разследващ полицай Соня Стефанова спечели второто място, а младши инспектор Светослава Йонова се нареди трета в индивидуалното класиране при жените. Точният мерник на главен инспектор Тихомир Георгиев от Участък Полиция - Брегово го нареди на трето място при мъжете.

Републиканският преглед по стрелкова подготовка за служители, организиран от Спортната асоциация на МВР, бе проведен на 13 април във Враца. Участваха 12 отбора от териториални структури на вътрешното министерство в Северозападна България – Враца, Монтана и Видин.

16 апр 2018

Видинските огнеборци отбелязаха 140-та годишнина от създаването на първото организирано звено за гасене на пожари в крайдунавския град

От името на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главен комисар Николай Николов – директор на ГД ПБЗН поздрави видинските пожарникари и спасители по случай юбилея на местната служба

С водосвет, отслужен от Видинския митрополит Даниил и освещаване на представителното знаме на огнеборците, започна днес честването на 140-та годишнина от създаването на местната пожарна служба. Знамето, изработено за днешния юбилей, символизира професионалната идентичност и историята на пожароспасителното дело в крайдунавския град. Ученици от художествената паралелка на СУ “Св. Св. Кирил и Методий” дариха на видинските огнеборци икона на свети пророк Илия - покровител на огъня и гръмотевиците, и закрилник на пожарникарите.

Личните поздравления  и пожелания за здраве и благополучие от премиера и вътрешния министър, предаде на видинските служители директорът на ГДПБЗН-МВР. В дните, когато се полагали основите на Третата българска държава, във Видин е била създадена една от първите пожарни команди в страната. За 140 години са били спасени стотици човешки животи и предотвратени огромни щети, посочи в словото си главен комисар Николай Николов. Дано иконата на Св. пророк Илия Ви закриля, пазете знамето си чисто и неопетнено. Вие сте сигурните защитници на жителите на Видин и областта, каза още директорът на ГДПБЗН.

По случай годишнината 16 служители на РДПБЗН-Видин са наградени с „Писмена похвала” от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР Младен Маринов и директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов.

За днешното честване, видинските пожарникари организираха фото конкурс на тема „По дълг и с искрена любов – 140 години вярна служба на хората”. На тържествената церемония 15 учасници получиха грамоти, а авторите на трите най-добри фотографии – парични награди.

Почетни плакети за съществен принос в развитието на пожарното дело във видинска област бяха връчени на огнебоци – ветерани.

Тържествата по случай годишнината на Видинската пожарна служба уважиха инж.Огнян Ценков – кмет на община Видин, Албена Георгиева – областен управител, народни преставители, главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН, колеги на огнеборците от Сърбия и Румъния, директори на териториални структури на МВР от Видин, Враца, Монтана и Плевен, представители на институциите и местната власт, журналисти и десетки жители на крайдунавския град.

***

Видинската пожарна служба е създадена броени дни след подписването на Санстефанския мирен договор. На 31 март 1878 г., в освободения Видин 50 представители на всички еснафи, избират първите общински съветници и кмет на града. Първенците вече имат идеи за управлението на града и на същата дата с “Протокол № 1 на Видински Общински Съветъ” приемат важни решения. Едното от тях гласи: “Да се назначат пожарникари за предпазване на града от пожари”. Така било поставено началото на организираното противопожарно дело в крайдунавския град.

 

13 апр 2018

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО