МВР

ОД Видин

 

03 яну 2019

20 000 къса цигари без бандерол иззели служители на РУ-Видин

По случая е образувано досъдебно производство, задържан е местен жител

На 2 януари, минути след 13 часа, в село Цар Симеоново униформените спрели лек автомобил „Пежо“ с видинска регистрация. Колата шофирал 46-годишен жител на областния град. При последвалата проверка в багажника на превозното средство полицаите открили четири кашона с общо 1000 кутии „Winston“ без бандерол. Тютюневите изделия били иззети, а мъжът задържан и приведен в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на проведени специализирани операции и проверки, насочени срещу ограничаване нивата на търговия с нередовна акцизна стока,  през 2018 г. на територията на област Видин полицейските служители са иззели общо 283 484 къса цигари, 508 кг нарязан тютюн и 2 578 литра алкохол без бандерол.

 

16 населени места ще посетят мобилните екипи на ОДМВР-Видин през месец януари 2019 г.

През януари мобилни екипи, включващи служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“  и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посетят населени места в общините Грамада, Димово, Видин, Ружинци, Белоградчик, Макреш и Кула.

 

График за срещите

 

8 януари 2019 г.

община Грамада

село Тошевци – 11 часа;

град Грамада  – 13 часа.

община Димово

село Острокапци – 15 часа;

село Рабиша – 16 часа.

 

15 януари 2019 г.

община Видин

село Плакудер – 10 часа;

село Динковица – 11 часа.

община Димово

село Карбинци – 13 часа; 

село Медовница – 15 часа.

 

22 януари 2019 г.

община Ружинци

село Гюргич – 11 часа;

село Плешивец – 12 часа;

община Белоградчик

село Боровица – 14 часа;

село Гранитово – 15 часа.

 

29 януари 2019 г.

община Макреш

село Подгоре – 10 часа;

село Раковица – 11 часа;

община Кула

село Старопатица – 13 часа;

село Коста Перчово – 15 часа.

 

02 яну 2019

Спортист №1 на Видин за 2018 г. е огнеборец от местната противопожарна служба

30-годишният Ивайло Красимиров Иванов постъпва на работа в РСПБЗН-Видин през 2012 година. По време на службата си три пъти е награждаван за висок професионализъм с „писмена похвала“ от директорите на ГДПБЗН-МВР и РДПБЗН-Видин. Активен спортист, той е един от изявените състезатели на видинския отбор по пожароприложен спорт. Участвал е в срещи на националния футболен отбор на МВР и е част от представителния отбор на ОДМВР-Видин "Видапол".
Преди дни Ивайло Иванов получи приза спортист №1 за 2018 година.
От 2014 г. той е капитан на мъжкия състав на ОФК „Бдин 1923“.  Дебютира за младежкия състав на клуба през 2005 г. Централен защитник, изиграл над 300 мача за родния си клуб, любимец на видинските привърженици. Обявен за най-добър централен защитник на Северозападната лига. Многократно е включван и в Националния аматьорски отбор на Република България. В най-тежките срещи е водил отбора към победа.
Кметът на Видин инж. Огнян Ценков лично връчи наградата на Иванов по време на традиционния Бал на спортиста.
Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин, също присъства на тържествената церемония по награждаване на най-добрите спортисти от крайдунавския град и лично награди двама от отличените.

 

 

 

20 дек 2018

Актуална информация за оперативната обстановка и пътнотранспортния травматизъм в региона бе представена на редовен месечен брифинг в ОДМВР-Видин

Комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция коментира резултатите от работата на служителите на реда. През месец ноември 2018 г. в ОДМВР-Видин са били регистрирани 95 криминални престъпления (спрямо 109 през ноември м.г.). Разкриваемостта през миналия месец е била в размер на 42.11% (при 31.19% за ноември м.г.).  Сред регистрираните през ноември криминални престъпления са 12 престъпления против собствеността, 6 кражби, една измама и 4 наркопрестъпления. Телефонни измами, грабежи, палежи и престъпни посегателства спрямо МПС през миналия месец не са били извършени. Установени са 79 лица – извършители на 78 престъпления (в т.ч. и на престъпления от предишни периоди).

От 1 януари до 30 ноември т.г. на територията на ОДМВР-Видин са регистрирани общо 1 104 криминални престъпления. За същия период на 2017 г. броят им е бил 1 096.  Разкриваемостта за 11-те месеца на 2018 г. е в размер на 62.41%. За същия период на миналата година е била в размер на 58.58%.

В резултат на активната работа по линия „Наркотици“ от януари до ноември в областната дирекция и трите районни управления са разследвани общо 50 досъдебни производства и 14 заявителски материала, свързани с отглеждане, притежание и разпространение на наркотични вещества. Към момента разкриваемостта при този вид престъпни деяния е 50%.  63-ма души са били задържани за престъпления свързани с наркотици от януари до ноември. Осем от тях са непълнолетни, другите са млади хора, предимно на възраст от 18 до 30 години.

През месец ноември 2018 г. на територията на област Видин са възникнали 43 пътнотранспортни произшествия. Девет от тях са били тежки. Загинали са четирима души, а девет са били ранени. При проверки в региона пътните полицаи установили за един месец общо 1589 нарушения и съставили 517 акта и 789 фиша.

Служителите от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция и районните управления на МВР във Видин, Белоградчик и Кула създадоха организация за активна превенция, обезпечаване на обществения ред и противодействие на престъпността в дните на предстоящите коледни и новогодишни празници, информира комисар Петров. Предприети са необходимите мерки за засилено полицейско присъствие на местата, свързани с масово събиране на хора по време на празничните тържества.  Планирани са специализирани полицейски операции за проверки в питейни и увеселителни заведения.

Засилен контрол ще осъществяват пътните полицаи в целия регион. Очакваме жители на областта, които работят в чужбина, в столицата и други големи градове на страната, да се завърнат по родните места за Коледа, посочи още началникът на отдел „Охранителна полиция“ и призова водачите – шофирайте внимателно, бъдете дисциплинирани и толерантни. Сигурността на пътя зависи от поведението на всички участници в движението.

12 дек 2018

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО