МВР

ОД Видин

 

Мобилните екипи на ОДМВР-Видин ще посетят 16 населени места през месец юли

Екипите, включващи служители от отдел „Охранителна полиция“,  секторите „Противодействие на криминалната престъпност“  и „Противодействие на икономическата престъпност“, ще посетят през март 16 населени места в  шест от общините на област Видин.

График за срещите

 

4 юли 2019 г.

община Видин

с.Долни Бошняк – 10.00 часа

с.Каленик - 11.00 часа

община Кула:

с.  Чичил – 14.00 часа

с. Извор махала – 15.00 часа 

 

11 юли 2019 г.

община Чупрене

с.Репляна – 10.00 часа

с.Средогрив – 11.00 часа

община Димово

с.Шипот – 14.00 часа

с.Лагошевци – 15.00 часа

 

18 юли 2019 г.

община Ново село

с.Ясен – 10.00 часа

с.Флорентин – 11.00 часа

община Брегово

с.Косово – 13.00 часа

с.Ракитница – 14.00 часа

 

29 юли 2019 г.

община Белоградчик

с.Рабиша – 10.00 часа

с.Ошане– 11.00 часа

община Макреш

с.Раковица – 14.00 часа

с.Киреево - 15.00 часа 

11 юли 2019

5 юли - професионален празник на служителите на МВР

Поздравление на директора на ОДМВР-Видин

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

За мен е чест и удоволствие да Ви приветствам по случай 5 юли – професионален празник на служителите от МВР и 140-та годишнина от създаването на вътрешното ведомство.

На празничната дата, със заслужено самочувствие, празнуват всички, които с денонощната си работа допринасят за спокойствието и сигурността на българските граждани, за авторитета и успехите на институцията.

 5 юли е ден за признание и благодарност към служителите на МВР - за изградените от тях през годините традиции, за значимостта на усилията им, за  постоянството и професионализма.

Изразявам дълбокото си уважение към труда на всички Вас и поднасям сърдечни пожелания за здраве, радост, благополучие и успехи в начинанията. 

 

Честит професионален празник, колеги!

 

ДИРЕКТОР ОДМВР - ВИДИН
СТАРШИ КОМИСАР
Петър Коцин

04 юли 2019

Видински деца получиха златни медали в Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“-2019

Отборът на ППМГ “Екзарх Антим I“ - Видин спечели първото място в ХVII-то издание на надпреварата. 
В двудневното състезание в Стара Загора участваха  28 отбора – областни първенци на страната. В рамките на първия състезателен ден 112 ученици от цялата страна решаваха тестови задачи, свързани с различни бедствия и извънредни ситуации. На следващия ден, при полевата надпревара, те демонстрираха знания, умения, съобразителност и бързина за действия при земетресение, наводнение, пожари, химическа авария и оказване на първа до лекарска помощ. 
С 245.5 точки видинските седмокласници - Лилия Боянова, Гергана Димитрова, Петьо Николов и Михаил Цанков, спечелиха златните медали. Учител-ръководител на отбора е Анелия Димитрова, а дългогодишен обучител – инспектор Владимир Иванов от РДПБЗН-Видин.

Състезанието е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2018/2019 г. Провежда се ежегодно и цели проверка на нивото на придобитите от учениците знания и умения за действие при природни бедствия, пожари и промишлени аварии през основния курс на обучение в училище, да възпитава състезателите в чувство на другарска взаимопомощ и работа в екип при възникване на кризисни ситуации, да популяризира обучението за действие при извънредни ситуации.

28 юни 2019

Огнеборците спечелиха първо място във футболен турнир

Спортната надпревара, организирана от видинските служители на МВР, се проведе в навечерието на 140-та годишнина на ведомството

В турнира участваха четири отбора – на РДПБЗН, ОДМВР, РУ-Видин и сборен отбор Белоградчик (огнеборци, полицаи и граничари).
Инициатори на спортното събитие бяха огнеборците от СК “Вида-плам“, а главен инспектор Стилиян Пешев – началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН-Видин, даде официален старт на турнира.
След оспорвани двубои в групата, изпълнени с множество обрати, за финалната среща се класираха отборите на РДПБЗН–Видин и Белоградчик. Огнеборците постигнаха резултат от 2:0 и заслужено спечелиха първото място. Трети се наредиха полицаите от РУ-Видин, които надвиха отбора на ОДМВР-Видин с 3:0.
Победителите получиха купи и медали, осигурени от спортен клуб „Вида-плам“.

28 юни 2019

ЗА ОД НА МВР ВИДИН

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО