МВР

ОД Видин

 

08 март 2021

Задържани са авторите на три палежа в части имоти в гр. Грамада

Разследванията се осъществяват под надзора на Районна прокуратура - Видин

Задържани са авторите на три палежа, извършени през месеците януари, февруари и март, в части имоти в гр. Грамада. 
В разследванията на трите престъпления, осъществени под надзора на прокуратурата, участваха служители от Института по психология на МВР, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин и РУ-Кула. 

37-годишна жителка на Грамада - уличена в извършен на 4 март палеж на постройка в частен имот в градчето, е привлечена в качеството на обвиняема по образуваното по случая досъдебно производство. С постановление на  наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Видин тя е задържана за срок до 72 часа и приведена в следствения арест.

В хода на проведени оперативно-издирвателни действия криминалисти установили съпричастността на 24-годишен местен жител - криминално проявен и осъждан, към други два палежа в Грамада – на жилищна сграда в началото на м. януари и на селскостопанска постройка в началото на м. февруари. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по образуваните две досъдебни производства и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.

Работата на разследващите екипи продължава под надзора на Районна прокуратура – Видин в рамките на образуваните три досъдебни производства по чл.330 от Наказателния кодекс. 

Изображения

 08 март 2021 | 11:46