МВР

ОД Видин

 

02 април 2021

ОДМВР-Видин е предприела всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността и обществения ред в деня на парламентарните избори

Оперативният щаб в ОДМВР-Видин - сформиран със заповед на главния секретар на МВР, координира действията си с всички ведомства и институции, имащи отношение към изборния процес и ръководи дейността на структурите на дирекцията в региона.

Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността на предстоящите парламентарни избори.
Около 350 полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще охраняват РИК и СИК. Служителите ще поемат охраната на секциите в 18 часа на 3 април, тя ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа от всички СИК в РИК.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин ще оказват съдействие на гражданите без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят и на 3 април (събота).
На 4 април (неделя) г. гишетата в паспортните служби ще работят от 08.30 до 19.30 часа, гражданите могат да подават искания за издаване на удостоверения до 19.00 часа. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава за да послужи пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 4 април 2021 г.

На денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на e-mail: [email protected], гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Изображения

 05 април 2021 | 09:37