МВР

ОД Видин

 

19 септември 2019

Екипите на Пътна полиция ще контролират и подпомагат движението в региона през почивните дни

Във връзка с честванията на 22 септември и поредицата от три почивни дни служителите на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула са предприели допълнителни мерки - организационни и превантивни. Целта е осигуряване на добър обществен ред и спокойствие за жителите и гостите на областта, както и безопасно движение по пътищата.

На всички празнични мероприятия, предвидени за провеждане в региона, ще има полицейска охрана.

Очакваният по-интензивен трафик - за трите почивни дни много жители на областта ще се върнат по родните места, налага повишено внимание. 
Нека водачите на МПС да спазват стриктно правилата за движение, да бъдат дисциплинирани и да изпълняват разпорежданията на контролните органи, напомнят от сектор „Пътна полиция“ - Видин. Препоръката важи и за пешеходци, и за велосипедисти. Безопасността на пътя зависи от поведението на всички участници в движението.

Екипи на „Пътна полиция“ ще контролират и подпомагат движението по направленията към граничните контролно-пропусквателни пунктове на територията на област Видин - Дунав мост-2, Връшка чука и Брегово.

Специализирана операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“ ще се проведе през почивните дни за недопускане на управление на МПС от неправоспособни или водачи, употребили алкохол/наркотици.
При проверките по пътищата през следващите дни ще бъдат използвани всички налични технически средства за контрол на скоростните режими.

Изображения

 25 септември 2019 | 13:39